Nog een paar weken

Alweer eind mei, de de hoogste tijd om weer even bij te kletsen, want het is alweer even geleden dat we van ons lieten horen. Zoals gebruikelijk hebben we niet stil gezeten de afgelopen weken! Waar zal ik eens beginnen…….?

Het voorjaar veranderde al snel in de zomer. In mei al regelmatig temperaturen van over de 30 graden gehad, maar gelukkig ook nog afgewisseld met frissere dagen. Maar op de hete dagen weten we weer waarom we onder andere deze zomer noordwaarts gaan! De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang, maar daarover later meer.

Het plantjes seizoen is weer ten einde. De kas de afgelopen weken beetje bij beetje opgeruimd. We hebben wederom een goed seizoen gedraaid! Er staan nu nog vaste planten in, en de groentes in de bakken. We eten al wekelijks courgettes uit de kas en ook de eerste tomaten zijn geoogst. Veel restanten zijn in de moestuin geplaatst. “Maar jullie gaan toch weg?’ hoor ik jullie denken….ja, inderdaad, maar we hebben oppas voor het huis die de tuinen en kas water zullen geven en lekker van de opbrengst kunnen genieten.

De afgelopen periode is het maaiseizoen weer begonnen, om het huis is de boel kort gemaaid, en in het dal heeft de tractor regelmatig zijn rondjes gereden. Ook zijn we druk bezig met de aanleg van onze houtvoorraad voor de komende winter.

We hebben de afgelopen weken hulp gekregen van Michel en Mirande. Ze zijn in afwachting om te kunnen gaan tekenen voor een paradijselijk stuk grond in Lourical do Campo, hier 12 km vandaan. Zij zullen tevens op ons huis passen tijdens onze afwezigheid. Erg gezellig dat ze hier weer zijn, samen met hun hondjes Frans en Freek en de nieuwe pup Floris. Die laatste is een heerlijk speelmaatje voor Gipsy. En natuurlijk is Misja hier ook nog altijd en ook hij helpt regelmatig een handje mee.

Het huis is helemaal in de beits gezet, dus kan er weer een paar jaar tegenaan. Ook heeft Misja een mooi hok gebouwd om de water druk pomp installatie. De schuur is ook zo goed als klaar en al volop in gebruik. Een heerlijke schaduw plek om in te werken. Zo heb ik er al menige vacht gevilt. Er zijn er een aantal verkocht, dus weer nieuwe gemaakt. Ook een mooie partij wol op de kop getikt, wat heel fijn is om mee te vilten.

19 mei was Misja jarig en zijn we naar Monsanto geweest. Altijd een mooi uitje. Het dorp is bijzonder en de uitzichten vanaf het hoogste punt indrukwekkend! Ook heerlijk geluncht na afloop van het bezoek aan Monsanto.

We zijn een weekend met de Hymer wezen proef kamperen om te kijken hoe het gaat met 3 personen en 3 honden. We gingen naar een markt in Oleiros, waar ’s avonds ook bandjes optraden. Helaas stonden we erg scheef en de muziek was keihard en duurde tot in de vroege uurtjes. Er kwam dus niet zoveel van slapen.

Maar goed, inmiddels waren de belangrijkste dingen weer functioneel, nadat de wc en douche, wastafel en kledingkast eruit gesloopt waren. Er zit nu een compost wc in, douchen doen we buiten of op een camping. Er zit een nieuwe waterpomp in, en alleen in de keuken hebben we nog water, wat meer als genoeg is. Daar waar de kledingkast stond is nu de houtkachel geïnstalleerd. En natuurlijk wordt de buitenkant met de dag vrolijker!! Ja, we zijn onze reis dagelijks aan het voorbereiden.

De komende dagen wordt er nog wat regen voorspelt, dus dat is mooi weer om binnen alle olijfolie in de flesjes te doen en te voorzien van etiketten. We zullen de komende week nog wat honing slingeren, want we hebben de afgelopen maand aardig wat verkocht, zodat we niet meer genoeg hadden voor de bestellingen. Ook gaan we de zeepjes inpakken. Zoals al eerder vermeld, zullen we geen sambal meer leveren, omdat dat al bijna over de uiterste houdbaarheidsdatum datum heen is, en we zelf bijna alles al opgesmuld hebben!

We hebben nog steeds geen vastomlijnd plan met betrekking tot de levering. We weten alleen dat we 7 juli in Ommen zijn op de verjaardag van Ton zijn dochter en een paar dagen later zullen we in Groningen zijn op het festival van de “hongerige wolf”. Voor de 7de juli zullen we vermoedelijk in België en Limburg zijn, maar nogmaals, niets staat nog vast. Ik houd jullie op de hoogte!!

Ja en dan nog meer nieuwtjes.. We zijn dan eindelijk eigenaar geworden van het stuk grond, met kas en schuur, wat hier 1 km vandaan ligt. We weten echter nog niet wat we ermee gaan doen en wel om de volgende reden. We zijn namelijk ook bezig met de aankoop van een huis met klein stuk grond (7000m2) waarop volwassen fruitbomen en olijfbomen staan. Het huis is volledig gemeubileerd, er zijn 3 schuren bij, tractor en een complete werkplaats. Dit huis ligt in Lourical do Campo, een prachtig plaatsje aan de voet van het Garduna gebergte. Omdat dit huisje eigenlijk meteen geschikt is voor de verhuur, weten we nog niet wat we zullen doen met et andere stuk grond. Het is in elk geval een goede investering. We hopen voor het stuk grond in Lourical begin volgende maand te tekenen.

Ach en dan vonden we gisteren een schattige kleine pup bj ons in de buurt op de weg. Ja, die laat je niet lopen natuurlijk! Maar ja, we wilden hem ook niet houden. Gelukkig werd er vandaag, na wat berichten geplaatst te hebben op verschillende social media sites, de eigenaar gevonden. Hij bleek van onze buren Quinta da Alma Cheia te zijn. Hem daar dus weer afgeleverd en iedereen weer happy!!

Tot zover de nieuwtjes van de afgelopen weken…..op naar de zomer en naar Nederland! Tot gauw.

7 gedachten over “Nog een paar weken”

  1. Zo,weer een hoop te vertellen. Leuk joh.En nu maar hopen dat er nog getekend kan worden voor jullie vertrek….de honden mee,zag ik,,.ook Boris ….waar laten jullie dat hele span. We moeten….!!.jullie echt ergens ontmoeten. Zo benieuwd. de beschildering is machtig mooi… veel succes met de laatste doe dingen. En een voorspoedige reis. Liefs uit Goch dld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *