De grens controle.

Gisteren zijn we grens tussen Zweden en Noorwegen gepasseerd. Al weken maakte ik me zorgen over onze drank voorraad, we hadden teveel bij ons. Ton vond dat maar overdreven, hij is een volleert smokkelaar. Maar plichtsgetrouw als ik ben heb ik uitgezocht wat er wel en niet mee mag. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het meenemen van drank. Het gaat over de percentages alcohol, zo mag je veel bier meenemen als je minder wijn meeneemt, minder wijn en bier als je sterke drank meeneemt, en als je ook sigarettenwaar meeneemt, dan mag je weer minder alcohol meenemen. Alles wat aangebroken is telt niet mee. Dus de fles Richard, Cognac, Whisky,

Drank

jenever, Likeur en rosé mochten zonder problemen mee. In Nederland hadden we al de nodige flessen achter gelaten bij vrienden, zodat we niet van alles weg hoefden te gooien.

Nu hadden we nog 3 3 liter pakken rode wijn, 2 flessen champagne (vergeten te drinken op onze trouwdag), een fles rosé en ongeveer 2 liter bier. Het aangebroken pak met wijn in de vuilnisbak gedaan, en een nieuwe open gemaakt. Op die manier zaten we ongeveer op dat wat we mee mochten nemen. Maar ja, Ton wilde ook nog peperdure shag kopen in Zweden, omdat het in Noorwegen nog duurder is. Tja, met dat erbij, zaten we dus weer over onze tax heen. Dat moest dus goed verstopt worden. Ohh, ook nog veel te veel vloeitjes, daar mogen er ook maar een beperkt aantal van mee….ook verstoppen dus! Ik liet dat maar aan Ton over, maar vond het toch allemaal maar eng. Weet dat die Noren behoorlijk kunnen controleren aan de grens.

Oef, en dan hadden we ook nog aardappels, nee die mochten ook niet mee het land in. De halve zak piepers dus gekookt, want gekookt zou het toch wel mogen? Lekker om de volgende dag te bakken en om een aardappelsalade van te maken.

 Ook voor Lotte gelden regels om Noorwegen in te komen. Ze moet voor ze het land in gaat een pil bij de dierenarts krijgen tegen wormen. Dit moet dan door de dierenarts afgetekend worden in haar paspoort. Dit dus geregeld in Karlskoga. Daar kreeg ze haar pil. Je moest nu binnen 5 dagen de grens passeren, maar niet eerder als 24 uur. Het ding moest eerst inwerken. Dus moesten we 24 uur wachten voor we de grens over mochten. Ton vond dat maar onzin, maar ik nam toch liever het zekere voor het onzekere. Stel nou dat ze ons zouden laten wachten, dan zouden ze ook mooi de tijd hebben om de hele inhoud van onze Magirus te onderzoeken. Dus bij de laatste plaats in Zweden overnacht, om precies 24 uur later de grens over te steken.

En wat bleek; GEEN CONTROLE !!!  Zelfs niemand gezien bij de grensovergang!! Pfffff ……

11 gedachten over “De grens controle.”

 1. Ik begreep dat jullie naar Oslo zijn. Vigelandpark niet vergeten! De beelden vond ik destijds prachtig!! Wel lang geleden……

  1. We wilden daarheen, maar de regen heeft ons tegen gehouden. Ik ben er in het verleden ook al eens geweest, is idd prachtig.

 2. Hahahaha geweldig! Ton die alles maar onzin vindt…typisch. Vind 33 literpakken wijn wel een beetje veel hoor. 😉

 3. jee Annemiek……hebben jullie dan helemaal nergens een dubbele bodem ingebouwd….? Noorwegen is zo mooi, daar heb je echt wel een grote voorraad voor nodig, je bent er niet zomaar weer weg!!!

 4. Hallo Annemieke en Ton.
  Wat een avontuur bij jullie zeg. Spannend hoor al die regeltjes en wetten. Wat fijn dat Lotte het zo goed doet op jullie reis. Het is een toppertje. Ik kijk uit naar jullie volgende verslag. Ik kom niet verder dan de witte kerk, maar zo toch stiekem ook een beetje op reis. Veel plezier.

  Groetjes Ria.

 5. Een mensch lijdt het meest door het lijden dat (wat?) hij vreest………… hoewel ik ook de regels heb staan lezen op de boot én vlak voor t aanmeren deel van onze bescheiden weekvoorraad heb staan verstoppen……….. Hilarisch toch als je terugkijkt!
  Volgens mij zijn ze minder soepel met snelheidsovertredingen dan met dranksmokkel

 6. Wat een pracht verhaal…. voor een hippie ,,,,,, ben je aardig benauwd voor alles. En sorry ,ik las ook 33 lt, dus idd,wist echt niet dat jullie zulke drankschuiten waren. Nooit iets van gemerkt,,ton vond zelfs de koffie Aziatico al zo zo.. nee waar ze erg streng in zijn ,,,, verkeersregels. Dus nietmet de oude diesel in steden waar zo,n bord hangt…. Hebben jullie de motor eigenlijk al eens uit geprobeerd? .? Lieverds tot de volgende blog. Ook poot voor Lotte. XXXX ps,,in/onder / je toilet kan je een hele boel verbergen. IDEE?

  1. We hadden wijn in de wc verstopt, zit idd heel veel ruimte! Ton gaat regelmatig een blokje om op de motor. Ik heb nog geen goede motor jas, wil er niet zonder goede kleding op zitten. ( teveel ellende gezien!)
   Nu op visite bij een ex vriend van me, 30 jaar bijkletsen. Morgen weer verder op pad, langs de school waar ik 37 jaar geleden op gezeten heb!!

 7. Had die exvriend nog iets overtuigends ? Of hou je het toch maar bij Ton? En,,,,speciale motorkleding? Lotte kan dan niet mee,,dus ik zie jou erniet zoveel opzitten. Ja toch? Niet dan? Een dik jack en een stevige spijkerbroek maar wel een helm.. en als het kan laarzen. . . En?? De school terug gevonden? Leuk he,,,al die herinneringen, ,hebben jullie weer veel te verhalen. . Heeeel erg veel plezier en heel goede reis Geniet. Geniet.. P.S. Valt het weer een beetje mee? Volgens ons weerbericht is het daar niet zo warm…kus uit holland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *