In Zweden

We hebben Denemarken verlaten en zijn aangekomen in Zweden. We hebben ontdekt dat kleine stukken rijden ons het best bevalt, dus we gaan langzaam noordwaarts.

In Denemarken hebben we een paar dagen doorgebracht op het noordelijkste puntje van het eiland Fugen, een prachtig natuurgebied, met heel veel vogels, stranden met stenen, mooie baaien en vergezichten. (foto’s zie op bladzijde foto’s)

De tweede dag begon het flink te stormen, we hadden weinig zin om met die wind de Grote Belt (via brug) over te steken. De Magirus is nogal wind gevoelig. Later op de middag toch besloten om te gaan en eind van de dag arriveerden we in Kopenhagen. Dwz, aan de rand van de stad, bij een jachthaven. Ivm de milieuzone konden we niet echt dicht bij het centrum komen met onze oude stink diesel, dus de volgende dag moesten we een half uurtje fietsen voor we in het centrum en de vrijstaat Cristiania waren. Stond best nog veel wind, dus het was een flinke trap.

kunstenaar
Fietsen door Cristiania

Na ons bezoek aan het centrum zijn we later op de middag verder naar Zweden gegaan. Wederom over een gigantische brug.

We zijn beland bij een meertje tussen Høør en Hørby. Heerlijk rustig, even een paar dagen op de plaatst rust. Tja en wat doe je zoal….de was: 150 meter lopen naar de kraan met een 10 liter jerrycan, vullen en terug sjouwen. Een ketel water opzetten, en later nog 1. Dit alles in een grote bak doen, met wat wasgoed en wasmiddel, vervolgens met de wasklok de boel wassen. Na een tijdje bij de kraan, 150 meter verderop, de boel uitspoelen, alles goed uitwringen en ophangen. Dit 3x herhalen, want er was nogal wat was. Een ochtend vullend programma.

Aan de was (foto in Deventer genomen)

s’Middags op de fiets naar de dichtstbijzijnde supermarkt geweest. Ik ga nog slank worden met al die heuvels op en af te fietsen en het heen en weer sjouwen met water !! Goed om de conditie weer eens wat op pijl te brengen.

Tot nu toe hebben we steeds op plekken in Denemarken en Zweden gestaan waar toiletten op loopafstand waren en ook vaak water. Ongekende luxe! Zelfs het wc papier wordt regelmatig aangevuld! Ja, allemaal goed geregeld hier en dat voor nop, gewoon lekker in de natuur!

10 gedachten over “In Zweden”

 1. Zo fijn om jullie op deze manier te volgen. Heerlijk.
  Groetjes
  Frank ( het gaat naar omstandigheden redelijk en Thea

  1. Fijn dat jullie meegenieten en goed te horen dat het je naar omstandigheden goed gaat Frank. Zonnige groet, Ton en Annemieke

 2. Klinkt goed, behalve het wassen…pfff….wat een klus.
  Voordeel: je hebt de hele dag de tijd 😉
  Geniet lekker verder!

  1. Ja, een hele klus. Word je je meteen weer bewust wat een luxe een wasmachine is!! En zonder water is er écht geen leven!!
   Met goed weer is het goed te doen hoor de was. Snap nu ook maandag wasdag….een dagtaak !!

    1. Ja, kleine beetjes per keer is het beste. Maar ja, het moet wel goed droogweer zijn, en voldoende water aanwezig zijn. En spijkerbroeken, beddengoed en ander groot spul, dat sparen we op voor een wasmachine.

 3. Hallo Annemieke en Ton.
  Wat super leuk dat ik met jullie mee mag liften op jullie fantastische reis. Ik geniet op afstand met jullie mee. Groetjes uit Noordwijkerhout. Ria.

 4. Ja ja,,wasdagen..kweeterallesvan… alleen heb ik niet zo,n grote stamper maar een kleintje uit spanje voor 1€. En…..waarom water warm? In spanje wordt er koud water in wasmachines gebruikt. Wordt het ook schoon hoor.. Wij,,,in holland bijna nergens wifi,vandaar…. Geweldig dat jullie zoveel vrij hebben gestaan, ,,,in het wild!! In Denemarken, , in Noorwegen was dat ook,,maar nu? Ik lees het wel… Verveeld het mannetje zich niet? Is er wel steeds wat te doen voor hem? ?lees te repareren! Liefs van ons en dikke pakkerd voor samen.X X

  1. Nee hoor zowel Ton als ik vervelen ons niet. We rijden ook vrij veel, omdat het weer nu eenmaal niet al te best is. Als het mooier weer is, zullen we langer op een zelfde plek blijven staan om dan te wandelen en vissen. Nu in Oslo. Hele dure camperplek bij de jachthaven. Maar niet zover van het centrum, was goed te fietsen.

 5. Looks like you are having a good time of it. We go northwards in two weeks. New challenges as we have bought a new house bigger than our beach hut so we have much work to do!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *