Trollen

Langzaam doorkruisen we het Noorse land. Al een week vertoeven we in dit prachtige land, wat eigenlijk steeds mooier wordt naarmate we verder rijden. Het is bijna verbazingwekkend dat we nog geen trol zijn tegen gekomen, het is soms zo sprookjesachtig!

We hebben een kort bezoek aan Oslo gebracht, maar helaas regende het er veel, dus zijn we niet verder de stad in gegaan.

Het raadhuis in Oslo

Vervolgens een bezoek gebracht aan mijn ex vriend Rolf, die ik hier in Noorwegen op de volkshogeschool had leren kennen. We hadden veel om bij te kletsen, en het was een leuk weerzien, ook mijn school in Seljord bezocht.

Mijn slaapkamer op de school
Volkshogeschool Seljord

2 dagen bij het dorpje Kviteseid gestaan, prachtige baai en prachtig weer. Een middagje zitten knutselen bij de bus. Ton probeerde weer munten ringen te maken en ik ben bezig met het vliegengordijn van kurken.

Lupine

Vervolgens door naar het noordwesten. We klommen langzaam de bergen op en even langzaam de dalen in. Vaak met slierten auto’s achter ons, die noodgedwongen ook moesten onthaasten. En omhoog gingen we, langs prachtige gekleurde huisjes, de groene weiden met hier en daar schapen. De prachtige bloemen in de bermen. Hoe hoger we kwamen, hoe kaler en ruiger het werd en voor we het wisten zaten we tussen de restanten sneeuw, kale rotsen en prachtige meren waarop soms nog ijs dreef. Adembenemend mooi !!

Op 600 meter hoogte ergens bij een vervallen pand op een parkeerplaats overnacht met uitzicht op de sneeuw en naast een oorverdovende waterstroom. Het zonnetje kwam er zelfs nog even door, dus buiten de bbq aangestoken.

bbq

Vandaag doorgereden naar Voss. De wegen niet altijd even best en ook vaak net iets te smal, dus billen knijpen en passen en meten bij het passeren van de voorbijgangers. Vele bochten, klimmen en dalen, maakt dat het rijden hard werken is. Ook door kilometers donkere tunnels gereden, waar soms de middenlijn ontbrak….brrr.

In de tunnel

We staan langs een weg aan een meer. Genoeg gereden en billen geknepen voor vandaag.En hier hebben we ook kennis gemaakt met the adventure nomads on wheels. De Amerikaanse schoolbus van Belgen die als rijdend hostel fungeert.

The nomads bus

Morgen verder naar de stad Bergen, daar waar het altijd regent…..

3 gedachten over “Trollen”

  1. Wat leuk dat ik weer even mee mocht reizen. Wat leuk ook om even terug in de tijd te gaan, en je oude vriend en school te bezoeken. Heel speciaal. Groetjes van Ria.

  2. Die trollen komen nog,,,,, na die 33 lt …. Er komen nog meer van die tunnels,, soms moet je er nog voor betalen ook… Wordt het nu ietsje warmer,??, hier ,,,,in holland, ,,,, een hittegolf. Leuk he, die ontmoetingen onderweg. Zeg jij nu ook hé hé bij begroeting? Als je wil,,, kunnen jullie in Bergen op de vismarkt walvisvlees proeven. We lezen het wel weer. Liefs en Geniet.

    1. We hebben het walvisvlees gezien in Bergen, toch wel tegen onze principes omdat te eten!
      Nat en fris is het nog steeds. We zijn blij met elk stukje blauwe lucht en geen regen. Af en toe de neiging om weer zuidwaarts te keren, naar de warmte. Maar ja, we zijn nu al zo ver noordelijk, dat je ook niet 123 weer in het zuiden bent. Nu ten noorden van Trondheim. Ton gaat nu zelf proberen vis te vangen !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *