1 maand in Frankrijk

Vandaag is het precies 1 maand geleden dat we onze handtekening onder het koopcontract hebben gezet. De maand is voorbij gevlogen. En beetje bij beetje vinden al onze spullen een plekje in huis. En ook leren wij de omgeving wat beter kennen. Afgelopen maandag kwamen onze spullen uit Portugal aan, afgelopen dinsdag kregen we WiFi, en morgen komt de DS. Dus na een maand kunnen we zeggen dat we al onze spullen weer hier hebben! En vandaag is er 3 sterre (1 sterre is iets minder als een kuub),brandhout gebracht. Een buurman in onze straat verkoopt hout, dus dat is ideaal!
Zo vinden we langzaam maar zeker onze weg in de nieuwe omgeving.

Zoals beloofd, in deze blog meer foto’s, we hebben immers WiFi, dus uploaden van foto’s is geen probleem meer. Om te beginnen wat plaatjes van de maak van de nieuwe keuken. We waren er een week zoet mee. Nu moet er alleen nog 1,5 tegel geplakt worden , laden afstellen en de plinten plaatsen, dan is hij helemaal af. Omdat we in de keuken leven, was het tijdens de bouw wel behelpen. Zo deed ik de afwas in het bad.

De keuken is een heerlijke ruimte, en met onze Ikea stoelen kunnen we ‘s avonds ook lekker onderuit gezakt zitten.
Elke kamer beneden in huis heeft een houtkachel, maar alleen schoorsteen van die in de keuken is geveegd, dus daarom stoken we alleen daar. Ook waren we er niet zeker van of we genoeg hout zouden hebben om ook de woonkamer te verwarmen, maar dat is nu geen probleem meer natuurlijk.

Het is hier nog echt winter, al is het al gauw warm als de zon schijnt. Het huis staat op het zuiden gericht, dus zodra de zon schijnt, warmt het binnen lekker op. Maar maart roert zijn staart, zo werden we een week geleden wakker in een witte wereld, prachtig!!

De afgelopen 2 weken hebben we ook al veel bezoek gehad. Zo kwamen Willie en Corina uit Duitsland langs op de terugweg vanuit Spanje naar Hamburg, met hun camper.

Afgelopen week waren Sanne en Ernst een paar dagen op bezoek, zij maakten als eerste gebruik van de gîte.


Deze hebben we ook een beetje aangekleed naar onze smaak, nieuwe stoelen en een (slaap)bankje.

En gisteren kwamen Mayon en David een kijkje nemen. Zij zijn bezig om een huis te kopen op nog geen 2 uur rijden hiervandaan, dus dat is natuurlijk geweldig, mijn vriendin weer ‘om de hoek’!

Vandaag verwachten we Eric en Dini. Ook zij zijn op zoek naar een droom plekje hier in de omgeving.

Na 7 jaar off-grid gewoond te hebben, is het voor ons een luxe om op elk moment van de dag warm water uit de kraan te hebben, en zelfs in een warm bad te kunnen gaan liggen als het regent! Niet langer afhankelijk van het aantal zonuren wat schijnt en de energie in accu’s opslaat. We hebben het al die jaren nooit als een probleem ervaren, en soms was het wat uitdagend, als het lang regende, maar nu ervaren we de luxe van energie die er altijd is. We koken nu weer op gas, helaas geen hout fornuis, maar daarin tegen hebben we wel een hete lucht oven, met onder en boven verwarming en een lampje erin….haha, geen van onder aangebrande oven schotels meer, en het gerecht in de gaten kunnen houden zonder steeds de oven open te moeten doen. Voor de meesten de gewoonste zaak van de wereld, maar voor ons een wereld die opnieuw open ging!

In de tuin hebben we al de nodige boompjes geplant: abrikoos, kers, perzik, pruim, druif, kiwi, framboos, braam, aalbessen en zwarte bessen. De moerbei en oleanders die we meegenomen hadden uit Portugal. Onze handen jeuken om met de moestuin te beginnen, eerdaags zullen we de grond gaan voorbereiden, maar het is nog te koud om er wat in te planten.

En dan nog even over de olijfolie. Eind deze maand is het de bedoeling dat we naar Nederland rijden om de olie rond te brengen. Mochten er nog mensen zich beschikbaar willen stellen als afhaalpunt, zou dat fijn zijn, want om bij zo’n 40 adressen langs te gaan is een beetje veel van het goede. Ook al zijn we al bijna 2 jaar niet in Nederland geweest, we willen het bezoek graag kort houden, want er wacht ons hier nog een hoop werk, voor er nieuwe logés komen.

Als laatste nog een paar foto’s van de slaapkamer/ werk kamer van mij, Ton zijn toekomstige man cave, en mijn toekomstige woman cave.

Tot de volgende blog!

17 gedachten over “1 maand in Frankrijk”

 1. mijn hemel Annemieke, wat hebben jullie al veel gepresteerd!! Het ziet er hartstikke cosy uit allemaal! Succes straks met de moestuin! Hier is alles nog een blubberbende van alle regen!
  Liefs, Gudi

 2. meis…wat geweldig…. al een hoop gedaan. ……Jullie zijn daar echt niet eenzaam ..al dat bezoek…heerlijk.
  ja die keuken,,, echt een heerlijke verblijfsplek. EN een camperplek achter het huis….super. ik vraag me nog steeds af !!! wat zit er achter die 2 blauwe deuren… ???? ik ben niet nieuwsgierig hoor dat weet je….
  ik hoor wel wanneer jullie weer terug zijn uit nederland…tot gauw..

 3. Hoi Ton & Annemieke, De Saxofoonwinkel kan wel weer afhaalpunt zijn hoor! Alleen een nieuw adres
  Smedestraat 126 Deventer
  Ik hoor het wel
  Hans Jan

 4. Super allemaal!! En wat fijn dat Mayon ook jullie kant op komt 😃😃
  Ik kan evt ophaaladres zijn hoor. Woon nu in Spanbroek

 5. Wat hebben jullie al veel gedaan, Annemiek, ongelooflijk! En de keuken is prachtig geworden. Ik zie ook de lamp uit pa’s keuken boven de tafel hangen, leuk!!

 6. Voor de noordelijke provincies (incl kop Overijssel) kan ik prima afhaalpunt zijn, desgewenst. En jullie kunnen natuurlijk ook zelf bij ons op t erf of gastenhuisje terecht (8411 KB).
  En natuurlijk nog veel plezier met het eigen maken van jullie nieuwe plek!

 7. Hayyy Annemieke & Ton
  Wat een heerlijke plek en dan die sneeuw op de bomen :prachtig.
  Ik zou toch graag 5ltr olijfolie willen als dat nog kan en dan ook mogelijk afhaalpunt in Amsterdam kunnen zijn.
  Veel suc6666 Doegie Gerda

  1. Hallo Gerda. Kan nog net die 5 liter, we zijn er bijna doorheen! Ik hou je in gedachten als afhaalpunt. Dank voor je aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *