Lente

Heerlijk, het is lente. Na een weekje met wat regenbuien, is het nu alweer 2 weken stralend weer. We horen steeds meer vogels fluiten. Sinds een paar dagen horen we de hop en de koekkoek. Ook is de eerste zwaluw gesignaleerd. De kersenbomen staan in bloei en de appelbomen staan op springen. Wat is het toch een heerlijk jaargetijde.

Bijna 2 weken geleden vertrokken Jan en Gerda. Hier op de foto met het jonge kaki boompje wat we van ze hebben gekregen.

Diezelfde avond arriveerden Marie en Greta, 2 jonge enthousiaste Duitse meiden die hier vrijwilligerswerk kwamen doen. Ze namen hun intrek in de caravan, die we inmiddels van elektra hadden voorzien.

We hebben hard gewerkt samen met de dames. Ze hebben helpen bouwen en sjouwen, spitten en knippen, geverfd, bomen geënt en heerlijk eten gekookt. Echt Top! Ook Thomas kwam op de terug weg naar Hamburg, na een winter in de Algarve te zijn geweest, nog een dagje helpen. En Hugo kwam met zijn honden ook een paar dagen op bezoek. Van eenzaamheid hier is absoluut geen sprake!

Met Greta en Marie vorig weekend een dag op stap geweest, oa naar de Torre, de hoogste berg. Wat was het daar druk!! Er lag namelijk nog wat sneeuw, te weinig om te skiën maar genoeg om sleetje te rijden! De hele parkeerplaats stond vol auto’s. Ja er waren zelfs toering cars. Een heus uitje voor de Portugezen die in complete wintersport uitrusting rond liepen! Verbazingwekkend om te zien.

Toen wij op stap waren is Ton begonnen met het waterdicht maken van het water reservoir. Een hele klus. We hebben het nu een paar dagen laten drogen en volgende week gaan we slangen kopen die op de waterpomp passen en kijken of we hem vol kunnen pompen. Omdat het nog steeds niet regent, zullen we het water deze zomer hard nodig hebben. Onze vijver, bovenop het land, staat de hele winter al droog, terwijl hij vorig jaar toen we hier kwamen eind juli, nog half vol stond!

Ook hebben we nog een paar nieuwe dingen aangeschaft. Een Tipi tent om onze vrijwilligers en gasten te huisvesten. Deze moet nog wel voorzien worden van palen. De stokjes voor de sluiting zijn inmiddels gemaakt.

De Tipi liggend met honden
Ton legt uit hoe je de stokjes voor de sluiting van de Topi maakt

We hebben een bijenkast gekocht. Een bijen volk hebben we nog niet, maar het begin is er. Niet dat we er veel verstand van hebben, maar je moet ergens beginnen. Waar Ton inmiddels wel verstand van heeft is het enten van bomen. Hij heeft 2 weken geleden een workshop gevolgd en heeft nu appels, druiven en kersen geënt. Je ziet nu hier en daar bomen met rode strikjes. Hier zitten de nieuwe enten op.

Op facebook had ik het al vermeld (maar hier ook nog even voor de niet FB lezers) de uitslagen van de bloedtesten van Boris en Lotte. Ze zijn op 4 hoofdpunten getest. Bij Lotte waren 3 van de 4 punten in orde. Alleen haar nieren hebben nog aandacht nodig, waarvoor ze extra medicatie krijgt. Volgende maand wordt ze op dit punt opnieuw getest. Bij Boris waren echter alle 4 de punten niet in orde. Hij blijft dus medicatie slikken en heeft er ook nog nieuwe medicijnen bijgekregen. In mei wordt hij opnieuw getest. Hij ziet er wel veel beter uit. Het is een ontzettend lieve aanhankelijk hond geworden. Hij speelt ook veel met Paco op het moment. En dan wordt Lotte jaloers, haha! Het achter Lotte aanlopen is gelukkig zo goed als over, wat voor haar erg fijn is. Ja het is een heerlijk span die 3 honden. Geniet er elke dag van.

En natuurlijk is het niet alleen maar werken wat we doen. We genieten ook van de hangmatten aan het eind van een werkdag en een kampvuurtje ’s avonds na een bbq. Het leven is goed onder de Portugese zon!!

5 gedachten over “Lente”

 1. Gossie jongens…wat een hoop gedaan..We zijn erg nieuwsgierig hoe het afloopt met de waterput. Hoe heb je het gedaan met electra in de caravan? Jammer van de paprika,s maar elke nw die je eet , hebben weer duizenden zaadjes.. We hebben weer mee genoten van jullie landgoed verhalen… dikke pakkerd en werk ze met veel plezier en….mooi weer

 2. Mooi verhaal,mooi landgoed,mooi weer en mooie werkzaamheden..Wat goed die vrijwilligers, hebben best veel gedaan. Leuk die foto van dat honden span. Dikke knuffel en TOT….

 3. Wat is er weer een hoop gebeurd zeg, wat gaat het hard. Prachtige moestuin bedden en het klimrek is ook een eye catcher. Duim mee voor de wateropvang, dat is idd erg hard nodig. Heel veel succes jullie met de overige plannen en wensen.
  Kijk uit naar de volgende blog.
  Dikke knuf aan de honden.

 4. Hallo daar.
  Leuk om weer even bij jullie om de hoek te kunnen kijken. Wat hebben jullie weer veel gedaan en wat een ruimte (landgoed) hebben jullie. Helemaal leuk om te zien hoe jullie er een paradijsje van maken. nog even en dan gaat alles groeien en bloeien . spannend !! Succes met alles en tot de volgende blog .
  Groetjes uit Noordwijkerhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *