Nog steeds zomer

Terwijl in grote delen van Europa het herfstweer is losgebarsten, met storm, regen en koude nachten, zitten wij hier nog in temperaturen ver boven de 30 graden. De afgelopen dagen zelfs 36, wat voor hier ook best uitzonderlijk is in deze tijd van het jaar. We kijken uit naar koelere temperaturen, en die zullen er ooit echt wel komen!

nog zomers

Ik schrijf inmiddels weer de blog op mijn laptop. Het uitje wat de reparatie van de laptop teweeg zou brengen, is er niet gekomen. Ton heeft het internet afgespeurd naar mogelijke oorzaken en wat daar aan te doen. Vervolgens mijn laptop open geschroefd, een stekkertje losgetrokken en weer vastgezet….hoppa, de boel was gereset! De ventilator bleef ook steeds draaien, waardoor de accu heel snel leeg liep, zelfs als hij uitstond. Hij was een soort van op hol geslagen. Super blij natuurlijk dat Ton zo’n handige man is en alles eerst zelf wil proberen.

De afgelopen week had de bouwmarkt verse aanvoer van boompjes voor een klein prijsje, dus op ons land staat nu veel nieuwe aanplant. Onder andere; 2 citroenboompjes, 2 soorten pruimen, amandelboom, limoen, bloedsinaasappel, 2 soorten perzik, mandarijn, sinaasappel, kers, granaatappel en later op een markt ook nog een kaki en aardbei guave gekocht.

Ze staan allemaal in de buurt van de grote put. Bij deze put was al een kleine doorgang gemaakt, maar nu hebben we ook een doorgang aan de andere kant gemaakt, zodat we de boompjes makkelijk water kunnen geven. Deze put is echt de grootste van de 3 die op ons land staan, en er zit nog genoeg water in, dit in tegenstelling tot de andere 2 putten.

De grote put

Ook weer het nodige snoeiwerk verricht. Dit maal in de hoek waar de oude appelbomen staan, en ook op het bovenste terras. Armen en benen zitten weer onder de schrammen van de bramen!

Omdat er nog steeds appels aan de bomen zitten, hebben we een rek gemaakt waarop we fruit kunnen drogen. Zowel appels als vijgen liggen nu te drogen in de zon. Hebben we van de winter ook nog wat van dit lekkers.

gedroogde appeltjes

Afgelopen week op Facebook een filmpje gezet van onze olijven met daarbij de vermelding dat mensen olie kunnen bestellen bij ons. Nou dat hebben we geweten! Zo’n 35 bestellingen binnen gekregen. Als we in december in Nederland zijn zullen we het af komen leveren. Over een maand gaan we plukken en hopen dan genoeg olie te hebben! Wil je nog olie bestellen, laat het ons dan even weten. Zo als gezegd, in december komen we naar Nederland.

Na 2 maanden hebben we dan eindelijk een buurman gezien en gesproken. Het is de buurman die zijn land met zijn paard bewerkt. Hij spreekt redelijk frans, want hij heeft vroeger 8 jaar in Frankrijk gewerkt. Natuurlijk fijn om ook nog te kunnen communiceren. Hij kwam later die ochtend pruimen van zijn land brengen!

pruimen van de buurman

Naast het snoeiwerk en planten van nieuwe boompjes is Ton ook begonnen met het maken van een compost wc. Met hout uit eigen eucalyptus bos!

We maken er 1 in het Mimosa bos en later nog 1 in het Elzenbos. Zodat als we gasten of vrijwilligers hebben, ze tenminste naar de wc kunnen gaan. We hebben ook een site aangemaakt op work-a-way. Een web site waar je vrijwilligers kunt vragen je te komen helpen. Zelf hebben we op die mannier ook in Griekenland en Sicilië gewerkt. Nu maar afwachten of we reacties krijgen. Tot zover weer een up-date van onze bezigheden.

5 gedachten over “Nog steeds zomer”

  1. Hallo. Wat leuk om weer even bij jullie een kijkje te nemen. Wat hebben jullie al veel werk verzet. Helemaal top. Heel veel succes met de olijf oogst.
    Groetjes uit Noordwijkerhout.

  2. Wat een hoop werk….. Maar gelukkig vinden jullie dit leuk…..In december naar Nederland, familie bezoek etc?? Misschien,,als onze camper er zin in heeft,gaan wij naar Marokko..Gaan jullie nog?Wel een eind om zeg,of vliegend naar N,land…??Wat leuk een buurman op bezoek,de eerste he…..Lopen kan ik nu zonder stok,maar er moeten geen losse dingen liggen, want dan ist nog wiebelig…DUS,,nog geen idee,maar ik wil wel graag komen.We zien wel hoe het gaat en het weer is. Het wordt al een echte boomgaard,enig.Bedankt dat je deze foto’s mailde, fantastisch. EN wat een techneut die man van jou. Liefs uit nu ,,,met een staartje mooi weer ,, Holland..liefs.

    1. Gerda we gaan met de auto naar NL om de olijfolie weg te brengen en dan natuurlijk ook familie bezoeken. We huren een huisje voor een week. Leuk als jullie langskomen. Na Nederland gaan wij ook zuidwaarts.
      Fijn dat het lopen steeds beter gaat!! Blijven oefenen. Liefs van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *