Weer onderweg

Ruim een week geleden zijn we vertrokken bij Eumelia. Na 6 weken werken, vonden we het tijd om weer op pad te gaan. We hebben een goede tijd gehad, die ook is omgevlogen, al waren de laatste weken tijdens de olijvenpluk behoorlijk zwaar.

We vertrokken op Ton zijn verjaardag, maar niet nadat we ’s morgens vroeg de door Marilene vers gebakken taart met koffie hadden gegeten. Een waardig afscheid.

De route was mooi. De Peloponnesos bestaat uit de zgn. duim en 3 vingers. De duim en eerste vinger hadden we al bekeken, nu staken we de 2de vinger dwars over. Het landschap was prachtig. Veel kleinschalige landbouw en mooie dorpjes vol bloemen. We overnachtten in een badplaats net onder Kalamata, waar veel restaurantjes waren, waarvan er helaas niet 1 open was. Dus Ton zijn verjaardagsetentje volgde de volgende dag in Pylos, een mooie kustplaats aan de westkust, dus de 3de vinger. Kalamata ligt tussen de 2de en 3de vinger in, die we dus ook dwars overstaken. ( zie het kaartje bij hoofdstuk route 2)

Ton zijn verjaardagslunch
Pleintje in Pylos
Kasteel, helaas verboden voor honden, dus we zijn er niet in geweest.
Pylos
Uitzicht vanuit vanaf het kasteel

Na de heerlijke lunch zijn we verder noordwaarts gereden, wederom een prachtige route die ons leidde naar een heerlijk strand aan de westkust, waar we nu alweer een week staan.

schapen bezoek…

We worden goed in het genieten van een plek, en niet meer zo snel weg te willen. Het weer is redelijk, niet meer zo warm, behalve als de zon volop schijnt, dan is het echt hemdjes weer.

En wat we zoal doen….. allereerst weer genieten van ons eigen ritme en ons eigen eten. Hoe fijn het ook was dat we 6 weken eten kregen, zelf koken wat je lekker vindt is toch ook echt heel lekker!!

Verder zijn we vooral creatief bezig. De mandala is zo goed als af…

mandala die groter wordt
af ????

Ook Ton is bezig met het schilderen van mandala’s, en wel op stenen.

mandala op steen

Natuurlijk zijn we ook al in de kerststemming en is er hier en daar versiering aangebracht;

Kerststukjes van gejut materiaal

Verder ben ik weer druk aan het breien en is Ton weer aan het ringen maken;

ringen van munten

Ook is de wielkast versiert…

We zijn dus lekker bezig. De komende 2 dagen wordt er regen voorspeld, maar daarna komt de zon weer tevoorschijn. De nachten zijn fris en ’s avonds en ook vaak ’s morgens vroeg hebben we de kachel branden.

kacheltje brand.

Doordat het hier ook de donkere dagen voor kerst zijn, lukt het ons niet meer om onze boiler op te warmen op zonne-energie, maar nee, geen koude douche hoor! Nu de kachel brandt, zetten we een keteltje water erop, en als dat goed heet is, vermengen we het met koud water in een 5 literfles, hangen de slang van de waterpomp erin, en we kunnen heerlijk douchen met 5 liter water!  We hebben nog wel genoeg energie voor de koelkast, verlichting, tablets en telefoons opladen en een muziekje. De zon schijnt nu eenmaal wat korter, en staat ook lager, dus de panelen krijgen minder zon op een dag. Nog een paar dagen dan hebben we de kortste dag achter de rug en gaan de dagen weer lengen en lost het probleem zich vanzelf weer op.

Ook zijn hier veel honden, tot groot plezier van Lotte. Er wordt goed voor ze gezorgd. Er staat ergens een oud busje met dekens erin en ook een paar hondenhokken met dekentjes. Overal bakken water en er zijn mensen die ze dagelijks eten geven. De meesten zijn zelfs gecastreerd en gesteriliseerd. Het is een happy roedel.

Volgende week zullen we na een bezoek aan Olympus, verder naar het noorden rijden om de boot terug naar Italië te nemen. We hebben namelijk werk gevonden in Sicilië op een boerderij vanaf begin januari. Het is fijn om even een tijdje te doen waar we zin in hebben, maar we merken beiden dat we het ook heel leuk vinden om ergens aan het werk te zijn en onderdeel te zijn van… Dus in het nieuwe jaar gaan we weer aan het werk!

 

 

 

 

6 gedachten over “Weer onderweg”

 1. Wat mooi dat jullie dit doen. Moderne nomaden. Lijkt me wel wat? Veel geluk nog.Ps zelfs hier wordt op de langere dagen gewacht, zodat ik ’s avonds na het werk nog even mag buitenspelen. Grt Peter de Stadsvogelaar (Ganzeboom).

 2. Hallo Ton en Annemieke.
  Wat fijn dat ik weer mee mag op jullie reis. Wat is de mandala op jullie huis mooi geworden zeg. en ook de steen en de ringen zijn super mooi. Wat zijn jullie toch creatief. Helemaal top. Voor jullie daar alvast hele fijne feestdagen en veel geluk, liefde en gezondheid voor het nieuwe jaar.

  Lieve groetjes uit Noordwijkerhout. Ria

  1. Dankjewel Ria, fijn dat je met ons mee geniet !!
   We wensen jou ook het allerbeste toe voor 2018 !!
   Liefs van ons uit (vandaag) regenachtig Griekenland.

 3. Ja, zonzoekers. Het reis virus blijft kriebelen hé, bekend…. Wat zijn jullie weer heerlijk creatief bezig, geweldig. Nou, begin januari in Sicili, dat wordt nog behoorlijk aankachelen dus. Nog heel fijne reisdagen met veel zon. Liefs van ons uit carthagena. XX XX

 4. We wish you a Merry Christmas and a happy New Year in Greece or in Sicilia.
  It’s really a deep pleasure to read your reports and look at your pictures. Now, I think I must call Ton …”Nelson” like…Nelson “Mandala” ( respectfully ).
  We wish you the best,

  Best and friendly regards from Corrèze,

  Philippe & Nana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *