Reisgenoot Ton

Zo, reisgenoot Ton laat ook eens van zich horen. Na weken van drukke voorbereidingen (lees; 1,5 jaar) eindelijk op weg en tijd voor een eerste krabbel. Was de titel van ons vorige blog over de reis naar Marokko in de oude Saviem bus nog “Daarheen en weer terug”, deze reis is het bovenal “Daarheen” , met het motto ” Nooit meer haast”.                                                      Mijn bijdragen hier zullen van wisselende aard zijn; wat gedachtenspinsels, wat info over de streek, de geschiedenis en het volk van de plek waar we op dat moment zijn, natuurpraat, wat foto’s (haal mijn oude Nikon weer uit het stof), ontmoetingen, een spreuk, zomaar wat onzin of een liedje. Ruime keus 🙂

Deze reis is een van mijn langgekoesterde dromen (tip; dromen “doen”, altijd verrassend). Zomaar op reis, zonder (tijds)limiet in huisje op wielen een rondje wereld doen. De onbekende landen, volken, culturen, natuur niet alleen maar lezen, op een scherm zien of ” van horen zeggen” . Nee, tot in elke vezel echt zien, aanraken, voelen en ruiken, dat is waar ik naar verlang, en ik heb daarbij een geweldig lieve , mooie en avontuurlijke partner aan mijn zij, die de neus dezelfde kant op heeft en mij-losbol als ik ben- af en toe even afremt of bijstuurt als dat nodig is.

Inmiddels een weekje onderweg, onder het mom van ” ken je klassiekers”. Dus via de Atlantische kust noordwaarts. Bezoekje abdij in Brantome, wat mijmeren aan de Golfe du Morbihan, moules/frites aan de boulevard bij Mont Saint-Michel en nu bovenop de krijtrotsen bij Etretat, de truck op 100 meter hoog,10 meter van de klif, uitzicht op de oceaan. Voor de nacht. La vie est belle. Een fijn aanloopje naar Nederland.

Voor wie het leuk vindt op deze manier via de blog een stukje met ons “mee te reizen”, we doen ons best de schrijfsels boeiend te houden. (o ja, en af en toe een reactie wordt zeer gewaardeerd, vooral om ons het gevoel te geven dat er iemand mee leest 😉 , maar een beetje interactie is ook vooral aangenaam en leuk).

Come with us on a journey, through the eyes of beauty

liefs, Ton

Ton zijn wakker wordt plekje

 

 

18 gedachten over “Reisgenoot Ton”

 1. Respect voor de manier waarop jullie inkleuring geven aan jullie dromen.
  Heel veel plezier daarbij!

  Grtz, Gert

 2. Blijven schrijven hoor, ik vind het heel leuk om te lezen en verheug mij nu al op de plaatjes die uit de oude Nikon gaan rollen!

 3. Lieverds, heb altijd een excuus gehad om niet zoveel te reizen als ik eigenlijk zou willen. Heb een bedrijf gehad als excuus……. nu woon ik in Frankrijk en heb weer een excuus…. Las altijd graag reisverhalen. Heb een familie die veel reist en geniet van hun verhalen. Dus geniet nu van jullie verhalen !!! Blijf jullie volgen , ????

 4. Nou, ik ben zeer benieuwd naar jullie reiservaringen. Allereerst wens ik jullie alle goeds en een veilige reis. Bovenal: geniet!!

 5. Mooie start al gemaakt! Fantastisch hoe jullie je gevoelens en ervaringen verwoorden en dat allemaal willen delen. Zijn terug uit Martinique, is een mooi eiland, heel gevarieerd maar ook wel heel druk. Veel geleerd over de geschiedenis daar, de ontploffing van de Pele en de 30.000 doden begin vorige eeuw, en natuurlijk de slavenhandel, de gevolgen van het kolonialisme…

  1. Fijn om te weten dat jullie weer veilig terug zijn in Frankrijk! Jammer dat we elkaar niet meer hebben gezien, maar we houden contact!

 6. Er wordt zeker meegelezen Ton en Annemiek. Met veel bewondering ook nog eens. Door de gedeelde reiservaringen hoop ikzelf ook mee te kunnen genieten. Veel plezier en doe het op jullie manier, dan komt het zeker goed!
  Groeten George

 7. Jullie zijn al een aardig eind op de GOEDE weg. Nu nog het korte rokjes weer, sterkte in holland, , koud, koud. Aankomende zaterdag ringen dag hè,,,,, machtig leuk. Liefs uit de December hoeve. Leuke camperplek bij de Bollen, Bollen. !!!,,tripje voor de motor.X X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *