Weer onderweg

Na een aantal weken in Nederland te zijn geweest, waar we gelukkig nog hebben kunnen genieten van de laatste zomerse dagen, nu weer onderweg. (Ton zal later een blog over onze Nederlandse avonturen schrijven) De bedoeling is om zo snel mogelijk het koude natte herfstweer achter ons te laten, op naar goede nazomerse temperaturen. We gaan naar Italië.

Snel gaat onze trouwe Ross (ja, we noemen hem Ross!) natuurlijk niet. Hooguit 80 km/uur, en berg op halen we vaak maar de helft. Maar goed, voor ons doen snel, want we rijden nu- bij hoge uitzondering-hoofdzakelijk snelweg.

In België stonden we de eerste nacht net boven Luik op de parkeerplaats van de oude kolenmijn van Blégny. Van daaruit doorgereden naar de Duitse Vogezen. Prachtig mooi wandelgebied met imposante rotsen.

Rotswand in de Vogezen

Vandaag aangekomen in Oostenrijk, net over de grens staan we langs een meer. We dachten Zwitserland te omzeilen ivm tol vignetten en dure tunnels. Nu hoorden we toevallig bij een benzinestation dat je voor Oostenrijk ook vignetten nodig hebt. En wij, omdat we >3500 kg zijn een zogenaamde Go-box. Een ingewikkeld systeem (als we de recensies moeten geloven), wat ook nog eens behoorlijk duur is. Achteraf was Zwitserland toch goedkoper en sneller geweest. Enfin….je kunt niet alles weten. Nu gaan we proberen om Oostenrijk te doorkruisen zonder tolwegen. We jagen onze Ross dus een aantal passen over om zo go-box vrij naar Italie te kunnen komen. Op het internet de sluiproutes gevonden, en nu maar hopen dat je er met een 10 tonner ook overheen kunt rijden. We gaan het beleven morgen!!

Am Plansee

Het weer is nog steeds herfstachtig, de bomen kleuren en de blaadjes vallen. Het waait hard, al kan het natuurlijk niet tippen aan de heuse eerste herfststorm die vandaag over Nederland raasde.

5 gedachten over “Weer onderweg”

 1. Wat gaan jullie weer snel.. We hebben niet eens een foto van Ton,,,opa,, met zijn eerste kl kind gezien……Met jou als glunderende oma er achter. Komen die nog???.. Bij jullie nu droog? Hier nog steeds. .koud. .nat .winderig guur. Dus zoek maar gauw de zon op.. heel fijne reis. . P S..hoe ging het bij de tandarts???? En was jouw paspoort echt klaar ???? Liefs uit Hoorn.

  1. Ja Gerda, we willen naar de zon, dus tuffen er lustig op los. Al zijn we het rijden na 3 dagen non stop wel een beetje beu. Maar goed het regent hier (Trento) ook, dus we moeten nog verder naar het zuiden. Het is gelukkig al niet meer zo koud! Gelukt om zonder kosten door Oostenrijk te rijden !!
   Foto’s van Ton met kleinkind komen nog. Heeft de vader gemaakt, dus daar is even het wachten op. ( Ik ben geen oma hoor!!)
   De tandarts heeft 1 kies getrokken, de rest mag nog blijven zitten. En ja, ik ben de eigenaar van een nieuw paspoort, keurig op tijd klaar.
   Nu dus Italië, waar de diesel heel duur is….€1,40 !!
   Maar goed, we gaan er toch door heen, is zeker de moeite waard.
   Liefs van ons.

 2. Hallo Ton en Annemieke.

  Op de eerste plaats gefeliciteerd met de kleine. Hij/zij liet jullie wel erg lang in spanning zitten , maar…..nu kunnen jullie de reis weer voortzetten en ik stap graag weer op om op een afstand mee te genieten van al het moois dat op jullie pad komt. Ik wens jullie een hele mooie reis toe en tot mails.
  Groetjes Ria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *