Weer aan de slag

De vakantie is weer voorbij en we werken ons weer in het zweet op het land.

Het was fijn om er even uit te zijn en ons lijf rust te gunnen. Ton heeft de koppelingspedaal cylinder weten te maken, en later bleek dat ook de oorzaak te zijn van de slippende koppeling! Dat scheelt een hoop werk. De Magirus reed weer als een zonnetje. Die laatste, de zon dus, was aan de kust ver te zoeken. Mist vanuit zee (zeevlam) hing tot een paar km landinwaarts. Het waren dus verkoelende dagen. Maar het was gezellig met de Duitse vrienden, Willie en Corinna.

Dikke pret ondanks de mist!

Op de terugweg overnacht langs de Taag, bij een mooi kasteel.

Regen is er nog steeds niet gevallen en de temperaturen zijn hier op ons land nog altijd boven de 30 graden. Aan de niet groenblijvende bomen kun je zien dat de herfst in aantocht is. Een enkel geel blaadje  is zichtbaar.

Het grondwaterpeil is flink gezakt. Er zit in de putten nog een bodempje water en de vijver is droog gevallen. De schildpad is nergens te bekennen. Voor ons wel dé gelegenheid om al het vuilnis wat in de vijver lag op te ruimen…..we haalden er wel 20 vuilniszakken uit! Ongelooflijk wat er allemaal in lag; heel veel plastic, in de vorm van margarine kuipjes, water-en colaflessen, medicijnen in strips verpakt, allerlei doosjes. Heel veel kleding en schoenen, van flipflop tot laarzen met hoge hakken. Het was nog een soort van luguber om al die kleding te ruimen, bang toch opeens nog een ledemaat tegen te komen in een winterjas…. Gelukkig was dat niet het geval. Er lagen dekens, een printer, kapotte partytenten, telefoonboeken, ja echt allemaal van die dingen die je in je waterreservoir dumpt!

De lege vijver met troep.
De lege vijver zonder troep.
Zakken vol!

We zijn weer volop met de snoei van de olijven bezig, ter voorbereiding van de oogst. Dit werk bestaat nu vooral uit het verwijderen van dode taken en het wegsnoeien van wildgroei onder de boom. Ook het stuk grond onder de boom moet vlak zijn, dat is straks prettig als de netten eronder komen te liggen.

Voor de snoei
Na de snoei

Deze blog op mijn telefoon geschreven, want gisterenavond bleek mijn laptop opeens dood te zijn (boer zoekt vrouw, via BVN dus maar op de tablet gekeken). Gebeld met de Apple helpdesk, en ik kan naar Coimbra of naar Cacares in Spanje om hem te laten repareren. Dat wordt dus een dagje uit!!

Vergeet ik nog helemaal de afloop van het muizen mysterie te vertellen….. We hadden onderweg dus toch een muis in de wagen…..vrat aan de chips en groenten. Dat wil je natuurlijk niet, dus op zoek naar een diervriendelijke val. Helaas niet gevonden, dus toen toch maar de onvriendelijke val neergezet, en na 1 nacht was het einde muis. Bij terugkomst, bleek de pantoffel van Ton verdwenen te zijn( waar het nest jonkies in zat), we vonden hem later leeg verderop in het land. Vermoedelijk heeft een vos een lekkere snack gehad. Helaas voor de muizenfamilie…..RIP.

7 gedachten over “Weer aan de slag”

 1. Wat zal dat een voldoening geven, al dat harde werk op jullie Quinta, het gaat er zo mooi uitzien!
  En wat zullen alle vijverbewoners straks blij zijn als hun huis straks weer met water én helemaal schoon is! ?

 2. Leuk om te volgens wat jullie zoal “beleven”.
  Fijn ook dat het zo droog is dit jaar.
  Stel je voor je had dit allemaal nog jaren in je vijver gehad en niet geweten.
  Jullie kunnen nu met een schone lei…. uh… vijver beginnen.
  Lieve groetjes.

 3. Ha Annemieke & Ton,
  Aanstaande vrijdag vertrekken we naar Portugal. Geen idee welke route we gaan volgen, we laten het maar een beetje gebeuren. Wel leuk om te weten waar jullie precies zitten. Misschien lukt het om elkaar te treffen.
  Liefs
  Suus&Arien

  1. Zou leuk zijn Suus als jullie langskomen. Altijd welkom!! Wij zitten tussen Castelo Branco en Fundao, net onder de hoogste berg van Portugal. Goeie reis!!

 4. In heel Holland was een actie om al het zwerfvuil op te ruimen.. Idee voor jullie,alle dorpelingen uit te nodigen om te komen opschonen met als beloning een lekker vegetarisch etentje…met olijfolie van eigen bodem. Soort house party,,,,.in een partytent uiteraard. …… Goh jongens,er begint al een beetje tekening. in te komen. .Ik ben toch zo benieuwd hoe lang het mooie weer aanblijft zodat jullie daar lang kunnen blijven. Hout voor de. kachel genoeg?? Doet de jonge aanplant het ook goed,,,,. straks onbespoten groenten van eigen grond… Dat klinkt goed hè, lieverds werk ze met ontzettend veel plezier.

  1. Ha Gerda. Deze maand blijft het nog gewoon 30+ graden! Voorlopig nog geen brandhout nodig! Maar er is genoeg hoor. De jonge aanplant heeft ons weekje vakantie (geen water) overleefd. Ja langzaam maar zeker wordt het wel wat. Het is heel dankbaar werk, want het wordt steeds een beetje mooier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *