Half jaar

Vandaag zijn we precies een half jaar eigenaar van quinta Arrancada. En zo voelt het ook wel. Soms heb je bij een tijdsbepaling dat het voor je gevoel veel langer of korter is, maar voor ons beiden geldt dat dit ook wel voelt als een half jaar. Zou het komen omdat we zo in het “hier en nu” leven? We kunnen in elk geval zeggen dat het een goede zet is geweest om dit stuk land te kopen. We genieten dagelijks van het werken in de buitenlucht. Het reisvirus is wat afgezwakt op het moment. We hebben gewoon nog zoveel te doen hier, en dat doen we met veel plezier! We zijn aan het overwegen om ons officieel in Portugal in te schrijven en ons te laten registreren als agrariër. Dit laatste heeft ook een aantal finaciële voordelen in de vorm van subsidies.

Terugkijkend kunnen we toch wel zeggen dat we al veel gedaan hebben! Naast héél veel bramen geknipt, natuurlijk de olijven geoogst, iets waar we de eerste maanden toch wel naar toe gewerkt hebben, door het land op te schonen rond de olijfbomen en takken weg te snoeien. Onze eerste vrienden en vrijwilligers welkom geheten. Het schuurtje tot verblijfplaats ingericht. Er is een caravan gekomen, een tunnelkas, en de afgelopen week nog het nodige grote tuingereedschap, in de vorm van een grote 2de hands frees en een versnipperaar. We hebben heel veel boompjes geplant. Het is echter nog maar afwachten hoeveel daarvan de winter overleven. In het dal bleken de nachten regelmatig erg koud te zijn, wat de kleine boompjes niet ten goede kwam. Nu zijn we bezig met het aanleggen van de moestuin. Ook zijn we op verschillende plekken het land nog aan het opschonen. Het waterbassin gaan we repareren en vullen. En op ons “to do” lijstje staan nog meer projecten. En ook worden er nu dagelijks druiven gesnoeid. Vervelen doen we ons nooit, we moeten er echt aan denken af en toe een dag rust in te lassen.

De versnipperaar

waterbassin

Volgende maand verwachten we de eerste vrienden van dit jaar en vanaf maart zijn de vrijwilligers weer welkom. Als iedereen die zegt langs te komen, ook daadwerkelijk komt, dan krijgen we een gezellige zomer! Zelf hopen we ook nog een bezoek te brengen aan de Algarve volgende maand.

En dan natuurlijk onze honden. Lotte heeft gezelschap van 2 heren om zich heen. Ze is niet altijd even gecharmeerd van Boris zijn toenaderingen en Paco wil hoofdzakelijk spelen. Lotte heeft dus ook Leishmania en heeft nu ook dagelijks medicatie, evenals Boris. Boris had wel meer kuren, 2 zijn er inmiddels beëindigd. Zijn conditie wordt langzaam maar zeker beter. De wondjes op zijn oren zijn zo goed als dicht. Zijn vacht krijgt iets meer glans. Ondanks de grote porties eten blijft hij nog aan de magere kant. Paco had bedacht dat hij ook wel dagelijks pillen wilden hebben….nou dat is hem gelukt hoor! Hij kreeg een infectie (zgn. krentenbaard) aan zijn bek. Bij de dierenarts kreeg hij maar liefst 3 injecties. De man van de dierenarts, die daar een beetje rondloopt en assisterende klusjes doet, moest er aan te pas komen om Paco in bedwang te houden….Paco en spuiten, een echt speenvarken! Ook 2 pillen kuren meegekregen, dus alle honden zitten nu aan de pillen, drankjes, zalfjes!

Krentenbaard bij Paco

Op het moment is het warm, maar liefst 18 graden in de schaduw! Gelukkig waait er een lekker windje, anders was het zelfs te warm in de zon! Na morgen wordt het echter weer frisser en wordt er weer wat regen verwacht. Afgelopen week 1 regendag gehad, dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Wij, als boeren in spé, willen regen!! (het liefst alleen ’s nachts)

5 gedachten over “Half jaar”

  1. Heerlijk, zo’n leven buiten. En natuurlijk leuk dat jullie nu 3 hondjes hebben, maar die “kindjes” hebben wel wat verzorging nodig zeg. Petje af voor jullie.
    Ik hoop dat alles wordt wat jullie ervan verwachten en ik zelf hoop ooit in de gelegenheid te zijn, om dat moois met eigen ogen te zien.
    Lieve groetjes,

  2. Zo,al weer een half jaar.. En er blijft niet veel in jullie honden potje over.Al die pillen etc..Wat een plannen zeg,om Portugezen te worden… Als,,,,,dan is de volgende grote stap,een ? bouwen.. . Wij zijn zo nieuwsgierig….tot gauw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *