Zomer in Noorwegen

Vandaag schijnt de zon!! Eindelijk heeft hij ook noord-Europa bereikt!! Terwijl de rest van Europa gebukt ging, en nog steeds gaat, onder een heuse hittegolf, zaten wij hier met de kachel aan. Het regende onafgebroken, en we waren al blij met een klein stukje blauwe lucht.

kerk

Maar vandaag schijnt de zon en ziet de wereld, in dit geval Noorwegen, er een stuk vriendelijker uit. Het ruige landschap, met zijn oeroude keien, het heldere water in de enorm hard stromende rivieren en watervallen, de groene weides met gekleurde huizen, de fjorden met zijn bootjes, alles lacht ons toe vandaag.

aan de wandel
Fjord met Steinvikholm (oud kasteel op eilandje)

We rijden vandaag niet, houden 1 of 2 dagen rust, geen ronkende diesel, maar fluitende vogeltjes, krijsende meeuwen, een motor van een bootje, de zilte zeelucht van de baai. De was wappert aan de lijn, Ton staat te vissen op een steiger in de hoop ons avondmaal bij elkaar te vangen.

De afgelopen week was nat en fris. Elke avond bij de kachel een filmpje gekeken en overdag vooral gereden. We bezochten Bergen in de regen, reden langs prachtige sneeuwtoppen, ja overnachtten zelfs tussen de sneeuw bij temperaturen net boven het vriespunt. Lotte maakte kennis met de sneeuw (zie filmpje)

De natuur is en blijft zo adembenemend mooi. Trondheim was camper onvriendelijk, maar 1 plek voor 20 campers, wat veel te weinig is, dus deze stad bekeken we vanachter onze autoruit. Helaas kon Ton hierdoor ook niet het Starmus science festival bezoeken, met oa een lezing van Stephen Hawkin en optredens van Steve Vai en Brian Eno.

Trondheim, Ton bewonderd de bootjes

De langste dag is geweest, al vieren ze dat in Noorwegen morgen pas, de 23ste. We gaan het beleven. Komende week verder noordwaarts, daar waar de zon helemaal niet onder gaat. De nachten zijn nu ook al gehuld in schemer en duren hooguit 2 uurtjes. We hopen de zon 24 uur te zien schijnen de komende tijd, maar de voorspellingen beloven weer regen.

Vandaag is het zomer in Noorwegen!

4 gedachten over “Zomer in Noorwegen”

  1. Goh jongens zo zonde..het is er zo mooi,maar als je de camper bijna niet uit kan,,,maar sneeuw. ….in de zomer….wij liepen daar in korte broek!!!hopelijk gaat het nu echt de goede kant op. Nog een fijne tijd. X X

  2. fantastic photos, you have certainly done a few miles. Back in France and of course the building work is not finished! Might try and meet your tenant whilst we are here. Safe journeys xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *