Een maand onderweg

De eerste maand zit erop! Maar pas sinds een paar dagen hebben we het gevoel echt op pad te zijn. De komende maanden geen afspraken meer, dus alle vrijheid om te gaan en staan waar we willen. Wat een heerlijkheid.

De afgelopen week hebben we in noord oost Groningen gestaan bij Clara en Rene, bij hun mini camping Kostverloren. Aanrader voor wie van rust ruimte en vogels houdt!! We hebben er wat gefietst, laatste boodschappen ingeslagen en een fijne tijd met onze vrienden doorgebracht. Ton is naar de tandarts geweest voor een second opinion; zijn tand zit weer vast en met een peperdure elektrische tandenborstel, mondwater en een antibiotica kuur, heeft de tandarts hoop dat hij zijn eigen tanden nog een tijd kan behouden.  Toen vrijdagmiddag de bestelde tandenborstel arriveerde, konden we vertrekken. Eindelijk echt op weg dus !!

Lange rechte wegen tijdens zonsondergang
Mooie zonsondergang in Finsterwolde

We hebben Bremen en Hamburg gemeden, en zijn via de kustroute richting Denemarken gereden. Met de pont over de Elbe gevaren. Was erg druk ivm Hemelvaart weekend, maar een mooie route. Het stuk voor de Elbe was echt rododendronland. Ze stonden overal in prachtige bloei! Zelfs tuincentra die alleen rododendrons verkochten en een heus park. Deze route naar Denemarken schijnt ook een kleine 100km korter te zijn als via Hamburg op de snelweg.

Over de Elbe, er voeren maar liefs 4 pontjes heen en weer….hemelvaarts drukte

Na 2 overnachtingen in Duitsland, waarvan de 2de aan de oevers van de Eider, dan nu in Denemarken aangekomen.

Laag water en ondergaande zon
Ons uitzicht

En ook hier staan we aan het water: De kleine Belt, het water tussen het Kattengat en de Oostzee, onder de brug die het vaste land met het eiland Fugen verbind.

Brug over de kleine Belt

We zullen de komende week naar Kopenhagen gaan, om de stad te bezoeken en we hebben ook besloten om wat langer in Zuid Zweden te blijven, voordat we naar Noorwegen gaan. Maar natuurlijk kunnen onze plannen nog veranderen !

9 gedachten over “Een maand onderweg”

 1. Scandinavië! Heerlijk! Zo zit ik in mijn hoofd weer aan het begin van onze fietsreis en droom lekker met jullie mee. ?

 2. Leuke en mooie stad, Kopenhagen.
  En ja, heerlijk, Scandinavië, fijne herinneringen aan, ook al is dat heel lang geleden.
  Geniet ervan en smeer je goed in tegen het gevleugelde, bijtende tuig 😉

 3. Great photos, really scenic country. I am at Marbot with younger son and family. Of course the work has not finished!!! X

 4. Heel lang geleden met de boot naar Noorwegen gevaren en met de auto weer terug naar Nederland. In Noorwegen kan je zomaar 3 dagen niemand tegenkomen en het is er prachtig. Overweldigende natuur met sneeuw in de zomer op de bergtoppen. Zweden is niet zo blijven hangen en in Denemarken veel kastelen bezocht maar ik heb dan ook een kastelen en kerken afwijking.
  Dit gaat ongetwijfeld een mooie ervaring worden.

 5. Klinkt allemaal prima! Denemarken is voor ons verbonden met Legoland…toen de kinderen nog heel klein waren. Kopenhagen vond ik ook mooi, maar ja de stad zal veranderd zijn in de laatste 43 jaar (oei!). Ik kijk uit naar jullie verhalen over Zweden, de bossen hebben een enorme indruk op me gemaakt destijds. Liefs en geniet!

 6. Fijn dat jullie nu lekker op weg zijn zonder al die verplichtingen in Nederland. Nu idd lekker de vrijheid op weg naar mooi Scandinavië. Ik ben heel benieuwd naar opnames met de nieuwe drone.

 7. Nou jongelui, het grote avontuur en vrijheids gevoel is nu echt begonnen.. Kopenhagen is echt de moeite waard, vooral die haven met alle restaurants en schepen, leuk om te wandelen. Ja, Zweden deden wij na Noorwegen ,,noordkaap,,en Finland, ((muggen met snavels,)),hebben we minder herinneringen aan,,maar wel,,,,,toen,,,, mooie vrije camperplekken. . Is het weer goed? En,,,,helpt de tandenborstel? ?Stockholm moet erg mooi zijn,,soort Venetië, allemaal eilanden. Heel erg fijne tijd, en mooi weer,,liefs uit warm Holland.

 8. Hello Friends !

  So glad to read you at least and to see Ton will keep his teeth for a while !
  With Nana, we wish you the best and wait for reading you again.

  Enjoy !

  From Collonges-la-Rouge,

  Philippe & Nana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *