Werk op de camping

De afgelopen 2 weken zijn we aan het werk geweest op de camping van Natascha en Timo. Hoog op een berg met prachtig mooi uitzicht op onder andere het plaatsje Cabeceiras de Basto in het dal en de vele mooie bergtoppen. We hebben meegeholpen met de bouw van 2 grote blokhutten/huisjes, die voor het komend seizoen af moeten zijn. Schuren en verven, balanceren op steigers. Het worden mooie huisjes en hopelijk zijn ze pico bello in orde voor het seizoen begint.

We hebben stukken land waar verbrandde brem opstond, schoongemaakt; zagen, breken sorteren en stapelen.

Ook hebben we voor het nieuwe paard wat vandaag is gearriveerd een stal afgebouwd en het terrein klaar gemaakt. Een mooi paard wat hier vast een prima tijd krijgt. Samen met de ezels, andere paarden en honden.

Nieuwe stal

In het weekend waren we vrij en hebben op zondag samen met Laura en Peter een prachtige wandeling gemaakt door het ruige berggebied. Het weer was wisselvallig, van snikheet tot bibberen in de koude wind en mist. Weer zoals dat past in de bergen, zeer veranderlijk!

We hadden een leuk team met leeftijdsgenoten. Elke middag of avond samen eten, en ’s avonds regelmatig even napraten bij het kampvuur.

Op onze trouwdag werd onze Magirus versiert en kregen we een mooi boeket bloemen. ’s Avonds gingen we uit eten met zijn allen in Moscoso. Een klein dorpje met 3 restaurants, een paar huizen/boerderijen. Elk weekend zitten de restaurants afgeladen vol. Er komen zelfs mensen uit Porto eten, en dat is toch gauw 2 uur rijden hier vandaan. Alles wat in het restaurant klaargemaakt wordt komt uit het dorp. Rundvlees en geiten stoofpot. De koeien hebben hier gigantisch grote hoorns.

 

Vandaag ruimen we de boel weer in. De laatste wasjes worden gedaan en de boel weer schoongemaakt.

De was in de nieuwe machine

We hebben een fijne tijd gehad, ook Lotte had et erg naar haar zin, en was weer helemaal deel van de roedel.

Morgen trekken we verder naar het zuiden. We hebben in de buurt van Castelo Branco een mooi stuk grond te koop gezien, wat we met eigen ogen willen bekijken. Hopelijk lukt dat de komende week…..wordt vervolgt.

5 gedachten over “Werk op de camping”

  1. Hallo . Weer heel erg bedankt voor het kijkje in jullie leven. Wat maken jullie veel mee zeg. Helemaal leuk om mee reizen. Succes met alles wat op jullie pad komt.
    Groetjes Ria.

  2. Wat een schitterende plek. Zou je zo willen blijven toch? En aan de kleding te zien ook heerlijk weer. Wordt het daar zomers erg warm//heet? We lezen in de rest van de reis wel over alle mooie dingen. Veel geluk en liefs samen

    1. Omdat je hier hoog zit wordt het er zomers iets minder warm als in het dal. Het waait ook vaak hier boven.Nu weer verder naar andere mooie plekken.

  3. Saw your truck in a gas station in Vila Real, Portugal and had to visit your website 🙂 Hope you enjoy your trip to Portugal.

    1. Thanks for your visit on our site. We’ll be sure that we will enjoy our visit in Portugal. We are going to look for a piece of land!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *