Klus geklaard

We hebben de klus geklaard. Vorige week samen nog 3 dagen volop geplukt en de laatste 435 kg naar de pers gebracht wat nog 52 liter olie opleverde. We zijn verheugd over de opbrengst. Er zijn nog een aantal bomen niet geplukt, daarvan zullen we een deel olijven inmaken en de rest is voor de vogels.

Hulp bij het plukken

We hebben helaas geen betaalbare 1 liter flessen kunnen vinden, dus iedereen die 1 liter heeft besteld krijgt 2 halve liters, wilde je 5 liter in liter flessen, worden het dus 10 halve liters. Het bottelen zit er bijna op. Vandaag het etiket naar de drukker gebracht, deze kunnen we eind van de week ophalen, dus het komend weekend lekker stikkeren! Maar liefst 165 halve liter flesjes!! En ook de jerrycannetjes voorzien we van een etiket!

Halverwege volgende week vertrekken we naar Nederland met al de olie. Omdat we het toch wat te zwaar vonden worden voor onze 23 jaar oude Nissan, hebben we afgelopen weekend een busje op de kop getikt. We zijn de trotse eigenaren van een 27 jaar oude ford transit! Ja, ons wagenpark heeft een hoge leeftijd! Het busje hebben we overgenomen van onze vriend Les. Hij stond echter in de Algarve, dus het was nog een hele tour om hem hier te krijgen. Halverwege bleek de waterpomp te lekken, kapot….op de valreep op zaterdag morgen nog een nieuwe weten te vinden. Ton overnachtte bij kennis Hugo, dus gelukkig kon hij daar de boel repareren.

Ford Transit

 Nu we een busje hebben betekend het niet dat mensen nog meer olie kunnen bestellen. We hebben namelijk 1/5 deel van de prijs van de bus met olie betaald, dus het zou qua gewicht geen probleem zijn, maar het is gewoon op, dat wil zeggen; we willen zelf ook graag genoeg olie voor het komende jaar hebben!! Dus heb je de boot dit jaar gemist, volgend jaar gaan we weer plukken dus dan in de herkansing.

Hoe gaan we de boel afleveren? 12 december willen we vertrekken. We komen via Limburg het land binnen en zullen de 14de de olie afleveren in het zuidelijk deel van het land. De daarop volgende dagen gaan we via het midden, Amsterdam, het westen naar NoordHolland. Hier leveren we de 16de of 17de de boel af. Van 17 tot 24 december verblijven we in een bungalowpark in Hellendoorn, op de Hellendoornse berg. We laten nog weten wanneer je eventueel daar je olie af kan komen halen. In deze week zullen we leveren in het oosten en noorden van het land. Jullie begrijpen hopelijk ook dat we niet bij iedereen gezellig een bakje koffie komen drinken (ondanks dat we jullie heel lief vinden)…..40 bezoekjes in ruim een week tijd is best veel!!  Het vergt logistiek nogal wat planning. Daarom willen we jullie vragen om jullie

telefoon nummer te appen  met je naam en adres naar; 0033789980789

Heb je geen smartphone, laat je adres dan achter via de mail of via messenger van Facebook. Wij zullen dan onze route plannen en laten je weten wanneer we langs komen, of waar je eventueel in de buurt je olie kunt ophalen. Als er namelijk veel adressen in een kleine straal liggen, is het handig om een aantal adressen te koppelen. Sommigen hebben al aangegeven bij wie we de olie kunnen brengen. We hopen op jullie medewerking!

Er rest ons dus nog een week van voorbereidingen. Paco moet nog naar de dierenarts voor zijn laatste entingen en voor pillen tegen wagenziekte, want helaas heeft hij hier nog altijd last van. Hopelijk went hij aan het autorijden na zo’n lange rit. Deze week beloofd het hier nog heerlijk weer te worden, we zullen wat zon inpakken en meenemen naar het winterse noorden!!

We hopen veel appjes te ontvangen en wellicht tot ziens binnenkort.

6 gedachten over “Klus geklaard”

 1. Hoi hoi! Wat ziet dat er mooi uit al die olie!! Kijk er naar uit!
  Ik heb een smartphone en het nummer in mijn contacten gezet maar volgens mijn smartphone zit er geen Whatsapp op dat nummer ?
  Is jullie phone wel een smartphone ?

 2. Denk er aan dat Frankrijk al 3 weken vast ziet door de Gilets Jaunes acties, Ik hoop dat tegen de tijd dat jullie weg gaan opgelost is. Ik zal de franse nieuws volgen en je op de hoogte houden.
  Goede reis.
  Martine

 3. Hallo daar. Wat een super mooi gezicht zeg. Jullie eerste olijfolie fabriekje. Helemaal top. Nu nog de oogst uitventen , en hopelijk fijn gaan genieten van de ouders en de kleinkinderen. Fijn dat het goed gaat met Lotte en bofbil Paco. Voor Paco een heel avonduur om op reis te gaan , maar dat gaat vast goed komen. Goede reis naar Nederland en tot ziens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *