Kort bericht

Eindelijk de eerste blog van dit jaar.

Het heeft even geduurd. In januari waren we druk met spullen inpakken voor de verhuizing. We gaven nog een afscheidsborrel in de kas, wat druk bezocht was en erg gezellig. Het was een maand van afbouwen, afscheid en veel geregel. Uiteindelijk verliep alles goed en konden we op 2 februari de sleutel overdragen aan Chris en Yvonne. Op 4 februari vertrokken we met een volgeladen busje en Hymer naar Frankrijk. De reis van 1300 km verliep vlot. De eerste 2 nachten sliepen we op campings die nog open waren. Verder een nachtje op een mooi dorpsplein, in een hotel en in ons nieuwe dorp, bij Nederlanders waar we in september ook stonden, op hun camping. Deze was weliswaar nu gesloten, maar we mochten bij hen staan aan de elektra. Op 9 februari was de overdracht van ons nieuwe onderkomen! Joepie.

En nu wonen we dus weer in Frankrijk. De eerste week waren we druk met dingen regelen, veel op stap op zoek naar een bank, keuken en douche. We hebben een bad in het huis, maar daar kun je niet in douchen en het is ook een erg klein bad, dus niet ideaal. De keuken inmiddels gevonden bij de Ikea, en vandaag is de 6de dag dat we ermee aan het bouwen zijn. Het eerste deel onder het raam is inmiddels geplaatst. Vandaag wordt het oude deel eruit gebroken en kunnen we hopelijk het nieuwe deel plaatsen en aansluiten. Is nog een hele onderneming.

Graag zou ik van dit alles foto’s plaatsen, maar we hebben helaas nog geen WiFi aansluiting en het bereik is hier matig, dus uploaden van foto en film materiaal gaat super traag of werkt helemaal niet. Vanmorgen is de man van Orange, de provider, geweest, want we zouden WiFi krijgen. Helaas kon hij de ingang van de telefoonlijn niet vinden, die loopt vermoedelijk in een buis onder de grond. Die moeten we nu eerst zien te vinden en dan een nieuwe afspraak maken….tja, dan zijn we weer een paar weken verder. Dus vandaar een saaie blog zonder plaatjes.

Maar het gaat goed met ons. Het ontdekken van het huis en de omgeving is heerlijk om te doen. En ook het opbouwen van een nieuwe plek, na zoveel maanden afbouwen, is een heerlijke bezigheid. We hebben ons eerst op de keuken gestorte dwz, de schoorsteen geveegd, zodat we hier warm kunnen zitten. De andere 4 schoorstenen komen later aan de beurt. Er was nog een aardige hout voorraad, waar we het hopelijk wel mee uit kunnen zingen tot het einde van de winter, maar wat niet voldoende is om alle kachels te laten branden. Dus we leven in de keuken. 2 Ikea stoelen gekocht, zodat we ook hier in de relax stand voor de kachel kunnen hangen. Net als de honden overigens. Voor Boris en Lotte is het minder buiten zijn niet zo’n probleem, die zijn inmiddels op hoge leeftijd, en slapen het grootste deel van de dag, maar Gipsy is nog een energieke dame, die dagelijks haar energie kwijt moet, dus tijdens de wandelingen in de omgeving kan ze lekker vrij los rennen, en in de tuin wordt er regelmatig met een bal gespeeld. Verder zijn onze viervoeters al aardig gewend aan de nieuwe omgeving. Het zijn kunstenaars in het zichzelf aanpassen.

Ja, het is nog winter met de daarbij behorende winterse temperaturen. Soms lichte nachtvorst, maar overdag ook vaak een waterig-, of stralendzonnetje. Ook hebben we al een paar dagen lente weer gehad, waarbij het kwik bijna de 20 graden aantikte en we buiten konden lunchen. Maar over het algemeen is het net onder of boven de 10 graden. De dikke sjaal en winterjas zijn geen overbodige luxe. Gelukkig kun je je kleden tegen de kou en stoken we het binnen lekker warm. Nog een paar weken dan begint de lente. Onze handen jeuken al om aan een moestuin te beginnen, maar eerst nog even binnen de boel op orde brengen.

Ondertussen zit ik in de herrie, want de oude keuken blijkt opgebouwd te zijn met gewapend beton. Ton is flink aan het bikken om de boel eruit te krijgen. Zelfs het aanrechtblad met tegeltjes er op is van beton!

Hoplijk hebben we binnen een paar weken WiFi, dan zal ik heel veel plaatjes sturen en het verhaal visueel maken. Wat me er aan doet denken dat we ook een YouTube kanaal gestart zijn. Het heet ; Frankrijk kan ook. Hier staan al een aantal filmpjes op. Abonneer je op ons kanaal en je hoeft niets te missen. Het zijn nu nog eenvoudige filmpjes, maar hopelijk in de toekomst wat uitgebreider als we de juiste spullen ervoor hebben. Alles op zijn tijd!

Op onze web site staat nog steeds dat je ons huis in Lourical kunt huren, dat kan ook nog, maar moet je wel bij de nieuwe eigenaren aankloppen! Wij verhuren hier onze gite, maar daarover de volgende keer ook meer.

Tot zover even dit korte verhaaltje, wat toch nog aardig lang is geworden!
Liefs van ons uit mooi Frankrijk!

5 gedachten over “Kort bericht”

  1. Fijne stoelen, met voetenbankje. Ook de kleur is goed. Wij hebben het frame in het zwart. En ook onze hondjes hebben de stoelen gevonden.

    Fijne tijden toegewenst!

    Timo

  2. een betonnen keuken.!!! aardbevings bied??. en hoe vind je ooit een buis …..voor de telefoon CQ voor wifi onder het huis….. Wichelroede…. man laten zoeken ? Fijn dat de honden het zo goed doen.. waren echt wel iets anders gewend… EN door al dat werken hebben jullie geen tijd om het koud te hebben.. in ieder geval vervelen jullie je voorlopig zeker niet. .. sterkte bij al dat gehak en..opruimwerk…………STOF ???? wat is dat?? liefs uit Spanje.

  3. Hoi. Dank je wel voor het korte /lange bijpraten. Ha ha. Wat fijn dat jullie weer zo lekker bezig zijn. Leuk om te lezen. Ook helemaal fijn dat het met de hondjes ook goed gaat. Genieten jullie maar fijn van jullie nieuwe stek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *