Het is stil

Ja, stil vanuit onze kant….hoogste tijd voor wat nieuwtjes. Maar de titel slaat meer op de natuur. Deze is stil gevallen. 1,5 week geleden was het nog boven de 25 graden en bijna te warm in de zon, het kwik wist binnen 1 dag terug te zakken naar 7 graden, met een ijzige noorder wind, af en toe een vlok sneeuw, was de gevoelstemperatuur net boven het vriespunt. Ja we wilden een frisser klimaat….maar weergoden, toch niet in eind april !?! We voelen het een beetje alsof de lente van ons afgepakt is, we zitten binnen warmpjes bij de kachel, heerlijk hoor, maar we willen buiten ‘spelen’!
Maar toch als ik met de honden een rondje loop kan ik intens genieten van de ontluikende natuur, de bomen kleuren langzaam maar zeker allemaal groen, overal staan de seringen in volle bloei, van wit tot diep rood en paars, en het ruikt heerlijk. Ik geniet van alle bloemen in de berm, van boterbloem, paardenbloem, fluitenkruid, weegbree, dovenetel, brandnetel en alles waarvan ik de naam nog moet opzoeken. Vele kleuren, geel , wit, blauw, roze, paars….het veldboeket langs de kant van de weg. De lente is prachtig, zelfs bij 7 graden! En door de kou gaat dat ontluiken lekker langzaam, zodat we er nog langer van kunnen genieten😉.



Tijdens de warme dagen waren de vogels druk in de weer met nesten bouwen, een stel, ik weet niet wat, in Ton zijn werkplaats, mussen achter de dakgoot en een koolmees paar heeft uitvoerig het door ons opgehangen nestkastjes bestudeerd, maar heeft toch besloten zich elders te nestelen.

Ja, we genieten van het prachtige landschap om ons heen. Keer op keer zijn we verwonderd over de schoonheid van onze omgeving. Route planner Google weet ons regelmatig over nieuwe weggetjes te begeleiden, zodat we steeds meer van onze omgeving te zien krijgen.

Tot zover onze omgeving. We hebben natuurlijk niet stil gezeten de afgelopen maanden. Er is een begin gemaakt met de moestuin. Echter een griep, deed ons even halt houden, daarna waren we in Nederland en vervolgens was het te heet om in de tuin te werken, en je raad het al, daarna werd het te koud! Het schiet dus niet echt op zullen we maar zeggen. Maar er staan al 3 zielige rabarber plantjes in de tuin, het begin is er. Verder veel voorgekweekt in de zaaibakken, beetje bij beetje kleuren deze groen. Nog even doorgroeien voor ze naar buiten mogen.

Ja we waren in Nederland om de olijfolie rond te brengen. Een drukke week, waarin we velen gezien en gesproken hebben, zei het soms vluchtig. Maar ruim 20 bezoekjes in 6 dagen afleggen was best veel en dan ook nog geluncht met Ton zijn broer (uit Moskou) en zussen en de verjaardag gevierd van kleindochter Ronja. Het was een vol programma, maar het verliep gesmeerd allemaal. Nogmaals dank Janine voor de heerlijke dagen in Friesland, en ook het huisje aan de Lekdijk was een heerlijk onderkomen. Onze Dacia Duster deed het prima deze reis. -een week voor ons vertrek gekocht!- Heerlijk dat alles in een personen auto paste in plaats van het busje. Was een stuk comfortabeler.

De honden hebben zich prima gedragen deze week. Het gaat goed met ze. Lotte is na haar 4 de milteforan kuur weer de ouwe. Wandelt weer mee, eet weer met smaak, en heeft het hoogste woord. Ze is getest op verschillende teken ziektes en blijkt er inderdaad 1 onder de leden te hebben. Ze heeft net een kuur hiervoor achter de rug en over 2 weken wordt haar bloed weer getest om te zien of ze hiervan genezen is. Het is heel goed mogelijk dat deze ziekte de parasiet die leishmaniose veroorzaakt, steeds weer activeerde. Nu maar hopen dat dit ook daadwerkelijk zo is .
Boris wordt een oude baas. Met de wandelingen moet je echt geen haast hebben, want hij loopt in sjok tempo. Verder heeft hij zijn draai wel gevonden, hij is met pensioen, hoeft geen rondjes meer te blaffen in de tuin. En met Gipsy gaat het ook goed. Ze moet nog wel leren dat ze niet naar de koeien toe mag, en helemaal er niet naar blaffen. Maar ja, het is natuurlijk ook wel heel spannend als er opeens 10 koeien met hun kalveren naar je toe komen rennen als je langs de weg loopt, probeer dan maar eens niet te blaffen……koeien meteen weer rechts omkeer!

Velen hebben de weg naar ons nieuwe onderkomen inmiddels gevonden. Erg leuk.
Zo kwam vlak voor ons vertrek naar NL, oud collega Paul met zijn vriendin Patricia hun bestelde olijfolie ophalen, op doorreis naar het zuiden met hun camper. En de afgelopen 2 weken hebben we Jan en Gerda, Sanne, Michel en Wil en Bregt en Bart mogen begroeten. Allen met hun camper op weg. Volgende week komen Maria en Rolf met de kleinkinderen en Wil en Naboe.
De gîte heeft een nieuwe douche gekregen en is in orde gemaakt. Deze gaat na het komende bezoek in de verhuur. Ook zijn alle slaapkamers boven klaar om in te kunnen slapen. De tafeltennis tafel wordt deze week geleverd, zodat we ook bij minder goed weer ons niet hoeven te vervelen!


Zo fijn dat we een huis met een adres en huisnummer hebben. We kunnen gewoon online dingen bestellen en het wordt thuis afgeleverd…..alweer zo’n ongekende luxe! Maar natuurlijk speuren we ook het internet af naar koopjes en bezoeken we regelmatig een kringloop winkel in de buurt. En het rommelmarkt seizoen is ook weer begonnen: heerlijk ! Zo heb ik zondag een nieuwe (oude) industriële naaimachine op de kop getikt. Super blij mee. Helemaal omdat ik me voor deze zomer aangemeld heb, om op de toeristische avond markten te gaan staan in ons dorp. Motiveert om nog even flink wat nieuwe spullen van wol te maken!

Ik geloof dat jullie weer aardig op de hoogte zijn van ons wel en wee…….op naar een mooie lente en nieuwe avonturen!

Liefs van ons.


2 gedachten over “Het is stil”

  1. Hallo daar. Wat leuk om weer een blog van jullie te krijgen. Na een weekje Nederland weer lekker op jullie eigen stekkie. Voor jullie een drukke week , maar ik vond het fijn dat ik jullie en de honden even gezien heb. Ondertussen zijn jullie weer lekker aan het opbouwen. Doen jullie goed hoor. Succes met alles en de groetjes uit Noordwijkerhout.

  2. ondanks het niet verbijsterend mooie voorjaarsweer,, hebben jullie het toch best druk gehad.
    maar nu nog even rustig aan doen is ook niet verkeerd.. de drukte komt vanzelf.. het is idd een schitterende
    plek en huis en tuin. ……kan niet wachten op het bakhuis… razend nieuwsgierig. wat voor lekkers daar uit [[ kan ]] komen…. hopend op gauw veel…. beter weer. ZON….liefs uit nat Nederland..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *