In Spanje

We hebben Frankrijk achter ons gelaten en zijn inmiddels in Spanje aangekomen. Land nummer 19…..morgen zijn we precies 1 jaar onderweg!

De kleine week in de voor ons vertrouwde omgeving was erg fijn. 2 dagen stonden we bij de Dordogne in Vayrac, om praktische redenen, daarna nog een aantal dagen bij Gluges, eveneens langs de Dordogne. Natuurlijk even bij ons huisje langs geweest, en wat is het fijn om te weten dat alles daar goed gaat en onze huurster het enorm naar haar zin heeft. We hadden het niet beter kunnen treffen! Ook een aantal vrienden bezocht en later toen we op de camperplek in Gluges stonden kwamen er ook vrienden bij ons langs. Fijn om iedereen weer even gezien te hebben. En we troffen het met het weer, zomers warm; heerlijk!!

Zo’n kleintje is vaak handiger als een 10-tonner;  ( lees hier onder)

Maandagmorgen vertrokken richting Spanje. Dwars door de Lot en de Lot et Garonne gereden (Prachtig!!). Gelukkig ging dit prima, want ook in Frankrijk wordt het je als 10-tonner niet gemakkelijk gemaakt. Er zijn heel veel plekken waar wagens boven de 7,5 ton verboden zijn, ze worden richting de tolweg verwezen. Men wil het zware verkeer niet door de bebouwde kom. Maar ja, wij willen geen tolwegen rijden, want als 10-tonner is dit een kostbare zaak, en veel minder leuk als binnendoor. Dus dan toch maar illegaal over de max 7,5 ton wegen, met de billen dicht geknepen. Gelukkig is het tot nu toe altijd goed gegaan, maar telkens als je politie ziet knijp je hem toch even.  Wat ook een kostbare zaak is geworden is de diesel in Frankrijk! Vonden wij het in Italië duur, Frankrijk doet er niet voor onder! Ook hier is het een sport om wat onder de €1,40 te vinden!

Onderweg op mooie plekken gestaan, bij meertjes en de laatste plek aan het strand net voorbij Biaritz. We hebben nog even overwogen om toch via de oost kant van Spanje zuidwaarts te gaan, dit omdat de weersvoorspellingen voor de noordwest kant niet echt rooskleurig zijn. Besloten dit op de koop toe te nemen.

Na de laatste franse boodschappen te hebben gedaan zijn we via de snelweg Spanje ingereden, omdat het verkeer binnendoor behoorlijk vast stond en dan sta je daar als ronkende stinkende diesel toch ook niet lekker(en ook illegaal als 10-tonner), en een beetje dol van alle rotondes werden we ook wel. Dus zoeffff Spanje in. Dat schoot lekker op!!

We vonden een mooie plek, met pracht uitzicht. Genoten van de zon en hebben een heerlijke wandeling gemaakt, deels over de noordelijke route naar Santiago de Compostela.

Vijgenboom groeit tegen de muur van de kerk.

Vandaag verder gereden naar Bilbao. De dag begon nog zonnig, maar inmiddels zijn de truien, sokken en warme schoenen weer aan…12 graden; het is even een overgang! Ton bezoekt het Guggenheim museum. Daarover een volgende keer meer!

En dan nog voor degenen die het nog niet op Facebook zagen; een fotootje van ons nieuwe vliegengordijn!

Waar stropdassen al niet goed voor zijn!!

3 gedachten over “In Spanje”

  1. Wat ontzettend leuk. Heb je in half Nederland gebedeld voor dassen… Bilbao museum,,, de buitenkant. Geweldig…. Jammer dat jij niet mee kon. Lotte?? Wat fijn dat het in Frankrijk zo goed gaat. Heel fijne tocht, met de goede wegen en voordeliger diesel…. Liefs.

    1. De stropdassen had ik al, een vuilniszak vol. Ooit allemaal verzameld voor het maken van tassen, maar daar stopte k mee en de dassen had ik nog. Nu kwamen ze goed van pas. Het fijne is ook dat het niet in de knoop raakt. Ja, Lotte mag niet mee naar een museum, dus bleef ik achter. Ton wilde heel graag, dus vandaar. En ja, de diesel is veel goedkoper als Frankrijk, rijdt een stuk lichter!!

  2. Hallo Annemieke , Ton en Lotte.

    Fijn dat jullie weer lekker onderweg zijn , en fijn dat ik weer mee mag liften op jullie avontuur. Wat een leuk idee om van de stropdassen een vliegergordijn te maken. Helemaal top. Goede reis en tot mails.
    Groetjes Ria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *