Weemoed

Als ik midden in de tuin zit, kijk ik weemoedig rond naar al het groen. De afgelopen weken is de natuur in sneltreinvaart veranderd. Alles is weer tot leven gekomen, de vogels zingen het hoogste lied, bijen en hommels zoemen in het rond. Deze heerlijke plek, de boompjes die we hebben geplant de afgelopen jaren, hoe groot zullen ze ooit gaan worden, zien we ze weer terug?

groen
groener
groenst

De moestuin, uren geploeterd om er iets van te maken, is nu overwoekerd met onkruid, tja het najaar al niets meer aan gedaan en nu ook niet, aardbeien zitten ergens verstopt tussen al het groen. De wandelingen met Lotte, elke dag weer het zelfde pad en elke dag opnieuw genietend van hetzelfde uitzicht. Lotte huppelend en snuffelend haar weg vervolgend, niet wetend dat de laatste week van deze vertrouwde wandeling is aangebroken. Ik ga het missen al het moois van deze plek en omgeving. Weet ook dat de wereld heel veel mooie plekken heeft, waar ik ook weer volop van zal genieten. Ben dankbaar dat ik hier heb mogen wonen, en wens de toekomstige bewoners hier net zo’n fijne tijd toe als dat wij hier hebben gehad.

Ondanks het weemoedige gevoel, is er natuurlijk ook weer het nodige werk verricht de afgelopen week. Ton heeft zijn laatste klussen in de garage gedaan. Hij had er 3 dagen voor uitgetrokken, maar helaas duurde het 5 dagen, maar hij is dan nu ook echt klaar met het gesleutel.

laatste DS klus

Ik heb een heuse voorjaarsschoonmaak achter de rug. Geen spinrag meer te vinden in huis (voor zolang het duurt), alles van de muur gehaald, en schoon gemaakt. Ik snap opeens ook waarom huizen met een houtkachel of schouw vaak bruine plafonds hebben…..het wordt namelijk vies van de rook! Hier is alles wit, en als je 1 plekje gaat soppen, dan moet je alles doen! Uren doorgebracht op de keukentrap!

Het zijn de laatste loodjes, en ze wegen ook dit keer zwaar. Nog 1 week te gaan voor de huurders komen en voordat we dit hoofdstuk in Saint Denis af kunnen sluiten, met weemoed, maar zin in het nieuwe avontuur wat voor ons ligt.

11 gedachten over “Weemoed”

  1. Dat is een geruststellend idee!! We hopen dat jullie er net zo van gaan genieten als wij hebben gedaan en nog eventjes doen !!

 1. Dat is zeker en vast een weemoedig verhaal. EN,,, jullie zullen dat onderweg ook nog wel eens,,,, zo voelen.. Maar door die zekerheid dat jullie paradijsje goed wordt onderhouden, valt er best mee te leven. EN ,,,, er komt zo een //weliswaar // heel ander leven voor jullie aan,,,, denk alleen al aan MEI,, dat je ook kunt genieten van andermans tuinen. En parken. Enzo.. Nog heel veel sterkte bij de ,,,,, laatste. loodjes……

 2. Beste Ton en Annemieke, als goede vriendin van Joyce en Harry volg ik jullie laatste maanden ook. Ik heb veel verhalen gevoeld en gehoord over de voorbereiding van hen naar de mooie plek die jullie in dit verhaal beschreven hebben. Ik mag daar ook een beetje van meegenieten komende zomer in juli al en ik wens jullie een geweldige en bijzondere tocht. Bijzondere mensen laten bijzondere dingen achter en creëren waar ze ook gaan of staan weer iets bijzonders!

 3. Ga genieten van jullie volgende droom ,elke beslissing om een ander pad in te slaan heeft voor-en nadelen,maar jullie hebben de regie in eigen hand,leef je leven!
  Wij wensen jullie een mooie tijd toe ,al rondtrekkend?

  1. Dank jullie wel, we leven onze dromen ! Elk afscheid doet soms een beetje pijn, maar maakt ook ruimte voor veel nieuws. We gaan het allemaal beleven!

 4. Vol bewondering volg ik jullie stappen naar dit nieuwe avontuur. Een beetje jaloers omdat ik het zelf niet zou durven. Daarom is het zo fijn dat jullie ons op afstand laten meegenieten. Ik wens jullie een prachtig nieuw leven toe, rondtrekkend over onze mooie wereld. Veel liefs.

 5. Ze zeggen in La douce France: Partir c’est mourir un peu. Zo voelt dat vast nu maar de toekomst ligt volop te gloren aan de horizon! Tot in Nederland. Veel liefs van ons beiden, Nicolien en Harm

 6. I can’t believe that it’s nearly time for you to go, doesn’t seem that long ago since you made the decision to travel. I remember you said that you were going to overlap with your tenants for a week, would you like to park your mobile house behind the pool house so that you are close to them. Also welcome to use pool house shower/ kitchen etc. I’m sure the builders will not bother you!!!!!!!! The keys are accessible. We are down on the 26th hope we see you then. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *