Uitzieken

De griep was een nare griep. Veel hoofdpijn, ’s nachts het bed uit zweten, hoesten en keelpijn. Ja, koorts zullen we ook wel gehad hebben.

Dure overtocht!

Op oudejaarsdag zijn we uiteindelijk toch overgevaren naar Sicilië om daar 3 dagen op een camping te gaan staan. Een plaats direct aan het strand, maar wel achter een hek. Het was prima voor een aantal dagen. De supermarkt was op loopafstand, wat maar goed was ook, want grote afstanden lopen was er nog niet bij.

Op de camping

Het nieuwe jaar hebben we in bed ingeluid, dwz we werden wakker van oorverdovende muziek op de camping (er waren veel Italianen die oud en nieuw daar vierden), gevolgd door ongeveer een half uur met harde knallen rond middernacht. Naast de herrie hebben we er niets van meegekregen. Lotte was erg bang van het geknal en heeft bij hoge uitzondering een groot deel van de nacht bij ons in bed doorgebracht.

Ziek in bed

Na 3 dagen was het lang genoeg op de camping en ik was fit genoeg om weer een stukje te rijden. We belandden bij een groot strand, onder de rook van de Etna.  We stonden onder hoge eucalyptus bomen. ’s Nachts ging het enorm stormen, waar we echter niets van mee hebben gekregen, maar we zagen de volgende dag grote takken op de weg liggen, eentje een meter of 10 bij ons vandaan……..die had niet op onze Magirus moeten komen, dan had dat heel wat schade aangericht!! We hadden geluk gehad!

Onder de eucalyptus bomen

De volgende dag zijn we doorgereden naar het plaatsje Brucoli. Het leek in eerste instantie een beetje vreemde plek, maar uiteindelijk zijn we er 4 dagen gebleven. Ik inmiddels redelijk hersteld van de griep en Ton verder uitziekend.

Hoorde ik daar weer een knal?

We waren nog maar net gearriveerd of de bakker kwam al langs. Later op de dag arriveerden er nog 2 campers, en ook de daarop volgende dagen was het een komen en gaan van campers. Ik ben op de fiets naar de Lidl geweest, die hier 5 km vandaan was (test case mbt mijn herstel). We hadden een aantal mooie dagen, waarbij het kwik tot over de 20 graden reikte. Het uitzicht was ook fantastisch; de Etna !

Over een paar maanden zijn we een jaar op reis en we kijken terug op een heerlijke tijd, en natuurlijk blikken we ook vooruit. Willen we zo door, of hebben we toch andere wensen?  Waar worden we gelukkig van?  Eind maart zijn we weer in Nederland ivm geboorte van 2de kleinkind en het 65 jarig huwelijksfeest van mijn ouders. Wat gaan we daarna doen? Blijven reizen in ons rijdend huisje, of toch een plek in Zuid-Europa waar we ons (semi) permanent kunnen settelen? We worden beiden blij van het werken in tuinen/aarde, het kweken van eigen groentes, het voeren van kippen en zorg dragen voor andere beesten. We zouden wel een plek willen creëren waar we zogenaamd “off grid” kunnen leven. Een plek waar olijfbomen en sinaasappelbomen groeien, waar het ook ’s winters aangenaam is. Een plek waar we mensen kunnen ontvangen, onder andere Ton zijn kinderen en kleinkinderen. Maar ja, een plek met dieren, dan bind je je wel heel erg en we willen toch ook nog meer van de wereld zien. Misschien iets met mensen delen? Zodat er meer vrijheid is om erop uit te trekken. We zijn er nog niet uit. Als jullie suggesties hebben horen we het graag !!

 

5 gedachten over “Uitzieken”

  1. glad you’ve both got over the flu. We are back in UK and Phil back at work – he is happy!!! Don’t forget if you are in UK come and stay with us xx

  2. Hallo Ton en Annemieke.
    Op de eerste plaats ( het kan nog net ) de beste wensen voor het nieuwe jaar. Vervelend dat jullie die met een vervelende griep zijn ingegaan. Ik hoop dat jullie weer snel kip lekker zullen zijn. Nog een paar maanden en dan is jullie avontuur om een jaar te gaan trekken alweer om. Wat hebben jullie ons veel laten zien van de wereld. Er komt vast nog wel eens een vervolg , en dan wil ik graag weer met jullie meeliften. Maar zover is het nog niet. Nog even genieten en dan langzaam weer op huis aan. Groetjes uit Noordwijkerhout en tot ziens.

  3. Mooie plekjes weer waar jullie stonden.. en ja,die verzuchting,,,,komt ons ook bekend voor….. ergens een heerlijk plekje onder de warme zon, waar je langer kunt verblijven met een beetje))))let wel beetje ,,,,,werken. En ja,dieren om je heen, klinkt dat niet een beetje als het paradijs???? Dat lukt jullie vast wel een keer,,,,,ergens. . Gelukkig weer uitgeziekt,maar wat blijf je daar lang moe van he???.. Die foto van Ton op de bank ,,,,en Lotte op bed. . Prachtig. Lieverds geniet en hopelijk lukt het met wat werken ,we duimen.XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *