29 februari

Een mooie datum, maar eens in de 4 jaar kun je een blog op deze dag schrijven!

De hele maand februari was het stralend weer. Regelmatig temperaturen boven de 20 graden en dagelijks volop zonneschijn. Vandaag werden we echter even terug gefloten; regen! Het is weer even wennen dat alles nat wordt, er wordt nog meer verwacht de komende week. Op zich helemaal niet erg, want het eerste zaaigoed zit in de grond en voor alle nieuwe aanplant is de regen ook erg welkom. En terwijl ik dit schrijf, breekt het zonnetje weer door! Het is maar zelden dat het een hele dag regent.

eerste lavendel bloeit

Vorige week zaterdag kregen we bezoek van Dini en Eric. Volgers van ons op Facebook. Zij reizen al een tijdje rond in hun prachtige camper/vrachtwagen. Ze hebben zich op een veld geïnstalleerd en hun handen jeukten om wat te kunnen gaan doen! Kijk, dat is fijn, mensen die zin hebben om te helpen. En goede hulpen dat zijn het!! Beiden hovenier en 2 rechter handen. Ook zijn ze aan het rondkijken of ze hier eventueel in de buurt een stuk grond kunnen/willen kopen. Fijne mensen en goede hulpen!!

We hebben hard gewerkt de afgelopen weken! Het hout voor het huis is gearriveerd en Ton is met behulp van Eric begonnen met de bouw. Het eerste spant staat inmiddels overeind.

Voor die tijd hebben we nog vele nieuwe boompjes aangeschaft. In het dal staan nieuwe fruitbomen en boven op het veld aan het begin van het land, daar waar het een wildernis was, hebben we vele amandelboompjes en enkele andere bomen geplant. Ook langs de weg een kleine haag geplant. We hopen dat ze allemaal aanslaan. Nu hebben we boven niet veel water, en om al de boompjes daar steeds met emmers water te geven (wat we eerst in een ton laten lopen, in de auto zetten en vervolgens daar uit de ton scheppen in emmers) is nogal veel werk. We willen dus een slang hebben vanuit ons waterreservoir naar de boompjes. We zijn begonnen met de aanschaf van een waterpomp en 250 meter dikke slang. Deze pomp pompt water uit de rivier in het dal in het reservoir wat ter hoogte van het huisje staat. En vanuit het reservoir gaan we dan water pompen, met weer een andere pomp, naar de boompjes die 200 meter verderop staan.

Ook zijn we begonnen met het voor zaaien; veel kruiden, plantjes waar ik later wol mee kan verven, bloemen die goed zijn voor de bijen, en natuurlijk groentes. Onder andere tomaten, prei, courgettes, pompoenen, meloenen, aubergines.

Dini en ik hebben de afgelopen week veel tijd op onze knieën doorgebracht. De ronde tuin is alweer voor de helft vrij van onkruid! Ziet er prachtig uit en ook is er daar al in de volle grond gezaaid; doperwtjes, snijbiet en tuinbonen.

Onkruid vrij!

Een paar weken geleden hebben Ton en ik een workshop zeep maken gevolgd. Was erg leuk en leerzaam. De zeepjes moeten nog uitharden, over een maandje kunnen we ze gebruiken. Dit willen we zeker meer gaan doen de komende zomer! Wat is er nou leuker als je eigen zeepjes te hebben, of weg te kunnen geven!?!

Boris is inmiddels gecastreerd. We moesten er 1,5 week op wachten voor hij geholpen kon worden omdat 1 van de dierenartsen op vakantie was. Alles is goed gegaan. Boris heeft wel al die tijd vast gelegen, en ook nog de week met de kap op, zodat hij niet aan de wond kon komen, lag hij vast. We namen hem wel overal mee naar toe op het land, dus hij lag niet heel de dag bij de wagen!! Maar nu, nu mag hij weer los. En ohhh wat was hij blij. We hebben nog nooit zo’n uitgelaten Boris gezien!! ’s Nachts leggen we hem nog vast, want zijn hormonen zijn nog niet helemaal tot rust gekomen, dit duurt 1 á 2 maanden. Daarna krijgt hij zijn 100% vrijheid weer terug.

Nog meer dierennieuws; meneer de haan is niet meer. Hij viel nog altijd regelmatig Ton aan, die met veel geduld en beleid zijn uitdagingen meestal wist te omzeilen. Maar soms viel hij aan uit het niets. Zo ook die bewuste dag. Opeens hing hij in zijn broek. Het enige wat Ton kon doen was hem een flinke schop geven. Deze schop raakte echter zijn poot dusdanig dat hij brak. Tja, een haan met een gebroken poot is echt heel triest, hij kon niet meer lopen. Ton heeft hem uit zijn lijden verlost.

RIP meneer de haan

En dan nog een leuk nieuwtje; Ton is deze maand voor de derde keer opa geworden. Maria en Rolf hebben een prachtige zoon gekregen, en Ragna een broertje. Redmar is zijn naam.

Ook onze Nederlandse buurtjes hebben 2 weken geleden een zoontje gekregen; Jaan. Dus wij hebben een nieuw buurjongetje!

Wist je dat….. Als je bij google maps Ninho do Açor, Quinta Arrancada intypt, je onze plek te zien krijgt!! Probeer maar eens! (of klik op onderstaande link)

https://goo.gl/maps/vML6TwwVijya8rdw6

Tot de volgende…..

7 gedachten over “29 februari”

 1. Hallo daar,
  Het wordt al maar mooier daar bij jullie! Leuk die recente fotot op google maps.
  Ben benieuwd hoe het huis gaat worden.
  Groetjes
  Alice

 2. Hallo daar.
  Wat hebben jullie weer een hoop werk verzet . Helemaal leuk om alles te zien groeien , en leuk om te zien dat jullie huis in aanbouw is. En …….gefeliciteerd met de kleine Redmar. Wat een mooi mannetje. Groetjes vanuit een nat en stormachtig Noordwijkerhout.

 3. OOoo gefeliciTAART Opa en Bonus Oma! Wat heerlijk om jullie te volgen en wat een te gekke vorderingen met ZZoveel mooie bomen. Hoop met mn man( broer van Rene)eens langs te komen! Heeel veeel suc6666.Doegie Gerda

 4. Zo fijn dat ik jullie via deze blog nog kan volgen sinds ik afscheid genomen heb van FB.
  Wat een werk is er alweer verzet, vind de bouw van het huis leuk om te volgen. 😄
  En van harte met de familie uitbreiding, het eerste jongetje toch? 💙
  Tot de volgende blog 😘

  Hartelijke groet , Ine

 5. Gefeliciteerd opa en oma.
  Wat een mooie ontwikkelingen bij jullie natuurlijk even gegoogeld en dan zie je pas goed hoe groot het terrein is wat jullie dagelijks bijhouden en alles op verbouwen.
  Benieuwd naar de huis bouw blogs en gelukkig heb je hulp met de zaailingen en nieuwe aanplant. Niks lekkerder dan groente uit eigen tuin.
  Groetjes Jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *