1 juli

De tijd vliegt voorbij, opeens is het al juli, en het is hier nu ook volop zomer! Net als in de rest van Europa heb ik het idee. Hoogste tijd om weer even te vermelden waar we zoal mee bezig zijn, en zijn geweest de afgelopen weken.

Begin juni kwam de DS van Ton. En werkelijk in no time was het ding gestript!! De meeste onderdelen zijn opgeslagen in 1 van de schuren in Lourical. Gelukkig hebben we die ruimte daar. Bijna dagelijks is Ton aan het werk aan zijn DS, slijpen, schuren lassen en van de week is de eerste grote doos met onderdelen gearriveerd, zodat hij ook wat technische klussen kan gaan doen. Hij is al met al erg tevreden hoe de staat van de DS is. Zegt heel wat slechtere exemplaren onder handen genomen te hebben. De kapschuur is dus omgetoverd tot man cave! Voor zijn andere hobby, schat zoeken, is het nu veelal te heet, en de grond te hard.

Mijn woman cave is ook al volop in gebruik. Alleen de kraan moet nog aangesloten worden. Ben al weer druk bezig met tassen maken en volgende week geef ik mijn eerste workshop vacht vilten. Het is echt een heerlijke ruimte geworden. Helaas heb ik nog steeds 2 incomplete industriële naaimachines. Heb 3 zoekopdrachten uitstaan om een spoelhuis te vinden voor de machine. Als iemand nog een adresje weet waar ik dat kan vinden, dan hou ik me aanbevolen.

Ook is er een terras voor de cave gemaakt. Hier moet nog een pergola komen met mooie begroeiing, maar dat is iets voor het najaar.

Na het vertrek van Eric en Dini uit ons huisje in Lourical, zijn we er zelf 3 dagen ingetrokken, om eens te ervaren hoe het daar is. En er moest nog veel gemaaid en gesnoeid worden, dus dat hebben we dan ook gedaan. Die dagen was het net wat minder warm, dus konden we ons uitleven. Het leuke van daar is wel dat je gewoon even lopend naar het dorp kan om wat te drinken of een boodschapje te doen. In het stuk land in Lourical was 1 stuk, in het midden, wat niet van ons was. Maar een paar maanden geleden bood de eigenaar van dat stukje grond het te koop aan aan ons. Na wat onderhandelen, kwamen we een prijs overeen en hebben het vorige maand gekocht. Nu hebben we een aan één gesloten stuk land, en zijn we weer 675 m2 grond rijker. Dit stuk heeft ook olijfbomen, 2 sinaasappel en 2 peren bomen heel veel druiven en een flinke put. Mooi stukje grond.

Ons stuk grond 1 km van ons huis vandaan is nog niet verkocht. Ton voelt zich wel een echte makelaar, want heeft het al aan heel veel mensen laten zien inmiddels. Maar een koper zit er voor als nog niet tussen. Maar dat komt vanzelf, want het is een mooi stuk land.

We oogsten nog altijd veel fruit. De eerste vijgen zijn rijp, zo ook de pruimen. Natuurlijk zijn er nog altijd de frambozen. Ook hebben we de eerste nectarines, abrikozen en perziken van onze eigen geplante boompjes geoogst. Heerlijk !!

Naast het vilten heb ik nog een nieuwe hobby ontdekt, mandala`s schilderen. Nu had ik dat al vaak gedaan op de magirus en de Hymer, maar nog nooit op doek. Inmiddels heb ik er een aantal gemaakt op doek, kleintjes om mee te beginnen. Is zo leuk en ontspannen om te doen! Vooral als het te warm is om buiten iets te doen, is het heerlijk om aan tafel te zitten verven met de ventilator of airco aan.

Ja, we hebben een mobile airco gekocht, zodat het lekker aangenaam in huis blijft. Zo ´n ding vreet natuurlijk energie, dus we hebben hem alleen in de middag aan tot begin van de avond. Nu kost ons dat niets natuurlijk, maar de accu`s moeten wel genoeg stroom hebben. Vorige week was het een paar dagen 37 graden, en dan is het echt heerlijk om hem aan te hebben. Ook hebben we alweer heerlijk een middag aan het meer gezeten toen het zo heet was. En hoe bizar ook, de rook van de bosbranden in Canada legden een sluier om de zon, zodat het een paar graden ´koeler´was als voorspeld!

In de kas hebben we inmiddels weer een nieuw besproeiing systeem aangelegd met een extra pomp. Nu nog een besproeier voor de moestuin, en we kunnen bij de volgende hete periode op pad naar koelere oorden. En zo komen wij de hete zomer wel door. Voorlopig blijft het een tijdje onder de 35 graden, en dat is al héél fijn!!

Even vooruit kijkend…… er hebben zich nog geen vrijwilligers aangemeld voor de komende olijfoogst. Lijkt het je leuk om begin november deze kant op te komen om ons een handje te helpen ?? Laat het ons dan weten. Je krijgt gegarandeerd een onvergetelijke tijd!!

Fijne zomer allemaal

5 gedachten over “1 juli”

  1. Super allemaal weer! We willen (ooit?) jullie kant op, maar die zomerhitte trekken we hier in Vrnray nauwelijks. En in november kunnen wij helaas geen vrij nemen – nadeeltje van werken in het onderwijs. Maar wat in het vat zit verzuurt niet, zegt men. Wij blijven jullie avonturen volgen. Groetjes!

  2. weer een heerlijk warm stukje…. die Ton,, helemaal in zijn element.. het ziet er allemaal gaaf uit. wat een heerlijk idee,, al dat fruit van eigen bomen cq struiken. beviel het koude huis wel? wel heel anders dan jullie eigen home.. hier weer een stuk kouder..niks aan. knutsel en schilder lekker en liefs uit nu,,, koud middenmeer..

  3. Hallo daar. Jullie zijn weer lekker bezig hoor , en Ton lekker aan het sleutelen aan zijn DS. Sleutelen is ook een hobby van Aris ( onze zoon ) . Hij heeft zijn El Camino ook een keer helemaal uit elkaar gehaald en weer keurig rij klaar gemaakt. Ik vind dat zo knap. Genieten jullie maar lekker van de zomer en van alles wat er op jullie pad komt. Groetjes uit Noordwijkerhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *