Toch nog winter!

Na een prachtige lente maand, is gisteren de winter begonnen!! De temperaturen zijn gedaald naar een graad of 10. Het regent, onweert, hagelt en op de bergen valt sneeuw, ja zelfs op “onze” berg, degene waar we op uitkijken! De langverwachte regen is natuurlijk welkom, maar aan de kou moeten we wel erg wennen. Gelukkig kan het nu alleen maar beter worden….over een weekje! Tot zover het weer…..

Vorige week was een echte regel week. Ton is samen met Willie, die begin van de week arriveerde, op zoek gegaan naar een nieuw busje. En na lang zoeken deze ook gevonden. Een prachtige rode Renault Master is onze nieuwe bedrijfsauto geworden. Pas 6 jaar oud, dus van alle gemakken voorzien! En ja, een heuse bedrijfsauto, want sinds vorige week zijn we officieel boer en boerin op quinta Arrancada. Ook hebben we ons aangemeld bij het ziekenfonds. Stapels papieren ingevuld, die na inlevering allen werden gestempeld en ondertekend, dus het zal wel goed komen.

Ons nieuwe busje.

Natuurlijk werd er ook op het land gewerkt. Ton en Willie hebben een kippenhok gebouwd, en de afgelopen week hebben de nieuwe bewoonsters hun intrek genomen. 7 kippen, 4 bruine en 3 zwarte dames. De haan ontbreekt nog, we hebben nog geen geschikt exemplaar gevonden. Nu maar wachten op de eerste eieren.

kippenhok; the making off
Klaar voor de nieuwe bewoners.

Ook is er verder gewerkt aan de plek waar de tipi moet komen. De plek is vrij gemaakt en de palen zijn uit het bos gehaald en geprepareerd. Omdat het begon met regenen, hebben we hem nog niet op kunnen zetten. Dit laat nog even op zich wachten.

Afgelopen week wat foto’s gemaakt van alles wat bloeit op ons land. Zoveel kleuren en verschillende bloementjes. De appelbomen staan nu in de bloesem en de kers verliest zijn bloementjes. Overal staat gele en vooral witte brem in bloei. De lavendel bloeit en begint heerlijk te ruiken. De druiven gaan ook uitlopen en ja, ook de olijfbomen beginnen bloempjes te vormen.

Vorige week ben ik op zaterdagavond wezen dansen in Castelo Branco. Estatic dance; dansen op je blote voeten, op heerlijke muziek. Helemaal mijn ding. In Nederland deed ik niets liever. Dansen zonder alcohol en drugs, lekker opgaan in de muziek! Het was de eerste keer dat het georganiseerd werd in Castelo Branco. De bedoeling is dat het elke maand wordt georganiseerd. Google navigatie stuurde me echter de compleet verkeerde kant op. De locatie was al geruime tijd geleden veranderd, maar nog niet door Google aangepast. Hier kwam ik achter door de weg te vragen aan een stel mensen die langs liepen, Zij spraken echter alleen Portugees, dus werd aan een andere voorbijgangster gevraagd of zijn Engels sprak, wat het geval was. Zij wist waar het was en stapte bij mij in de auto om mijn persoonlijke navigator te zijn!! Typisch Portugees, deze mensen hebben echt als hobby; mensen helpen!! Aangekomen bij de juiste locatie, bleek het niet erg druk te zijn; welgeteld 4 dames en 1 dj. Ik was deelneemster nummer 5. Jammer dat de opkomst zo slecht was. Het begon al om 19.00 uur. 2 uur later was ik nog de enige deelneemster!! Tja, toen ben ik ook maar vertrokken, na toch 2 uur heerlijk gedanst te hebben. Volgende keer ga ik zeker weer!!

Volgende week gaat Ton voor een bliksem bezoek naar Nederland. Zijn vaders is sinds een paar weken opgenomen in een verpleeghuis. Hij is behoorlijk achteruit gegaan, dus tijd voor een bezoekje. Ton zijn broer uit Moskou is er ook volgende week, dus het is fijn om samen naar pa te gaan.

Willie is vanmorgen vertrokken naar de Algarve, om de kou en regen te ontvluchten. Ik kan hem geen ongelijk geven. Nu even geen bezoek en/of vrijwilligers. Dat is maar goed ook, want met dit weer is er weinig te doen!Behalve lekker bij de kachel zitten met een boek of breiwerkje….’t is net winter!!

En met onze viervoeters gaat het prima!

8 gedachten over “Toch nog winter!”

 1. You have certainly been busy. I love our fresh eggs, out of everything we have done the eggs are the best. The first egg will be really exciting. We are off to France at Easter for a week, flying down as I don’t think my new knees will like sitting in a car for 11 hours. I walk without crutches now.
  Take care. Xx

  1. Great that you’re walking without crutches and that you can to go to France!
   Ton will be in Saint Denis around 16-4, before Easter. Pick up some stuff from our house and he has to go the the tax office to tell them that we’re going to pay taxes in Portugal. Are you in France around that date already?

 2. Wat een weelde alles in bloei en ik hoop dat de dames kip goed hun best doen voor jullie. Hoop dat de kou niet lager komt dan de berg nu jullie jonge plantjes hebben.
  Als ton in het land is moet ik dan ergens de tegeltjes afgeven? Of denk je er nog even over na. Hebben jullie verder nog iets nodig wat mee kan? Er is vast wat wat we kunnen missen en jullie kunnen gebruiken. Ik hoop dat ton op tijd bij zijn vader is. Dit is zoiets dat gewoon een minpunt is als 1 van je ouders ineens hard minder word, afstand.

  1. Hoi Jolanda. Ton komt niet in t westen van t land. Zijn dochters wonen rond Utrecht, ook niet om de hoek voor jou. Dus ik denk dat we nog maar even moeten wachten met de tegeltjes. Hij gaat op de terug weg nog spullen uit ons huis in Frankrijk ophalen. Busje is gauw vol vrees ik. Geloof niet dat we verder iets nodig hebben. Lief van je dat je aan ons denkt.

 3. Geweldig allemaal. Ik zou zo in de auto willen stappen, om het allemaal met eigen ogen toe zien. Wie weet….. Marlies XXX

 4. Wat een verandering van weer…..dat is wel even schrikken en doorbijten…. Wat houdt die verandering van status in…..Op officiële papieren ,agrarische inwoners? Wat een blitse bus,groot genoeg voor een bed etc en de honden ?? Wat een bloemenpracht,dat hebben wij dus mooi gemist.. EN het kippenhok,echt vosvrij gemaakt?, Nou ben ik geen boerin hoor,maar moet je om eieren te kunnen rapen er echt geen haan bij hebben??? Dacht altijd dat die het voorbereidende werk moest doen. Maak mij wijzer.. Eigenlijk wel grappig,die enorme weersveranderingen in jullie stukje Portugal. Nu koud,over 1 maand warm,,,,,daarna koelte zoeken aan en op het water….Waren alle losstaande planten op tijd de grond in??. Hoe doet Boris het,alweer een beetje méér opgeknapt en Lotte geen problemen van haar virus?? O, jongelui,ik wou dat het voor ons al weer Portugal tijd was..Ach,,,,nog maar een half JAARTJE….Werk ze liefs van ons

 5. Hallo daar. Wat word het allemaal gezellig en mooi bij jullie. De kippetjes zijn natuurlijk super gezellig en dan alles wat gaat groeien en bloeien. Helemaal top. Bedankt dat we weer via de blog mee mogen genieten. Groetjes…Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *