Aan het werk

Als ik ’s morgens de zonnegroet doe, richting de zon die net over de berg komt kijken, hoor ik de varkens achter me knorren. Ze hebben honger. Ton zal ze straks hun ontbijt gaan brengen. Een heel gezin varkens, moeder, vader en 7 biggen. Ook de geit en 2 kalkoenen krijgen straks hun ontbijt. Dit is Ton zijn taak elke morgen.

De geit
De varkens

Als de zonnegroet klaar is, zet ik het irrigatie systeem aan in de groente tuin. Elke dag wordt er een deel bewatert, bij gebrek aan regen. Daarna ga ik naar de 3 honden. 2 liggen er vast omdat ze teveel overlast bezorgen aan de gasten, Friendly, het 2 jarig vriendje van Lotte loopt los. Ze krijgen eten en water en de uitwerpselen worden verwijderd. Mijn ochtend taak.

De groente tuin

Tussen deze bezigheden door, worden we zelf rustig wakker, maken onze smoothie en tegen 10 uur gaan we naar het hoofdgebouw waar we dan nog wat restjes van het ontbijt van de gasten kunnen oppeuzelen en horen wat de verdere werkzaamheden voor de dag zullen zijn. Op het moment werken we vooral in de groentetuin, onkruid wieden.

Aan het werk

Ton heeft een aantal klusjes gedaan en morgen beginnen we de olijfboomgaard klaar te maken voor de oogst die over 2 weken begint. Het dorre gras en onkruid wat er onder staat moet verwijderd worden. Op het terrein staan ook een aantal eeuwenoude olijfbomen, prachtig om te zien !

Oude boom vol olijven
Hele oude olijfboom

We krijgen 3 keer per dag eten. Wat een luxe om niet meer te hoeven bedenken wat we zullen eten ’s avonds, gewoon aanschuiven, en geen afwas!! We moeten nog wel wennen aan het Griekse ritme. Zo is er lunch, een warme maaltijd, om 13.30 uur en ’s avonds tegen 21.00 uur is er het avondeten, wederom warm eten. De smoothie maken we ’s morgens in ons eigen huis, maar het fruit wordt ons gegeven. Het leven is goed onder de Griekse zon!!

Lotte kan hier de hele dag lekker vrij rondlopen, speelt met Friendly en soms met honden van gasten, want er zijn hier ook 4 mooie huisjes die verhuurd worden, en gasten mogen hun honden meenemen.

Lotte en Friendly

Bekijk onze werkplek op de website; http://www.eumelia.com

Na bijna een maand langs de verschillende kusten en baaien van de Peloponnesos gebivakkeerd te hebben, is dit boerderijwerk een aangename afwisseling. We houden het hier wel een paar weken uit.

7 gedachten over “Aan het werk”

 1. What a great life!!! – still jealous…. We are too old to do such things, Phil had his 70th last week and me in 2 years. xx

 2. Wat klinkt dat toch weer fantastisch. Ze zeggen als God in Frankrijk maar bij jullie is het duidelijk als God in Griekenland……Al die dieren,,, geweldig, maar gaat er ook nog 1 aan het spit?? Wel zielig maar zo lekker… Annemiek dit geldt dus niet voor jou.,,,maar Ton????? Ik probeerde die grote bladeren plant te herkennen maar verder dan spinazie en andijvie kom ik niet……en tis ook geen sla. Nou Hendrik Jan de tuin vrouw,,,,,werk voort en ge zult gespijzigd worden. Mét hoevelen zijn jullie aan het werk? Heel erg veel plezier en denk om je rug….want,,,,wie moet jou masseren???? heel veel liefs uit,,nog,,,zd.. Frankrijk.???

  1. Hallo Gerda. Geen idee of er 1 aan het spit gaat, we zullen het eens vragen. Die bladeren zijn een groot soort sla.Ze hebben hier andere soort groenten. We doen het rustig aan hoor, dus geen last van de rug!
   We zijn nu nog saampjes aan het werk. Als de olijfoogst begint komen er nog 3 vrijwilligers bij.

 3. Ik heb net de website bekeken. Wat een prachtige sympathieke plek! Eentje om te onthouden. Nog veel werkplezier onder de olijfbomen.
  Liefs uit herfstig Nederland

 4. Hallo Ton, Annemieke en Lotte.
  Wat fijn dat jullie werk hebben gevonden en nog fijner wat voor werk. Lekker met de dieren werken en in de tuin. Helemaal top, en dat past echt wel bij jullie volgens mij. Geniet maar van alles wat leeft , groeit en bloeit. Een heel mooi plekje voor de komende tijd. Veel plezier en tot mails.
  Groetjes Ria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *