Nieuws & Updates olijfolie 2019 en……gelimiteerde oplage “daar word ik nou blij van”- pakketten (lezen!)

Nog ruim een maandje of twee en de olijfpluk 2019 begint weer. We zijn al wekenlang druk bezig met de voorbereidingen. De hele boomgaard is inmiddels gemaaid. Let wel, pakweg 30.000 m2 met 2 bosmaaiers, waarvan het grootste deel gedaan is door bosmaaierkoningin en heldin Annemieke. De traditionele manier van het Portugese olijfgaard-onderhoud is frezen, frezen en nog eens frezen. De grond kaal, droog en dood. Dan in september de gifspuit erover tegen de olijfvlieg en het ziet er allemaal weer picobello uit voor het oog…. Wij doen dat iets anders. Uiteraard volledig zonder gif, maar ook ploegen en frezen we de velden niet. In het voorjaar is de onderbegroeiing één grote wilde bloemenpracht. Zo mooi om te zien, een weelde voor alle insecten en de grond blijft bedekt en houdt zo het vocht van de voorjaarsregens zo lang mogelijk vast. (hoewel de voorjaarsregens dit jaar zo goed als uitbleven, zo meer daarover).

In Juli en Augustus, als de bloemenbloei voorbij is, (tenminste boven op het terrein waar de olijfgaard is, daar is het veel droger en warmer dan beneden in de groene vallei waar de bloei van andere soorten nog 2 maanden doorgaat) maaien we dus de velden. Het maaisel laten we liggen en dat dient dan weer als mulchbedekking voor de grond en op termijn voeding en structuurverbetering voor diezelfde grond. Binnenkort, tweede helft september, beginnen we dan met de snoei van de onderste uitlopers aan de stam, die jaarlijks terugkeren. Mooi werk vind ik dat, maar een flinke klus bij 150 bomen. In November dan de pluk, alles handwerk, met uiteindelijk heerlijke extra virgin biologische olijfolie als beloning.

Hadden we vorig jaar een overweldigende oogst dankzij een nat voorjaar, dit jaar liggen de kaarten helaas geheel anders. Het is droog, extreem droog, de putten bijna leeg. De afgelopen winter en voorjaar heeft het nauwelijks geregend, de zomer helemaal niet (tot afgelopen nacht, een knetterende onweersbui met lekker hoosweer ons verraste, cadeautje!. Uiteindelijk blijkt de toplaag van pakweg 4 cm van de grond wat nat, daaronder stofdroog, maar toch blij mee). De bloei van de olijfbomen was dit jaar uitbundig , maar door gebrek aan water zijn veel prille olijfjes verdroogd van de bomen gevallen. Minder opbrengst zal het gevolg zijn. Maar goed, we boeren niet alleen voor kwantiteit, maar vooral voor kwaliteit. En dat zit wel snor dit jaar.

Wel zullen we de prijs wat moeten aanpassen. Niet alleen door de droogte. Na enig rekenwerk over de verkoop van vorig jaar bleek dat het vooral een “heitje voor een karweitje” resultaat was. Gaf niks, we hebben er veel lol aan beleefd en de olie was geweldig. Dit jaar dus iets duurder, dat offer doen we dan maar (hoop jullie ook 😉 ). Ondanks eerdere berichten (alleen 3- en 5 liter levering) zullen we toch ook weer in kleinere hoeveelheden leveren, te weten; 250ml voor 5 euro, 500ml voor 8 euro, 1 liter voor 15 euro, 3 liter voor 42 euro en 5 liter voor 65 euro. 250 ml, 500 ml en 1 l worden geleverd in glazen flessen met olijfolieschenkdop. 3 liter in kunststof donkere fles, 5 liter in de bekende jerrycan. Uiteraard alles gelabeled met ons mooie Quinta Arrancada etiket. Verzoekje van onze kant; liever geen bestellingen van bv 5 liter in 250 ml flesjes (da’s 20 flesjes…). Is voor ons erg duur en veel werk. Als je graag veel flesjes cadeau wilt doen, laat het bijtijds weten, dan leveren we extra sticker etiketten a 0,25 cent en kun je evt zelf wat bottelen.

Belangrijk!: Voor diegenen die al een voorbestelling gedaan hebben (zijn er best veel); mocht je na de prijsverhoging of verandering van leveringsmogelijkheden in flessen je bestelling willen herzien of veranderen, no problem, laat het even weten. Over de kleinere oogst; net als vorig jaar geldt; zolang de voorraad strekt, wie het eerst komt het eerst maalt.

En dan, last but not least…… De gelimiteerde oplage van 40 stuks “daar word ik nou heel blij van” – pakketten! Naast de productie van olijfolie zijn we op vele andere fronten actief op ons mooie stukje land. Ondanks dat we hier pas een jaar zijn kunnen we al diverse andere producten leveren. Dat resulteert in deze beperkte oplage van deze goedgevulde unieke pakketten. Leuk voor jezelf of als Kerstcadeau voor vriend(in), familie of geliefde. Bij deze een kleine pre-view van de inhoud. Er zal vast nog wel een verrassing bijkomen.

-1fles extra virgin olijfolie 500ml, 1 fles piri-piri olijfolie met kruiden 250 ml (some like it hot), flesje vlierbloesemsiroop (goddelijk al zeg ik het zelf, heerlijk met prikwater, schijfje citroen en ijsblokjes), diverse potjes jam, flesje Sint Janskruid olie, snijplank(je) van eigen olijfhout met een originele “faca de cozinha” , vlijmscherp simpel typisch Portugees keukenmesje , inox met houten heft, linnen geurzakje met kuiflavendel, zakje “Arrancada” wilde bloemenzaad mengsel (wat bij ons in de olijfgaard groeit, pakweg 30 soorten). Bij het pakket uitgebreide info over de producten, hoe ze gemaakt zijn en hoe te gebruiken. (de wilde kuiflavendel bv is best bijzonder, uiteraard van de lavendelfamilie maar ruikt frisser, mix van lavendel en naaldhout).

Alle producten van eigen land, behalve het Portugese mesje natuurlijk. De prijs voor een pakket is 45 euro. Er zijn er slechts 40 dus ook hier ; wie het eerst komt…

Over het leveren van de olie en de pakketten in Nederland; brachten we vorig jaar nog alles bij iedereen persoonlijk langs, dat gaat dit jaar niet meer lukken. Het bleek toch iets teveel van het goede, die 40 adressen verdeeld over heel Nederland. Uiteraard rijden we in December weer naar Nederland . We denken erover een paar “afhaalpunten” verspreid over het land te maken, zodat iedereen zijn/haar bestelling in de regio ergens kan afhalen. Opsturen zou ook een optie zijn (nl posttarief). Andere ideeën voor de distributie zijn welkom hoor.

Hoe te bestellen? (kwamen nogal wat vragen over). Bestellen kan gewoon direct hieronder in de comments. Mocht je Facebook hebben kan je ook aldaar reageren op onze geplaatste blog. Evt via pb in messenger kan ook. En uiteraard gewoon via de mail. Stuur dan even een mailtje aan: amalut11@gmail.com of trucknomads@gmail.com

Lekker lange saaie blog weer, beetje zakelijk, maar ter voorbereiding voor ons toch wel belangrijk.

Heb het goed, love you

Ton

53 gedachten over “Nieuws & Updates olijfolie 2019 en……gelimiteerde oplage “daar word ik nou blij van”- pakketten (lezen!)”

 1. Oh wat een mooi bericht over jullie “daar word ik nou heel blij van” pakket. Graag zou ik er een van jullie willen afnemen. En ik kom het halen in december op een ophaalpunt dat jullie het beste uitkomt. Joepie!!!

 2. Hoi Ton, graag 5 liter olijf olie en een pakketje, als je over hebt En een losse fles voor zelf de olie te bottelen.

  Verder heb ik goede contacten bij DPD, ik wil best een tiental paketten voor je doorsturen. Geen afhaal ik heb al zoveel geloop aan de deur.

  Gr Geert Bukkems

 3. Hoi ton,

  Krijg nu al weer trek! Olijfolie had ik al besteld (5ltr) maar pakketje mag erbij hoor!
  Zoals je weet zit ik aardig in het midden van het land en wil ik wel een afhaalpunt worden als je dat ziet zitten!

  1. Hallo Herman. Pakket staat genoteerd. Dank voor je aanbod om afhaalpunt te worden. We bekijken eerst even waar alle bestellingen vandaan komen om te zien waar het handig is er 1 te hebben. Je hoort dus nog van ons!

 4. Hey lieve schatten, ik zou wel graag een pakket willen bestellen 🙂 en als het handig is wil ik ook wel een afhaalpunt zijn. ( dan zie ik jullie ook weer even 🙂 ) Goed plan , de afhaalpunten en echt een leuk idee, de pakketten. Héél veel succes met de olijfoogst! XXX

  1. Hoi Loes. Pakket staat genoteerd. Fijn dat je afhaalpunt wilt zijn. We kijken even waar onze bestellingen allemaal vandaan komen om te zien waar het handig is om afhaalpunten handig zijn. Dank voor t aanbod!!

 5. Wat moeten jullie hard gewerkt hebben dat jullie al zoveel producten hebben! Grote bewondering voor! Wij gaan weer voor de olijfolie natuurlijk, hij was heerlijk! Liefs en succes met jullie onderneming!

 6. Hoi Ton en Annemieke,
  Olijfolie heb iknog van afgelopen jaar, dus mijn portie voor wie graag wil.
  Wel opteer ik voor een verrassingspakket en als je wilt kun je Andijk als afhaalpunt inplannen.

  Met vriendelijke groet,
  Timo

  1. Hoi Timo. Bestelling staat genoteerd.
   Afhankelijk van waar de bestellingen vandaan komen zullen we zien of Andijk centraal genoeg ligt als afhaalpunt. Dank voor je aanbod!

 7. Hi Annemiek en Ton. Wij willen ook graag het ” daar word ik blij van” pakket.
  Zouden jullie de flessen ook weer terug willen? of is dat teveel gedoe met schoonmaken, dop eruit? etc. Gr. Peter en Laura

 8. Knap werk allemaal! Graag zo’n verrassingspakket voor mij!
  En afhaalpunt kan ook bij mij als dat handig is voor jullie
  🤗😙

  1. Staat genoteerd en dank voor t aanbod om afhaalpunt te worden. We beslissen later welke we kiezen, afhankelijk van waar de bestellingen allemaal vandaan komen. 😘

 9. Heerlijk om te lezen weer en ik bestel graag 13 liter. En wat goed dat jullie de prijs omhoog doen! En voor cadeautjes her en der, ook graag nog 5x 500ml flessen, maar dat mag dus ook in een 3 liter fles en dat we zelf bottelen (en dan doen we gewoon 6 voor cadeautjes). Lekkurrrrr!!!!

 10. Hallo Ton en Annemieke, een nieuwe afnemer hier 🙂 Ik zou graag 5 liter olijfolie afnemen. Kom t graag ergens halen (en heb ook best de ruimte om afhaalpunt te worden, maar zit zelf nogal landelijk, Poederoijen)

  Groeten
  Elizabet

  1. Hallo Elizabet. Dank voor je bestelling en aanbod om afhaalpunt te zijn. We beslissen later, aan de hand van de bestellingen, welke afhaalpunten het handigst zijn.

 11. Wat een mooi en duidelijk verhaal. Leuk om te lezen. Graag 2 x 500 ml fles. Vriendin van Maria dus het kan via haar opgehaald worden. Ik hoor het graag.

 12. Ik had mijn bestelling al opgegeven. Ben bijna door de voorraad heen. Want ben er zuinig op.
  Ik wil best ophaal punt zijn voor NH.
  Kijk maar wat je beslist.
  Wens jullie veel sterkte met de komende olijfpluk.
  Groetjes
  Jolanda

  1. Hoi Jo. Ik laat het je later weten of we Koedijk als afhaalpunt kiezen. Hangt van de bestellingen af. Dank in elk geval voor t aanbod!!😘

 13. Hoi allebei, voor mij graag het pakket en 3l. olie met extra (leeg) flesje om’n halve liter kado te doen. Als jullie die flesjes niet leeg hebben…komt het ook wel goed😁
  Fijn weer, ben aan mn laatste flesje bezig!
  Succes allebei en we horen wel wat het afhaalpunt wordt!

  xxxxJacqueline

 14. Goed bezig jullie!
  Wij willen graag 5 liter reserveren. We willen ook wel distributiecentrum van het noorden worden. Dat is in Wapse (Drenthe) of misschien wordt het ergens bij Wijhe/Zwolle daar zijn we nog bezig voor tijdelijke woonruimte met schuur. Moeten we het geld al overmaken?

  Succes ermee!
  Bert en Alice Lollinga

  1. Staat genoteerd, 5 ltr. Dank voor t aanbod om afhaalpunt te worden. We nemen het in overweging. Zijn jullie rond de kerst dan in NL??

 15. Hè allebei.Wat moet dat een geweldig gevoel zijn om zo gewaardeerd te worden.. Niet alleen jullie….. maar vooral jullie producten . Wat is het fantastisch om te lezen hoeveel!!!!!! Vraag en aanbod. En wat een werk weer. Al vrijwilligers in de aanbieding?? Heel veel sukses.. en liefs van ons.

  1. Ha Gerda. Bestellingen komen niet alleen via deze site binnen, maar ook via Facebook, messenger, app en mail! Sta nu bijna dagelijks in de keuken om verschillende jams te maken. Heerlijk!!

 16. Ha Ton en Annemieke,
  Vorig jaar hebben we de olie gemist.
  Overigens wel geproefd, heerlijk! we bestellen graag 5 liter! Zal dat nog lukken? Hoop alles goed met jullie maar naar alles wat ik heb gezien lijkt dat wel te lukken. Liefs en tot…..? René en Clara

 17. Omdat jullie toch met een volle bus komen en Mss met aardig lege bus terug gaan. Een idee om lege flessen en potjes voor jullie te bewaren?
  Of iets anders dat jullie daar goed kunnen gebruiken?
  Dan kunnen de afhaalpunten ook voorraadpunten worden😉

  1. Een leuk idee Hanke. Maar is niet nodig hoor. We verzamelen hier ook veel. En leeg terug…. dat lukt meestal niet zo goed! 😉

 18. Hoi Annemieke en ton,
  Graag wil ik zo’n pakket bestellen.
  Ik hoop dat het nog lukt. Ik hoor het wel of het kan en waar ik het kan ophalen.

 19. Hallo Ton en Annemiek, ben laat, ik weet het maar mocht er nog wat olie over zijn, dan graag 1 l en een blij pakket.😊mits ik het ergens in Groningen of Drenthe af kan halen.
  Heel liefs Nelli

  1. We noteren het Neil. Pakket gaat lukken, daar zit ook olie in, of een liter lukt hangt af van de oogst. We noteren het. Dank voor de bestelling.

 20. Dag beiden,

  Mag ik een ‘daar word ik nou blij van’ pakket bij jullie bestellen en 1 liter olijfolie?
  En mocht regio Den Bosch interessant zijn als afhaalpunt, ik ben beschikbaar!

 21. Hé beiden,

  Volgens mij ging mijn eerdere berichtje verloren.
  Graag 1 ‘blij’ pakket en 1 liter olie voor mij.
  Ik kom het graag, bijv in Deventer ophalen.
  En ik wil ook wel afhaalpunt in Brabant zijn mocht de behoefte er zijn: roep maar.

  Liefs voor jullie en wat leuk!

  Manon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *