Heerlijk!!

Ja, heerlijk is het om weer thuis in Portugal te zijn. Na ons 3 weekse uitstapje naar het noorden, is het geweldig om weer in het zonnige zuiden van Europa te zijn.. Elke dag strak blauwe lucht en dagelijks buiten lunchen en natuurlijk de hele dag buiten op het land aan het werk. We genieten met volle teugen!

Nieuwe moestuin, met hekje van snoeihout

Maar de nachten zijn koud hoor. Het vriest ’s nachts behoorlijk. Heldere nachten, zodat ’s avonds de sterrenhemel prachtig is. Elke avond als ik buiten nog even mijn plasje doe onder de sterrenhemel kijk ik mijn ogen uit! Jammer dat het zo koud is, want ik kan uren turen naar de melkweg! Elke morgen ziet het hier helemaal wit buiten. van de vorst We wachten dan ook met aan het werk gaan tot de zon warm genoeg is!

Bij thuis komst wachtte ons nog een (on)aangename verrassing. Onze buren hadden al gezegd dat er mannen met kettingzagen waren gesignaleerd. Deze mannen waren ook aan het werk toen wij thuiskwamen op oudejaarsdag. Een ware veldslag was het beneden in het dal. Er werd onderhoud gepleegd aan de rivieroever. Heel veel bomen waren omgezaagd! Ohhh ons mooie beschutte dal….we kijken nu zo naar de buren aan de andere kant…..niet dat daar vaak mensen zijn, maar toch! Maar ja, er zijn ook heel veel bramen weggehaald en alle varens zijn verdwenen, een klus die met de hand  snoeien, dagen geduurd zou hebben. Nu alle blaadjes van de bomen zijn lijkt het extra kaal. Na bekomen te zijn van de eerste schrik, hebben we er nu wel vrede mee. En voor de komende jaren hebben we brandhout genoeg!

Nog een bijkomend voordeel is dat we nu helemaal langst de beek kunnen lopen. Gisteren deed ik dat met de plattegrond van ons landstuk in de hand, en wat blijkt….het land is nog groter als we dachten en wat de makelaar ons ook had gezegd! Ons land loopt tot de prachtige waterval!!  (O, had ik die nog niet laten zien….deze ontdekten we eind vorig jaar. Toen dachten dat dat op het land van de buren was! )

Is dat even kicken!! Onze eigen pool om te zwemmen (zolang er water staat in de zomer). Dus nog meer land om op te schonen! En ook heel veel prachtige kurkeiken behoren tot ons land. We zijn nog rijker als we al waren!

Deze week, zoals gezegd weer lekker op het land aan het werk. Ton is begonnen met het aanleggen van een nieuw stuk moestuin. Degene in het dal krijgt helemaal geen zon, dus daar groeit niets. Er zijn nu aardappels gepoot, en aardbeiden en uien geplant. Ook zijn we de druivenplanten aan het snoeien, en dat zijn er heel veel, velen verwilderd, maar we proberen door ze goed terug te snoeien, weer nieuw leven in te blazen. Wie weet produceren we ooit onze eigen wijn!

En natuurlijk gaan ook de gewone bezigheden weer gewoon door; boodschappen doen, de was en water halen;

Bij de pomp.

De honden zijn ook reuze blij weer thuis te zijn. De hele dag lekker buiten rondstruinen en spelen. Paco heeft zich als een echte muizenvanger ontpopt. Hij is de hele dag aan het graven, en af en toe heeft hij een muis te pakken, die hij na een tijdje als speeltje te hebben gebruikt ook op eet….. …..’s Avonds liggen ze alle twee uitgeteld in hun mand.

Deze week kwam er ook nog een zwerfhond aangelopen. Een oude baas, erg vermagerd. Heel erg vriendelijk. Kapotte oren, vermoedelijk door de vorst. We hebben hem eten gegeven en de schuur open laten staan, zodat hij daar eventueel naar binnen kon gaan. Maar hij was duidelijk niet gewend om in huizen te komen. Na zijn maaltijd, is hij weer verder op pad gegaan.

Tot zover onze eerste week van het nieuwe jaar.

9 gedachten over “Heerlijk!!”

 1. Prachtig,,een eigen water met waterval..Is het nu schoon genoeg om in te duiken? Maar,,,,,waar komt het vandaan, zo gauw het niet meer regent is het uit met de pret?? Maar wat leuk,al die verrassingen…Sterkte met de kou… Liefs.

  1. Het water komt UT de bergen en een stuwmeer, heerlijk helder en ijskoud! In de zomer valt de beek droog. Het heeft nu ook al ruim een maand niet geregend en hij stroomt nog steeds hoor. Als het koud is, liggen wij lekker onder de wol!

 2. Helemaal super daar, niet vervelen er is werk genoeg met goed resultaat, ik blijf jullie volgen,
  Gr. Jan.

 3. Heerlijk toch ? Maar 1 ding snap ik niet.
  Komen de maaiers en bomenkappers op jullie terrein zonder toestemming? Het is toch geen geen nazi duitsland? Het is toch jullie fucking eigendom?
  De maai-en kapwoede neemt dictatoriale vormen aan. Is het in Portugal toch nog steeds een dictatuur dan? Wat is er dan eigenlijk veranderd sinds Antonio de Olijveira Salazar?
  In Frankrijk niet veel anders hoor ! Wij moesten in Floirac eens een droit de passage erkennen vanwege een wetje van dictator Napoleon ! Wat mankeerde Napoleon eigenlijk aan zijn arm?
  Was het misschien”the hidden hand” van de vrijmetselarij ? Genoeg gekheid op een stokje nu….
  Ik vind jullie wel enorm verdraagzaam en mild. Ik zou volledig m’n pan uitflippen en direct de hele rotzooi verkopen.
  En dan nog even een vraag over de gratis zonnepanelen.
  Wat voor type zonnepanelen zijn het? Hopelijk zijn het Ag-NRG panelen, en geen ouderwetse ”dunne film panelen” want het verhaal gaat dat dit vanwege het aanwezige cadmium nog slechter is voor het milieu en de gezondheid van mens en dier.
  Sorry voor deze lastige vragen, maar milieukwesties zijn van die dingen die mij uit mijn slaap houden.
  Voor de rest vind ik het helemaal super en vind jullie ook erg dapper qua alles. Chapeau !
  Een dikke knuffel voor jullie en de hondjes. Echt super dat Lotte een speelkameraadje heeft.

  1. Tja Paul, het kwaad was al geschiet toen wij terug kwamen uit NL. Al de landerijen langs de beek zijn niet bewoont, vele stukken wordt ook niet naar om gekeken, zoals 1 van onze grenspercelen. Ze kunnen niet eerst op zoek haan naar alle eigenaars. Ze doen hun werk in opdracht van… Ton heeft met behulp van onze buren nog wel een goed gesprek met ze gehad. Het is groot onderhoud wat eens in d zoveel jaar plaatsvind, en dat was toevallig net nu wij weg waren.
   De zonnepanelen zijn van de eerste serie’s die uitgebracht zijn. Niet meer 100% rendabel, maar wij kunnen er vast nog plezier van beleven. Beter zo als dat ze vroegtijdig op de sloop belanden. Van welk soort ze zijn zou ik niet weten.
   Groetjes van ons.

   1. ”Wij doen ook maar ons werk” is het mantra wat de ”bruikbare idioten” in dienst van de machthebbers ons altijd vertellen. Als jullie soevereine burgers zouden zijn zouden ze niet op je land mogen komen. Maar in hoeverre er soevereine burgers in Portugal bestaan kan ik alleen maar naar raden. Ik vermoed dat ze niet bestaan.

    In Nederland is het begrip”de soevereine mens” vakkundig de nek omgedraaid. Bijna niemand durft nog. Er rijden bijvoorbeeld nog wel een honderdtal soevereinen met een soevereine kentekenplaat rond, en deze mensen kunnen in theorie zelf afspraken maken met de belastingdienst over de hoogte van eventuele belastingen.

    Luca Van Dinter , initiatiefnemer van Vrijstaat Wonderland (zie YouTube) was de klokkenluider. Later werd duidelijk dat hij in opdracht van de V.N werkte, en dat het allemaal op een fiasco moest uitdraaien.
    De vele toneelstukjes van de soevereine mens ‘gatekeepers’ zijn eenvoudig te vinden op YouTube.
    je vind ze als je zoekt bij YouTube op ‘soevereine mens’. De zogenaamde uithuiszettingen van bijvoorbeeld Bea van K en een burgerarrest door ene Karel B. etc. zijn allemaal in scene gezet.

    Ik heb mij destijds (6 jaar geleden) verdiept in de soevereine mens in zowel Nederland, als de U.K en de V.S. Zie: OPPT (One People Public Trust)
    Het is een reuze interessante materie, en als de meerderheid zich soeverein zou verklaren dan is de strijd tegen de puppet masters gewonnen. Zo simpel is het eigenlijk. Niemand is eigenaar van jou.

    Als soeverein mens ben je geen onderdaan meer. De leden van het koningshuis zijn ook soeverein. Daarom hoeven ze ook geen belasting te betalen. Het is een erg ingewikkelde materie, maar het zou toch wel goed zijn om enigszins te begrijpen waar het over gaat.
    Voorbeeldje: Je naam is niet wie je bent. Je bent een vrij mens, en je naam is bijvoorbeeld Pietje Puk.
    En eigenlijk zou Pietje Puk zich moeten noemen: Pietje, van de familie Puk. Zo ongeveer werkt dat.

    Het gaat al mis op het moment dat je de dag van-of de dag na je geboorte door je vader wordt aangegeven bij de gemeente. Je naam komt dan in hoofdletters. Capitals dus. Dat heeft alles met geld en belastingen te maken. Je krijgt een BSN, wat dus eigenlijk een Burger Slaven Nummer is. Na de aangifte van je geboorte ben je niet meer soeverein. Dus om die soevereiniteit terug te krijgen moet je je naam claimen. Dat gaat in 3 eenvoudige stappen. Te lezen in het hier onderstaande artikel.
    Maar om alles te begrijpen is gelijk een rechtenstudie.
    Ik heb Nederlandse advocaten gesproken, en onlangs ook een bevriende Engelse advocaat, en zij allen bevestigen wat ik hierboven vertel.
    Het klopt allemaal. Gewoonterecht bijvoorbeeld. Common Law in het engels.
    Dit recht is ons op slinkse wijze afgenomen. Wietplantjes telen en roken, vissen zonder vergunning en nog tal van doodnormale zaken zouden eigenlijk behoren te vallen onder gewoonterecht, of het universele recht.

    Ik kan er dagen over vertellen, maar ik denk dat het handiger is om de beginselen in het onderstaande artikeltje te lezen, en vervolgens een lezing van Luca van Dinter te bekijken.
    Nogmaals, ik weet dat het juist is wat ie allemaal zegt, maar dan zouden veel meer mensen het moeten doen. Het positieve aan het verhaal is dat je voor een revolutie in eerste instantie geen meerderheid nodig hebt. Als bijvoorbeeld 10% van de bevolking zijn naam zou claimen en de rest van de bevolking ziet wat er allemaal mogelijk is, dan zou het omslagpunt snel bereikt zijn.

    Non Compliance is het enige wat in onze macht ligt. Protesteren heeft geen zin.
    De gele hesjes ‘revolutie’is van bovenaf aangestuurd en zal nare gevolgen hebben.
    Alles volgens de doctrine van de hegeliaanse dialectiek. Probleem Reactie Oplossing. Orde uit Chaos.
    De eurogendfor troepen zijn al gesignaleerd in Parijs.(het huurlingenleger van de E.U dictators)
    https://jdreport.com/eurogendfor-het-prive-leger-van-de-eu-grandeurs-tegen-de-volkeren-van-europa-is-ingezet-in-frankrijk/

    En hadden jullie wel eens gehoord van Crowds On Demand? Dit bestaat echt ! Check it out.
    https://www.youtube.com/watch?v=J6tuTDEsSmk

    https://mens-en-samenleving.infonu.nl/levensvisie/154989-geen-deel-meer-uitmaken-van-het-systeem.html

    De soevereine mens- een korte presentatie
    https://www.youtube.com/watch?v=DQkUw7sSDQk

    Zo , dat was een heel verhaal. Iedereen moet maar zien wat ie er mee doet.

    1. p.s in de reacties onder het artikel ‘mens en samenleving, geen deel meer uitmaken van het systeem’ staat een reactie van ene jan. Hij toont aan dat het artikel onwaarheden bevat die ons angstig moeten maken om onze soevereiniteit te claimen. Deze specialist in soevereiniteit legt exact uit hoe het zit.

  2. Ik wed voor 200 BTC ( huidige koers ! anders moet ik jou misschien wel een ton betalen haha) dat jullie over vier jaar MINIMAAL vijf honden ,of zelfs een compleet honden asiel hebben.
   ( omrekening naar andere crypto currency is bespreekbaar.) Mij afbetalen in goud en zilver is ook mogelijk. De euro zal er dan absoluut niet meer zijn. Maar ook daar kunnen desgewenst weddenschappen over worden gedaan. Ik houd wel van een gokje als ik weet dat mijn odds gunstig zijn.
   Weddenschappen kunnen notatorieel worden vastgelegd.

   Waarschuwing: Houd er rekening mee dat de honden de locatie van de hondenvoedselbank aan elkaar doorvertellen.
   https://www.vrijspreker.nl/wp/2007/11/harde-valuta/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *