werken in Sicilië

De tijd vliegt weer eens, alweer ruim een week aan het werk in Sicilië. Het was een hele klus om bij de boerderij te komen. In dit gebied zijn heel veel stenen muurtjes als afscheiding tussen landerijen en ook langs toegangsweggetjes. Zo ook naar onze werkplek. We pasten er maar net tussen met onze Magirus, maar bij de eerste de beste bocht kwamen we niet verder; te krap. In zijn achteruit en toegangsweg nummer 2 geprobeerd.

Geheel zonder schade was deze rit niet;

Achterkant van het motor rek kapot, nummerplaat verdwenen (kapot terug gevonden)

Maar gelukkig heeft Ton het weer kunnen repareren. We hadden een reserve nummerplaat en achterlichten bij ons.

Nieuw achterkantje

Uiteindelijk op een mooie plek ons rijdend huis neergezet. Hier werken meer vrijwilligers, oa uit Kazachstan, België, Frankrijk en Italië. De eigenaar is ook Belg. Allen wonen in een huis speciaal voor vrijwilligers. Wij brengen er ook tijd door, in elk geval 2x per dag voor de 2 warme maaltijden!! Ja, de kilo’s die ik kwijt ben geraakt tijdens de griep, die zijn er hier zo weer bij aan gegeten!! Sinds een paar maanden heeft Adrien, de eigenaar, hulp van een Italiaan, Alessandro. Deze woont hier in zijn camper en heeft een half uur rijden hier vandaan, aan de kust ook een grote groentetuin. Hij is nu degene die de tuinen draaiend houdt en ons van werk voorziet. Hij is enorm enthousiast en vriendelijk. We zijn dan ook al een paar keer met hem naar zijn tuin geweest om te werken. Aan de kust is het een paar graden warmer, want de boerderij ligt op 500 meter hoogte. Het is gezellig  met meerdere mensen samen te werken en gezamenlijk te eten.

Vespa Ape onder de bananen boom
Alessandro aan het werk

Naast het werken in de groentetuinen hebben we ook een nieuw nachthok voor de kippen gebouwd. Toen het af was werden er gelijk 6 nieuwe kippen gekocht. Er zijn hier ook appartementen voor gasten, 1 is er af, aan de ander wordt nog druk gebouwd.

Nieuw nachthok voor de kippen
Nieuwe groenteplantjes voor de tuin

Het werk is dus afwisselend, en ook relaxed. De eerste dagen waren we nog wel snel moe, als naweeën van de griep, maar langzaam maar zeker komt onze conditie terug. We hebben het hier erg naar ons zin. Het weer is wisselend, soms stormachtig, maar zo gauw de zon schijnt is het warm!! Lotte heeft hier ook 2 vrienden; Zeus en Alfonso. Ze zijn beiden van Alessandro. Zeus vond hij als pup langs de weg, en Alfonso komt uit het asiel, hij is daar geboren.

Lotte Zeus en Alfonso

Mensen/boeren dumpen hun pups gewoon bij het vuil of zetten ze langs de kant van de weg. We zagen er van de week ook 4 langs de kant van de weg zitten, echt hartverscheurend!! In het asiel hebben ze het ook niet echt goed, ze zitten met 4 honden op 1m2 gepropt. Alfonso heeft hierdoor last van zijn heupen, want hij kon alleen maar zitten in dat kleine hok. Hij is doodsbang want heeft geen mensen leren kennen in het asiel, alleen schoonmakers. Ik probeer hem elke dag veel aandacht te geven. Hij komt nu al naar me toe en laat zich maar wat graag aaien. Het beest heeft zoveel liefde tekort gehad, echt heel triest!

Alfonso krijgt zijn portie liefde

De eerste week is omgevlogen en we verwachten dat het de komende tijd ook zo zal gaan. Lekker werken onder de Italiaanse zon!

7 gedachten over “werken in Sicilië”

 1. Ik geniet van jullie belevenissen. Fijn dat jullie weer opgeknapt zijn. In Nederland heerst een griepgolf. Even afkloppen maar ik heb nergens last van gehad.

 2. Hallo Ton en Annemieke.
  Leuk om weer iets van jullie te horen. Wat een belevenis weer. Wat zijn jullie toch handige bliksems. Even de schade herstellen en even een nieuw nachthok voor de kippen in elkaar zetten. Helemaal top. Geniet maar van de Italiaanse zon het werk en de hondjes. Groetjes en tot mails.
  Ria

 3. Het blijft leuk om op deze manier met jullie mee te reizen. Dat heet dan genieten op afstand. Veel (werk) plezier daar en fijn dat de griep weer voorbij is.

 4. Jullie moeten ook weer over dat zelfde wegje terug?? Ton nog een nr plaat of de oude gerepareerd?? Dit is wel wat jullie wilden hé, zon, buiten, dieren en een beetje werken. Houden zo.. Liefs van ons. XX

 5. Dag lieve twee,

  Vind vooral de tekst in het filmpje heel leuk. De zorg voor elkaar spat er vanaf. En geen hond meenemen want jullie hebben nog heel veel bestemmingen en landen te gaan (-: .

  Pas op elkaar.

  Liefs

  1. Dank je Harm.
   We passen heel goed op elkaar!! En gelukkig hebben we geen plek voor nog een hond, want het zou zomaar een rijdend asiel kunnen worden……zoveel lieve zieligers gezien…..
   XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *