De tijd vliegt

De tijd vliegt voorbij, de hoogste tijd voor een update!

Na een kleine week met heel veel regen, hagel en onweersbuien, is het de afgelopen week weer stralend weer geweest. Tijdens het slechte weer is hier weinig te doen, want al het werk is op buiten gericht. Toch heb ik me 3 ochtenden weten te vermaken achter de naaimachine. Ik heb nieuwe gordijnen voor de douche en wc’s genaaid. De vrijwilligers hebben buiten douches en wc’s. Prima te doen, zolang het niet regent. En prachtig als je ’s avonds onder de sterrenhemel op de wc zit!

nieuw gordijn voor de wc

Ook waren er vorige week 2 jonge dames uit de USA om filmopnames te maken en foto’s voor een promotie filmpje. Ze kwamen eigenlijk voor de olijfoogst, helaas voor hen begon deze later vanwege de regen en hebben ze het niet echt kunnen meemaken. Wel werden er opnames gemaakt van  onder andere het wijnproeven, olijfolie proeven en een kookworkshop. Wij konden regelmatig optreden als zogenaamde figuranten.

kookworkshop
wijnproeven

Ook werd er een lezing gegeven over de olijven. Grieken gebruiken maar liefst 25 liter olijfolie per persoon per jaar !! En ze zijn super gezond allemaal, want olijfolie is echt heel goed voor je. En voor degene die nog twijfelen of je er wel in kunt bakken; ja hoor, gewoon doen, kan tot 400 graden opgewarmd worden, daarna is het gezondheidseffect weg. Dus ondanks het minder goede weer hebben we ons best weten te vermaken. Ton had ook weer tijd om wat ringen van munten te maken, en heeft er maar liefst 7 verkocht in deze week! Ook is Ton aan het oefenen als opa. Kleine Jason leent zich hier prima voor!

Met Jason op de motor

Bellen blazen met Jason

Maar natuurlijk is mooi weer veel fijner, al krijg je dan niet van die prachtige regenbogen te zien!

regenboog

Afgelopen dinsdag zijn we dan echt begonnen met het olijfplukken voor de olie. Het werk begint ’s morgens om 8 uur, om 12 uur een kleine pauze met wat snacks en dan weer door tot 16.00 uur, waarna er gegeten wordt. Echte volle werkdagen dus. We staan tussen 6 en 6.30 uur op, uitgeslapen en wel, want we liggen er meestal al voor half 10 ’s avonds in! Ja het werk in de buitenlucht maakt je moe! En we zijn per slot van rekening geen 20 meer. Maar ook de jonge Zwitsers, die wel 20 zijn, liggen om 21.00 uur al in bed! Ton werkt hele dagen in de olijfpluk en ik ben deze periode een manusje van alles. Ik begin ’s morgens in de keuken, doe hand en span diensten, geef de varkens water, babysit, want de jonge Jason van 15 maanden moet tegen 10 uur in slaap gereden worden…..heen en weer lopen met de kinderwagen! Ook help ik bij de pluk tussen door, zorg voor het eten voor de mannen, dek de tafel en doe de afwas. Ook een goed gevulde dag!

plukken

De eerste zakken met olijven zijn inmiddels naar de pers gegaan, wat we ook  hebben mogen aanschouwen om daarna de eerste persing te proeven op brood en salade.

In een volgend blog zal ik filmpjes plaatsen over de hele olijfpluk en de verwerking daarvan.

3 gedachten over “De tijd vliegt”

  1. Ja,,daar wordt je echt moe van,,hard werken in de buitenlucht.. maar wat een leuke foto,s… alleen dat gezicht van ton??vind hij dat echt leuk??.. jongens, jongens,wat zullen jullie gezond terugkomen,,,,,,,en met VERDIEND geld……Al met al jullie genieten er toch ook van, mensen om je heen, gezelligheid en lekker eten. MAAR,,,,,,begint het reis virus nog niet te kriebelen??? Die gordijnen,,,,is dat echt wat Ik denk,, zitten er geen deuren in????. is het ook een naturisten boerderij ?? Ach,dat heeft ook zo zijn gezelligheid.’.lieverds, werk nog met véél plezier en tot de volgende blog?liefs uit Spanje,s,,,,, nu niet zo warme binnenland.X X

  2. Hallo Annemieke , Ton en Lotte.

    Leuk om weer even bij jullie mee te kijken en te lezen hoe het gaat . Het is echt Monnikenwerk hoor dat olijven plukken , maar vast ook heel leuk om te doen. Jullie zijn echt druk bezig hoor , en wat een mooi mannetje is de kleine Jason. Helemaal leuk. Het zijn wel hele werkdagen maar dan kan je moe maar voldaan lekker vroeg je koffer in. Geniet van alles en tot mails.
    Groetjes van Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *