Op vakantie

We waren er aan toe, er even tussenuit. Een half jaar lang non-stop gewerkt, waarvan 1 week met hulp van Dini en Eric. Verder alles samen, geen vrienden die konden komen, geen vrijwilligers.

Veel nieuws hebben we niet kunnen doen, naast de bouw van het huis. Veel tijd is gaan zitten in het bewerken van het land; zaaien, planten, wieden en dagelijks water geven. En dan natuurlijk het maaien, wat de komende tijd nog wel door zal gaan.

Dus ja, even naar een nieuwe horizon, even niets moeten. Een paar dagen voorbereiden; kippen naar de buren, Boris naar het honden hotel, tuin extra water geven, busje omtoveren tot mini camper, plaatsen van het dakraampje en dan …..1 dagje rijden en hoppa; vakantie paradijs de Algarve!

Dakraam plaatsen

Het was heet onderweg, de temperaturen liepen zelfs op naar de 40 graden. Dus we zijn maar wat blij met de airco in het busje!

40 graden onderweg

Gisteren aangekomen op de camping in Monto Gordo, een kustplaats, dicht bij de Spaanse grens in het uiterste zuid oosten van het land. Toen we de plaats naderde begon Lotte al te piepen van enthousiaste, want ze rook de zee. Lotte is dol op het strand! Natuurlijk zijn we, na ons geïnstalleerd te hebben, daar naar toe gelopen. Helaas stonden overal bordjes dat het voor honden verboden was, dus naar het uiterste stuk strand gelopen, waar geen strandtenten meer staan, en daar een plekje gezocht om rustig te zitten met de honden. Gelukkig waren er meer mensen met honden, tot groot plezier van Paco.

Op de camping
Strand

Vanmorgen al vroeg op. Na ons ontbijt zijn we in de loop van de ochtend het stadje gaan verkennen. In een Nepalees winkeltje onze zomerbroeken voorraad aangevuld (lekker wijd, kleurrijk en slobberig), koffie op het terras gedronken en gelopen langs de vissersboten op het strand richting het andere uiteinde van het strand om daar een verfrissende duik te nemen.

Vissersboten op het strand

Vervolgens in het dorp een visrijk maal gegeten, hondjes lagen uitgeblust onder de tafel. Daarna terug naar de camping waar we een middag lange siësta hebben gehouden, heerlijk lezen op bed, briesje van zee voor de verkoeling en vervolgens voor de 2de keer vandaag lekker lang onder de douche gaan staan…. ja, dat is luxe voor ons en hoort bij vakantie!!

Morgen gaan we naar Tavira om daar te lunchen en wat rond te slenteren om vervolgens een stukje meer westwaarts een nieuwe plek voor de nacht te zoeken dicht bij het strand.

Het is fijn om er even tussenuit te zijn. Zodat we ons volgende week weer vol energie en misschien met nieuwe inzichten, weer op ons werk in huis en tuin kunnen storten. De 2 vrijwilligers die de 5de zouden komen, hebben zich helaas afgemeld. 1 van de 2 had een ongelukje gehad en loopt op krukken, moet minimaal 3 weken rust nemen. Helaas voor hun en voor ons, want we hadden erg uitgekeken naar wat hulp en weer mensen om ons heen. We moeten dus nog even geduld hebben.

Maar voor nu, is het heerlijk uitrusten, zonder moeten. Zoals vakantie hoort te zijn!

2 gedachten over “Op vakantie”

  1. Wat heerlijk voor jullie …leuk hè,vakantie in eigen land. Daar kunnen veel mensen alleen maar van dromen.. …….jullie hebben het wel verdiend,na al dat werken,,,,,en vooral na die k.. hagel. En die k.. muizen. Etc…die woorden zijn niet van mij hoor Ton..nu tijd om te genieten…. Koelt het s, avonds een beetje af in de bus , kan er goed geslapen worden met zijn allen???? Heel fijne dagen….liefs uit een ,,,nu ook heel warm Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *