Herfst

Opeens is het dan herfst, nou ja, je kan het eigenlijk wel bijna winter noemen. Een fors koufront waait er over, met temperaturen rond de 10 graden en ’s nachts maar net boven het vriespunt. Zaten we een maand geleden nog te puffen bij ruim 30 graden, nu zitten we binnen bij de kachel. Warme truien weer tevoorschijn gehaald en de korte broeken weggeruimd. In de bergen wordt zelfs sneeuw verwacht!

Ondanks het frissere weer wandel ik elke morgen en eind van de middag een  rondje met Lotte over ons terrein. Op het filmpje een kleine indruk;

De afgelopen week hadden we Wil en Naboe op bezoek. We hebben met zijn vieren het laatste olijven terrein schoongemaakt. Dat was een behoorlijk verwaarloosd stuk, dus flink wat werk verricht. Heel veel hout weggeruimd en gesnoeid, het hoge gras gemaaid en natuurlijk de bomen de nodige aandacht gegeven. Ook begonnen met het verbranden van gesnoeid hout. Omdat het wat geregend heeft kan dat nu eindelijk, maar we doen het wel in een ton, want kans op brandgevaar is nog steeds wel aanwezig.

Met Wil en Naboe natuurlijk ook de ‘Torre’ (hoogste berg van Portugal) bezocht. Een hele heldere dag, dus genoten van het uitzicht.

En dan ook eindelijk naar de plaats  Monsanto geweest.  Prachtig dorp op een heuvel gebouwd vol met gigantische rotsen. Huizen waren om de keien heen gebouwd. Op de top van de heuvel restanten van een eeuwenoud kasteel. Ook daar een geweldig uitzicht, ondanks het bewolkte weer.

Inmiddels zijn Wil en Naboe weer vertrokken, zij het met een dag vertraging ivm de stakingen op luchthaven Brussel, zodat hun vlucht was geannuleerd. Vandaag dus in de herkansing, vliegen op Amsterdam, van daar naar Brussel waar de auto staat en dan naar huis in noord Groningen! Een hele lange reis!!

Wij gaan ons nu verder voorbereiden op de olijven pluk. Harkjes en netten aanschaffen,en nog een andere olie pers bezoeken. Als het weer goed is beginnen we op 10 november met plukken. We krijgen hulp van vrienden Eugène en Thomas.

5 gedachten over “Herfst”

 1. Wat cool zo’n wandeling over jullie eigen terrein. Leuk dat ik zo mee mocht lopen. Super mooi om te zien dat julli daar met z’n drieën zo gelukkig zijn. Succes met het plukken van de olijven en tot de volgende mail.
  Groetjes van Ria.

 2. Wat een mooie wandeling door,,/over,, eigen landgoed……hint, ,,,klein tasje mee…… Jullie vinden altijd wel wat. Die kilometer teller,,,,van de kleine of de grote??? Die mooie plekjes,,is dat ver van jullie vandaan? Ja en koud…. Wij moesten helaas terug naar Nederland,hier het zelfde weer… Vandaag waterkoud,s,nachts ook,ik weet niet hoe koud,want lig in ons warme bedje met dons dekbed. Hebben jullie daar ook vogels,,nog niet op film of foto’s gezien… Heel erg veel geluk met DE. eerste olijven pluk van jullie domein… Liefs voor allebei.

  1. Ha Gerda. De km stand is van onze 23 jaar oude Nissan. De berg en Monsanto zijn beiden een uurtje rijden bij ons vandaan en echt het bezoeken waard.
   Vogels zijn er, de kleintjes moeilijk te spotten, er vliegen veel blauwe eksters en er cirkelen regelmatig gieren in de lucht!
   Jullie veel sterkte in NL. XxX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *