Regenachtige zondag

Vandaag is een grijze dag, die zich dus prima leent om weer eens een blog te schrijven. We mogen blij zijn met wat regen, want het is nog steeds kurkdroog. In onze vijver staat maar een bodempje water.

Maar het ziet er naar uit dat we het ondanks de droogte toch voldoende water zullen hebben in de komende zomer. Ton is bezig met de reparatie van het waterbassin naast de grote put. Hierin kan zo’n 10000 liter rivierwater. Ook zijn we ons aan het verdiepen in het maken van een zogenaamde ram pump.

Geweldig systeem waarbij je geen elektra of brandstof nodig hebt. Zolang de rivier stroomt zouden we van deze techniek gebruik kunnen maken.

En 2 dagen geleden wilde ik een vlier die midden op het land staat, vrij gaan maken van bramen en varens. Al snel kwam ik een waterslag/buis tegen en een bouwsteen….. dus op onderzoek uit!. Na flink knippen en snoeien kwam er weer een waterput tevoorschijn!! Dit is nu al de derde put waar de makelaar niets van wist. Een grote verrassing dus! De put is niet zo groot, maar er zit water in.

De vlier waarachter de waterput zich bevind.

Ton is flink bezig geweest in de moestuin. Omdat het grasland wat gefreesd is, vol met kweek stond, moeten we nu alsnog handmatig al de kweek wortels verwijderen, een monnikenwerk! Ook hebben we een groot aantal wilgen gekapt. Deze stonden in het licht van de hazelaars. Een groot deel van de takken zijn al door de versnipperaar gegaan, maar er liggen er ook nog velen te wachten. Gelukkig hebben de eerste vrijwilligers zich al weer aangemeld voor april en mei, want er is nog zoveel te doen!

Vorige week hebben we alle papieren voor de aanvraag om officieel inwoner van Portugal te worden ingeleverd bij het gemeentehuis van Castelo Branco, na eerder al in Ninho do Acor geweest te zijn om een document te halen dat we in dit dorp woonachtig zijn. Op Facebook horror verhalen gelezen van mensen die deze procedure ook hebben doorlopen. Men wil steeds meer documenten zien. Dus met een beetje knikkende knieƫn op zoek naar het gemeentehuis. We hadden geluk, want namen een verkeerde ingang en kwamen terecht bij een receptioniste, die inviel voor een zieke collega. Normaal zat ze daar nooit. Het was een Portugese dame, maar geboren in Duitsland. Ze sprak dus vloeiend Duits. Aangezien Ton dit ook doet kon ze ons dus zonder taalbarriere helpen wat ze ook deed. We moesten een etage naar beneden naar een balie waar een uiterst norse dame haar werk deed. De Duitssprekende dame hielp ons werkelijk met alles en trok zich niets aan van juffrouw zuurpruim. We moesten ook nog langs de bank om een uitdraai te halen van onze bankrekening. Zonder haar hulp was het ons nooit gelukt. Nu nog even wachten tot we het document op kunnen halen.

En…..we hebben oppas voor Boris gevonden, waar we natuurlijk erg blij mee zijn!! Dit betekend dat we volgend weekend afzakken naar de Algarve om even te gaan genieten van de kust. Hierover uiteraard meer in het volgende blog!!4 gedachten over “Regenachtige zondag”

  1. Wat goed joh,hij speelt weer en het lijkt erop dat hij er een stuk beter uitziet..Dat land van jullie,,,,wordt een paradijsje,vol met verrassingen.. ik begrijp niet zoveel van dat pomp verhaal maar dat horen we volgende week wel. Wilgentakken zijn bij uitstek geschikt om te vlechten om soort hekjes van te maken,dat de honden,,bijv.niet dwars door de moestuin banjeren.. Wij zijn zo nieuwsgierig!!!.TOT het weekend.

    1. Ja, hekjes maken we idd van al het gesnoeide hout, wat de versnipperaar niet in hoeft. Hout zat! We denken zaterdag te vertrekken vermoedelijk naar het zuiden via de westkust.

  2. Wat ziet Boris er goed uit en hij speelt weer.. Jullie landgoed is er dus een met veel verrassingen,, geweldig. .,heel misschien komt er ook nog een oude pot met munten te voorschijn.,aan het eind van een regenboog…het zou ook oud gereedschap kunnen zijn ofzo. Werk ze en TOT. heel gauw…liefs uit Lagos..

  3. Hallo allemaal.
    Wat leuk om weer even bijgepraat te worden. En wat leuk om te zien dat Boris het zo goed doet. Fijn dat jullie een oppas hebben gevonden en dat jullie lekker even kunnen gaan bijtanken /genieten. Boris zal zijn speel maatjes wel even gaan missen. Geniet straks van de kust en de rust. Groetjes en tot mails.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *