Op de valreep

Er gebeurde nog veel op de valreep, voor ons vertrek. Inmiddels al 2,5 week onderweg, en overmorgen zullen we in Nederland aankomen. Maar goed voor vertrek gebeurde er ook nog het 1 en ander.

Zo konden we op 9 juni tekenen voor ons huis en stukje grond in Lourical do Campo. Raar zo vlak voor vertrek, maar het is een mooie plek om in de toekomst te verhuren, en wie weet te gaan wonen als onze 7 hectares voor ons te groot worden. Je kan maar vast voorbereid zijn op de toekomst! Een week daarvoor hadden we er nog een heerlijke lunch gekregen van de verkoopster, samen met Misja en Michel en Mirande, want die mochten ook mee.

En ohhh, een paar dagen voor vertrek, valt de elektra uit…..vonken uit de omvormer! Gelukkig bestaat het bedrijf Enat, waar we de installatie door hebben laten plaatsen, in tegenstelling tot eerdere berichten, nog altijd! Er zit 5 jaar garantie op de omvormer. Deze zal terug gestuurd worden naar de fabriek, om uit te zoeken wat er mee aan de hand is. Doordat er wat feestdagen in Portugal waren, werd de dag voor vertrek een vervangende omvormer geplaatst. Tot die tijd hebben we ons gered met de generator die uit het huis in Lourical kwam. Onze eigen generator kregen we niet aan de praat. (fijn zo’n aankoop waar alles in achter blijft!) Gelukkig hebben Michel en Mirande weer gewoon stroom, stromend water en een warme douche!!

En dan is het eindelijk zover; we gaan op vakantie!! De hele ruimte onder het bed is volgepakt met olijfolie, honing, zeepjes en lavendel water!! Er kon echt geen liter meer bij! Gelukkig hebben we een kist achterop de Hymer, waar de stoeltjes ed in passen. We vertrekken naar de kust, waar het een stuk koeler is; heerlijk!! We zullen veelal op campings staan, zodat Misja een tentje op kan zetten en we zo allemaal onze privacy hebben.

We hebben op een camping gestaan ten zuiden van Alveiro, en de volgende dag het stadje met zijn gondels bezocht, en prachtige blikjes sardines gekocht (stond geen prijs bij…….$$$$!!!)

Doorgereden langs de kust noordwaarts. Deze regio kenden we nog niet, en we waren onder de indruk van zijn schoonheid. We slaan de noordwest hoek van Spanje over en gaan bij nationaal park Peneda Geres, de grens over om door een prachtig natuur gebied te rijden en te overnachten. Aan de overzijde van het meer waar we aan staan, zijn heet water bronnen. De volgende dag gaan we hier een warm bad nemen, alvorens verder noordwaarts naar de kust te rijden.

Aan de kust is het bewolkt en er staat een flinke wind. We overnachten op een camping vlak aan het strand. Er wordt veel regen voorspelt, maar gelukkig valt het nog mee en kunnen we bij de mooie kustlijn lunchen en met de honden over het strand lopen. Bij de volgende camping die we uitgezocht hadden, waren honden niet welkom, dus we kiezen voor een camperplek langs de kust. We staan tegenover een prachtige begraafplaats! En gelukkig stopte het ook met regenen, zodat we nog een mooie wandeling langs de kliffen kunnen maken, en Misja bezoek een oude Romeinse brug en kasteel.

De volgende dag rijden we Frankrijk binnen en vinden een hele goedkope camping langs de kust, ten noorden van Bayonne. Ook hier was regen voorspelt, maar bleef het droog…..tot die nacht! Knetterend onweer brak er los, met enorm harde windstoten! Voor we het wisten hingen we samen aan de luifel om te voorkomen dat deze de lucht in zou vliegen! In no time waren we helemaal doorweekt, het kwam met bakken uit de lucht! Toen het ergste over was, doorweekt ons bed weer in gedoken, om de volgende morgen de schade te bekijken. Overal lagen afgebroken takken, en er was zelfs een boom doormidden gebroken en op een camper beland!! Wij hadden nog geluk gehad! Die ochtend toen we weer verder reden zagen we overal omgewaaide bomen, ja het was echt noodweer geweest. Maar gelukkig scheen de zon weer, alsof er niets gebeurt was.

We hadden die dag met vriendin Wil, die uit Nederland zuidwaarts was gereden, afgesproken op een camper plek bij een meer. Hier een nacht gestaan en ’s avonds gezellig uit eten geweest. De dag erna naar een camping aan de kust gereden, die aan de voet van Dune du Pilat lag ( het hoogste duin van Europa). En natuurlijk hebben we het duin beklommen……pffff dat viel echt niet mee, maar was de moeite waard.

Het plan om verder langs de kust noordwaarts te gaan, laten we varen, we rijden richting de Dordogne om uiteindelijk in de door ons zo bekende regio de Lot terecht te komen. We staan op verschillende plekken langs de rivier. En rijden langs vele voor ons bekende plekjes. Het blijft toch echt 1 van de mooiste regio’s van Frankrijk!! We leveren onze eerste olie af bij Gudi en Henry en genieten daar van een heerlijke lunch. Daarna gaan we noordwaarts, omdat het regent rijden we flink door.

Na 2 dagen rijden komen we aan in België, net over de Franse grens. Daar gaan we een paar dagen staan op de camping waar Sanne (onze trouwe vrijwilligster!) werkt. We staan gezellig naast haar en onze honden zijn verrast Sepp daar weer te zien. Gipsy heeft weer een speel maatje! En voor het eerst deze vakantie staan we een aantal dagen op 1 plek; heerlijk!! Maar ook daar vertrekken we weer en staan nu op de laatste plek, alvorens we overmorgen naar Nederland gaan. Dit is camping Arkeo, net onder Luik, van Arthur en Tycha. Zij hebben afgelopen seizoen bij ons geholpen met de olijf oogst.

Overmorgen dus naar Nederland met onze nog steeds volgeladen camper. We zullen via Limburg en Brabant (waar we bestellingen afleveren), naar Ommen gaan, daar waar Ton zijn dochter woont en jarig is. Vervolgens brengen we Misja naar zijn woon/werk plek in de buurt van Deventer en gaan we zelf daar een aantal dagen op de camping staan. waar mensen in de buurt hun bestellingen op kunnen komen halen. (zij zijn ingelicht!)

En verder……verder hebben we nog geen planning. Het festival de Hongerige wolf, waar we eigenlijk heen wilden, laten we schieten. Vermoedelijk zullen we vanuit Deventer richting het westen gaan. We sturen een ieder bericht als we bij jullie in de buurt komen. maar data kan ik nu nog niet geven. Lukt het niet om zelf je olie op te komen halen, dan kunnen we het allicht meegeven aan iemand die bij je in de buurt woont, waar je het dan op een gepaster tijdstip op kunt halen. Betalen met tikkie gaat helaas niet, omdat ik geen Nederlands telefoonnummer heb. Dus in mail/messenger of app stuur ik bankgegevens door, en contant betalen kan ook.

9 gedachten over “Op de valreep”

 1. Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis , en fijn dat jullie nu zo genieten van jullie vakantie. Ik geniet op een afstandje mee van de mooie plaatjes. Ik wens jullie nog een hele fijne tijd toe. Geniet er maar van. Groetjes van Ria.

 2. Mooi en spannend verhaal weer, wij zijn zelf met onze caravan in Duitsland langs de Weser, vrijdag weer naar huis langs Deventer, misschien een optie om wat op te halen?
  We horen het wel

  1. We staan komend weekend op de stads camping in De enter; de worp.
   Als jullie in de buurt zijn, kun je het op komen halen.
   Later deze maand gaan we op hoop van zegen staan, Russen Noordwijk en Noordwijkerhout (mits plek)

   1. Deventer hebben we niet gered, we waren donderdag al weer thuis, we horen wel van “Op Hoop van Zegen”
    Met Russen bedoel je waarschijnlijk Polen

  2. Hallo Sjaak
   We zijn nu in Deventer.
   Vanaf zondag 17-7 tot 19-7 staan we op camping op hoop van zegen in Noordwijk. Gaat het je lukken je bestelling daar op te halen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *