De laatste uren…….

De koelkast is leeg, de keuken is leeg, de badkamer is leeg. Nee, het huis is niet helemaal leeg, want we verhuren het grotendeels gemeubileerd, maar het voelt leeg.

De laatste keer onder de douche, de laatste was draait, hierna wordt het weer met de hand wassen en af en toe in een machine, dat wordt weer luxe! Ook het douchen wordt weer kort, want de 6 liter boiler in de Magirus is niet bedoelt om lang onder de douche te staan, ook dat wordt weer luxe! Dus als we onverwachts bij jullie voor de deur staan, wat willen we dan??? Juist ja, een wasje draaien en uitgebreid douchen!!

We zijn er klaar voor! Poets moe. Kan geen sopemmer meer zien. Alles gepoetst tot in de kleinste hoekjes. Ton heeft de garage uitgemest en al zijn gereedschap gesorteerd. Tjonge wat zijn we goed geworden in dingen weggooien, het ging de afgelopen week steeds makkelijker.

gereedschap sorteren

De Magirus is vol, bomvol! Ik weet zeker dat we onderweg nog heel wat spullen zullen achterlaten, die we toch niet blijken te gebruiken. Minimaliseren ten top, leven in 18 M2. De hele week ruzie gehad met een hoornaar, die een nest wilde gaan bouwen in onze bedstee. Angstvallig steeds de deuren dichtgehouden (niet handig als je steeds in en uit loopt!), maar het beest kwam telkens weer te voorschijn. Hopelijk weten we hem/haar straks van ons af te schudden!

Ondanks het wegdoen van heel veel spullen, ben ik van de week even een middagje wezen shoppen in Rocamadour. Even onderdompelen in het toerisme, weg van de regelzaken in huis. Maar natuurlijk ook met een missie….schoenen en een tasje voor bij mijn jurk die ik zal dragen tijdens ons trouwen. Goed geslaagd. Ja die datum komt ook steeds dichterbij !! Je zou het haast vergeten. Afgelopen week via skype, een gesprek gehad met de buitengewoon ambtenaar die het huwelijk zal voltrekken.

Ons busje is verkocht en kunnen we gelukkig tot ons vertrek blijven gebruiken, dat is ideaal. We vertrekken vanavond naar de camperplaats in Gluges, een mooie plek langs de Dordogne hier niet ver vandaan. Donderdag worden de laatst verkochte auto’s opgehaald bij de garage, daarna zijn we er echt klaar voor. We hopen vrijdag richting de kust te vertrekken, om dan langzaam noordwaarts te gaan. En route !!

13 gedachten over “De laatste uren…….”

 1. Jullie zijn nu echt klaar voor het grote avontuur. Mooi om al jullie voorbereidingen op deze manier te volgen. Ik kijk dan ook uit om jullie reisverhalen te lezen. Bon voyage en natuurlijk een hele mooie trouwdag gewenst xxx

 2. Heel veel plezier en mooie ervaringen gewenst!
  Geniet van alles wat op je pas komt en fijn dat we zo een stukje met jullie mogen meegenieten
  Bon voyage!

 3. Uiteraard zijn jullie hier ook welkom voor was, douche, hap en slok. Ik heb een lange stok om de elektriciteitsleiding hoog te houden … ;-p

 4. We zien elkaar dus niet meer voor je vertrek…..Maar ik blijf jullie volgen hoor. We wensen jullie heel veel plezier! Een mooie reis! Liefs!

 5. Nogmaals heel veel reisplezier, ontdek de mooie en bijzondere plekken op onze aarde en geniet.
  Een mooie bruiloft en een gelukkig leven. Liefs Marian

 6. Nou meis, aan goede wensen geen gebrek, fantastisch toch !!! Voordat jullie de echte grens over zijn? Is er al weer een karrenvracht overboord. Hadden wij in België, hele nieuwe dingen, kussens, b, b, q. .etc . In de container. . En!!! Ook nooit gemist. We lezen het nog wel… Ja,, alleen dat douchen etc, zal bij ons niet lukken, , maar onderweg zijn vaak wasserettes, en elkaars rug wassen,,,,, heeft ook wel iets. . Waren de huurders op tijd en blij met dat schoon gepoetste huis?? Veel plezier in Gluges.,, lekker rustig daar, lekker voor Lotte. Heel fijne dagen.liefs uit Oele.

 7. Vanavond heb ik samen met pa jullie website bekeken (ziet er heel goed uit) en we hebben afgesproken dat van nu af aan iedere vrijdag na het eten te gaan doen. Fijn om jullie op deze manier te kunnen volgen!! Pa vindt het ook reuze interessant.

  Een goede reis en tot binnenkort.
  Liefs, Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *