In Portugal

Eergisteren (inmiddels 3 dagen geleden) zijn we de Spaanse grens overgestoken naar Portugal. Dit na een ongelofelijke mooie reis door het noord westen van Spanje. Wat is dat een prachtig gebied, ruig en lieflijk gelijktijdig. De ruige en tevens mooi gevormde bergen, imponerende kusten, de mooie flora en fauna.

Naast de boter-, paardebloem, madeliefje en klaver waren er ook vele andere bloemetjes in de bermen te bewonderen. Ook in de winter zal het er niet troosteloos uitzien omdat veel bomen groenblijvers zijn, zoals de eucalyptus en diverse naaldbomen. We waren echt onder de indruk van dit prachtige deel van Spanje. Voor een ieder die er nog niet is geweest….een aanrader!!

We stonden veelal langs fraaie kusten en bij adembenemende baaien. We hebben veel gewandeld. `En ook al was het weer niet altijd even mooi, het landschap bleef imponeren.

Ook hebben jullie nog wat fotootjes tegoed van het Guggenheim museum in Bilbao welke Ton bezocht heeft.

 

Als laatste brachten we een bezoek aan de stad Santiago de Compostela. Het eindpunt van de bekende Santiago de Compostela route. Een mooie stad met een aparte sfeer. De vele wandelaars die daar het eindpunt van hun veelal wekenlange pelgrimstocht bereikten; uitgelaten, euforisch of in stilte. Velen verzamelden zich op het plein voor de kathedraal en woonden de dienst bij speciaal voor de pelgrims. Ik bezocht de kathedraal net voor aanvang voor de speciale dienst, de kerk was afgeladen vol! Ben niet gebleven, want ben immers geen pelgrim. Wie weet gaan we ooit nog eens 1 van de vele routes bewandelen die richting deze stad lopen, een hele uitdaging. Lotte die het nooit zo heeft op steden, vond het in Santiago echt niet fijn. Gevoelig als ze is waren er daar waarschijnlijk teveel emoties die ze niet kon plaatsen, echt heel opvallend. Ze was maar wat blij toen we weer terug gingen naar ons huis op wielen.

Na ons bezoek aan Santiago zijn we door gereden naar Portugal, waar we net over de grens een fijne plek aan de rivier vonden. De volgende dag reden we schuin landinwaarts. We hadden via een oproepje op facebook contact gekregen met een Nederlander op wiens land we wel een tijdje mochten staan, dus we koersden die kant op. We waren toe aan een plek voor een wat langere periode. Toen we echter die dag na de lunch een plek gingen uitzoeken om de nacht door te brengen had Ton een oproepje zien staan van Nederlanders die hulp zochten bij de opbouw van hun camping voor het komend seizoen. We bleken daar niet ver van af te zijn. Gebeld en voor we het wisten belanden we op een 800 meter hoge berg met fantastisch uitzicht. Hier gaan we de komende tijd aan het werk! En Lotte heeft weer fijne vrienden hier, al zijn ze wel een beetje groot!

5 gedachten over “In Portugal”

 1. Wat een mooie foto, ‘s. Ben heel benieuwd naar jullie werkzaamheden. Langzaamaan nu beter weer? Hier nu zomer, toch nog iets te vroeg weggegaan.. Mooie reis gemaakt, noem eens een paar plaatsjes? Heel veel leuk werk,, voor allebei? Liefs uit zomers Holland.

  1. Hier ook zomers warm, zelfs op 800 meter hoogte. Heerlijk hoor. We bouwen hier aan 2 grote blokhutten, veel verfwerk, ruimen het terrein op, maaien gras, ach er is zoveel te doen! Lekker afwisselend in elk geval en met een leuke groep mensen (leeftijdsgenoten)
   Plaatsnamen….niet van die moeilijke vragen stellen hoor…we zijn bijna niet in plaatsen geweest, alleen langs mooie verlaten baaien gestaan.

 2. Vind je het ook leuk ombin Sethaen Petra te kijken. Ze wonen rechts van Porto in de bergen. Ze verhuren yurts.
  Googleeens op porta-portugal.

  1. Heb de site bekeken, ziet er leuk uit. Onze truck is echter te groot voor dat terrein. Er kunnen alleen kleine campers op.

 3. Hoi.
  Fijn dat jullie zo’n mooi plekje hebben gevonden, waar jullie een poosje kunnen staan en werken. De mensen daar zijn ook vast super blij met jullie handige bliksems. Ook voor Lotte leuk dat ze weer een paar speel vriendjes heeft. Geniet van alles en tot mails.
  Groetjes uit Noordwijkerhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *