Het rondje is rond

Vandaag zijn we in België aangekomen. De afgelopen dagen flink veel km’s gemaakt, en het rondje is rond. Morgen hopen we in Nederland aan te komen, nog 360 km te gaan.

Na Italië zijn we een tijdje in Zuid- Frankrijk gebleven. We wilden Monaco bezoeken, maar daar aangekomen, bleken we alleen voor €60 een dagkaart in de parkeergarage te kunnen krijgen. We kregen niet het camper tarief van €3 per uur. €60, vonden we net iets te duur om even rond te snuffelen in dit staatje en langs de enorme jachten te lopen. Nou ja, het is toch niet echt ons wereldje.

We belandden op een camping even verderop tussen Nice en Cannes en bleven daar 3 nachten staan. Even rust na elke dag gereden te hebben de afgelopen periode. Even de luxe van elke morgen een heerlijke warme douche en op een wc grote- en kleine boodschap gelijktijdig te kunnen doen! Waar een mens al niet gelukkig van kan worden! De camping lag bij een natuurpark waar we veel met Lotte hebben gelopen. Het weer was heerlijk, rond de 18 graden. Wel vertrokken we na 3 dagen in de stromende regen. Dus weer op pad naar de zon, en die vonden we in de Provence. De volgende dag zijn we in Avignon naar de Ikea geweest om een nieuw matras en lattenbodem te kopen. Onder onze matras hadden we niet genoeg ventilatie ruimte, waardoor het matras vochtig bleef en dat is niet echt lekker. Dus nu een nieuwe, met lattenbodem eronder.

Ten noorden van Avignon, vonden we weer een mooie plek bij een vogelreservaat. We bleven hier 2 nachten staan. Omdat we al voorzien hadden dat noordelijker het erg koud zou worden, kon een extra dagje rust geen kwaad. We hebben er heerlijk gewandeld in het wijngebied van Chateauneuf du Pape.

Maar goed, de afgelopen 3 dagen dus de vaart erin, de kou trotserend. En wat is het leuk als je ’s avonds van een onbekende een mailtje krijgt met een foto van onze Magirus. Een fransman reed een tiental kilometers achter ons, maakte een foto en keek ’s avonds thuis op onze web site en stuurde vervolgens een enthousiaste mail! Merci Matthieu !

onderweg….

Vandaag reden we door de besneeuwde Vogezen.

Afgelopen nacht vroor het en aangezien onze startaccu niet zo best meer is, moeten we ’s morgens onze truc uithalen om toch te kunnen starten; We sluiten de acculader aan op de startaccu. De lader heeft ook een startboost functie. De stroom krijgen we via onze omvormer binnen (die 12v naar 220 omzet), dus eigenlijk starten we via de zon. Na een paar minuten start de motor….gelukkig! De afgelopen 2 dagen zo op pad gegaan.

Morgen zal het ook zo zijn, want het wordt -6 vannacht. Gelukkig staan we bij de brandweerkazerne, dus als onze truc niet lukt, kunnen we altijd hulp vragen aan de pompiers! Holland, we komen eraan.

7 gedachten over “Het rondje is rond”

 1. Ook een manier !!!!!Zou een nieuwe accu geen goede optie zijn??..ja door de zon gestart,,,,,maar geen zon genoeg,wat dan?? Weer leuke foto’s….,zijn het nu gaten genoeg,werkt het niet met alleen de lattenbodems????? Hebben jullie in chateau neuf,,,,ook bovenop gestaan bij die ruïne????daar toch zo een machtig uitzicht!!!!! Jullie nog spannende dagen met nw kleinkind. En een groot feest. Vooral veel sterkte in de kou daar. Tot het volgende vervolg.liefs…

  1. Ja, we gaan in NL een nieuwe accu kopen, en onze andere 2 accu’s zijn gelukkig altijd vol.
   We hebben niet bij de ruïne gestaan, maar wel op andere toppen met prachtig uitzicht.
   Nu in NL, bij Ton zijn vader, vrijdag naar mijn ouders en verder hangt het af van de geboorte van de kleine. Wel koud hier hoor!! Gelukkig warm binnen bij de kachel.Hopelijk voor jullie ook weer wat warmer!

 2. Just looked at your route 1 and route 2, your have certainly been to a lot of places.we are in France next week just for a week over Easter. Work men are still there. Back again at the end of April. Hope the weather keeps good for you. X

  1. Maybe we meet at the end of april. We don’t know yet when we’re in Saint Denis.
   Hope the wether will be good next week. Still very cold in France. Like in Holland….freezing cold!

 3. Ik zag jullie voorbij rijden in Mn straat vandaag. Wat gaaf!

  Nog heel veel avontuurlijke kilometers gewenst!

  Groet Nicolien
  Lisse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *