De laatste loodjes

Overmorgen vertrekken we naar Nederland. Weken van voorbereiding gingen eraan vooraf. Maar het feit dat ik nu tijd heb om een blog te schrijven, betekend wel dat we op schema lopen! ( ohh even tussendoor op het lijstje schrijven dat we een paraplu mee moeten nemen; weersvoorspellingen zijn nogal vochtig)

Het busje is inmiddels gepakt, ik kan wel zeggen dat we behoorlijk vol zitten. Dit keer is de bedoeling dat we onderweg in het busje slapen, zal net lukken denk ik! Honden moeten dan maar op de voorbank, of tussen de flessen en een bananenplant!

Het was dit jaar spannend of we genoeg olie zouden krijgen, maar het is weer gelukt. Afgelopen week nog 4 dagen bij onze buren geplukt en we kregen hulp uit onverwachtse hoek. Marjolein en Maarten, zij kleindochter van vrienden van mijn ouders, wilden graag langskomen en vonden het leuk om te helpen plukken. Mede dankzij hun, hebben we genoeg weten te plukken en de benodigde liters bij elkaar gekregen. Nogmaals dank Maarten en Marjolein!

Vandaag met het busje nog naar de apk keuring geweest (geen problemen gevonden), de banden opgepompt dus rijklaar voor de ruim 2000 km’s heen en weer terug. Morgen brengen we Boris naar het hondenhotel hier in de buurt. We hebben toch maar besloten dat dit het beste voor hem is, en dat is maar goed ook, want hij had er niet meer bij in gepast! Zondag hebben we bij de buren een kippenren gebouwd, een nachthok hadden we al eerder gekocht. Morgen gaan ook de kippen en haan verhuizen naar hun tijdelijk onderkomen.

En dan is het nu maar te hopen dat we in Frankrijk geen last ondervinden van de stakingen. Vorig jaar waren de gele hesjes erg actief en kostte het ons moeite om België in te geraken. Nu schijnt het al lastig te zijn om aan diesel te komen, want tankstations worden niet meer bevoorraad. We gaan het meemaken. Als alles goed verloopt komen we zaterdag in Nederland aan en worden de bestellingen op de afgesproken data bij de afhaalpunten afgeleverd. Mits Nederlandse boeren geen roet in het eten gooien, want die hebben ook weer geheime acties in petto.

Morgenavond nog een laatste Portugese les, we nemen dan allemaal wat eten mee, een gezellige afsluiter van het jaar. Ben benieuwd wat we voorgeschoteld krijgen van onze mede cursisten uit oa; Pakistan, India, Oekraïne, Zuid Afrika, Engeland, Ierland, Eritrea, Venezuela en Syrië. Wij maken in elk geval gevulde eieren, want hebben nog altijd een eieren overschot!

Tot de volgende blog en wie weet tot ziens volgende week.

6 gedachten over “De laatste loodjes”

 1. Fijn dat het gelukt is met de olie. Sterkte me de gele fransozen en tot 18 dec. Dan halen we onze olie op.
  Goede reis

  Bert en Alice

 2. Een diesel kan ook op zonnebloem olie lopen…
  Olijfolie weet ik niet maar mijn advies; ook niet proberen 😃
  We wachten wel een dagje extra

 3. Ja, wat een klus om alles af te ronden en voor te bereiden. Jullie zullen wel blij zijn als je eenmaal ‘on the road’ bent.
  Een hele goede reis gewenst! Liefs, Liesbeth

 4. Geweldig wat jullie allemaal doen. Ik wens jullie een geweldig fijne reis en een fijn verblijf in Nederland. Ik zelf ga Zondag voor een paar dagen (een vriend in nood helpen en een vriendin naar huis brengen). Het is dat we iets uit de richting wonen, anders hadden jullie onderweg ook hier kunnen overnachten. Hoe dan ook…. heel veel plezier en een safe trip. Marlies XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *