Verjaardagen

Eind augustus, begin september staan in het teken van verschillende verjaardagen. Zo werd mijn moeder op 31 augustus 90 jaar. Wat een leeftijd! Ragna, Ton zijn eerste kleinkind vierde op 8 september haar eerste verjaardag en ik ben vandaag ook weer een jaartje ouder geworden. Genoeg te vieren dus.

Mijn moeder heb ik de dag voor haar verjaardag verrast, door opeens voor haar neus te staan, ach wat was dat mooi en wat was de verrassing groot!

Een paar heerlijke dagen met mijn ouders doorgebracht.  En nee, ik ging niet met de trein, maar vloog even heen en weer, alle CO2 uitstoot ten spijt. Gelukkig heeft Ton tijdens mijn afwezigheid een beetje hiervan gecompenseerd door een sinaasappel-en mandarijnen boom te kopen, 2 nieuwe aanwinsten op ons terrein.

Voor ik naar Nederland ging is op ons terrein de weg naar het dal aangelegd. Alex is 2 dagen met zijn tractor bezig geweest. Wij zijn erg blij met het resultaat.

Nadat er wat regen was gevallen durfden we het aan om met de auto naar beneden te rijden. De nattigheid zorgde ervoor dat het zand wat harder werd. En nu kunnen we dus naar “ons werk” met de auto! (zie filmpje)

Afgelopen tijd veel aandacht aan de olijfbomen gegeven, want de oogst tijd komt dichterbij, dus de voorbereiding hierop is hard nodig. Ook varens weggeknipt rond de walnoten boom en een appelboom die ernaast stond. Want tegen de tijd dat de walnoten gaan vallen, moeten we ze natuurlijk wel terug kunnen vinden. De eerste vijgen zijn ook rijp, mierzoet, maar erg lekker! Ook zaten er toch wat hazelnoten aan de hazelaar, en natuurlijk oogsten we dagelijks nieuwe bramen, peren en appels. Ja, het is een enorme rijkdom!

De ergste hitte is gelukkig achter de rug, zodat we nu ook in de middagen wat kunnen doen. s’Morgens is het soms mistig wat natuurlijk mooie plaatjes oplevert.

Maar na 6 weken werken is het tijd voor een kleine vakantie. Corinna en Willie waren onze eerste vrienden die op bezoek kwamen. We zijn met hun een dagje de bergen in geweest, en hebben de Torre, de hoogste berg van het vaste land van Portugal, bezocht. Blijft altijd fijn om weer in de bergen te zijn, en gelukkig is het maar een uurtje rijden bij ons vandaan. We lunchten in Covilha bij een heerlijk vegetarisch restaurantje, 1 om te onthouden en zeker nog eens naar terug te keren!

Gisteren hebben we onze truck weer rijklaar gemaakt, hetgeen nog niet meeviel na weken stilstand. ’s Morgens ontdekte Ton een aangevreten pakje shag en we vonden muizenkeutels…..dus op zoek naar het beestje….en ja hoor, er zat zowaar een heel nest in Ton zijn pantoffel!! We hebben de pantoffel buiten neergelegd en hopen dat moeder muis haar kroost daar terug vindt en niet met ons mee is gereisd naar de kust! Deze zoektocht had wel als resultaat dat alles onder de banken weer goed schoon is, en de dingen die we niet nodig hebben, achter gebleven zijn.

muizennest

Gisterenmiddag dus vertrokken richting de kust, waar we nog een aantal dagen met Willie en Corinna zullen doorbrengen. We overnachtten in Serta, daar waar we eerder dit jaar geweest zijn bij het kleine festival, en daar waar Lotte ’s nachts in het water verdween. En of ze het herkende, of het rook, ze was echt niet happy daar, wilde de auto niet uitkomen!! Gelukkig zijn we vandaag doorgereden en zijn nu bij de kust, waar ze het helemaal naar haar zin heeft.

De koppeling heeft onderweg niet geslipt, maar er is wel een ander probleem met de koppeling. Ton wilde hem ontluchten, wat niet meer lukte…..gevolg; er moet een nieuwe koppelingspedaal-cilinder in! Gelukkig hebben we een reserve bij ons, weliswaar niet geheel hetzelfde, dus eerst proberen op maat te maken, en dan plaatsen……

Wordt vervolgt……

Vanavond in elk geval lekker uit eten ter ere van mijn verjaardag!

 

8 gedachten over “Verjaardagen”

 1. Hallo Annemieke en Ton. Op de eerste plaats gefeliciteerd met de verjaardagen. En wat leuk dat ik je even ontmoet hebt bij de verjaardag van je moeder. Je was het mooiste cadeau . Helemaal top. Wat hebben jullie al veel werk verzet. Leuk om te zien dat het zo opknapt. En dat pad is natuurlijk super . Geniet er maar van. Groetjes en tot mails.

 2. Ha Annemiek,

  Een grote knuffel van Laura en Peter voor je verjaardag !!! Geniet weer van elkaar en de wereld om je heen in dit nieuwe levensjaar met nieuwe eigen grond onder de voeten .

  Liefs voor beiden,
  Laura Peter

 3. Happy birthday to you. I’m at Marbot for a few days on my own( Phil busy at work) I’m clearing up after a summer of family being here! Are you making Portugal your new home? It looks as though you are enjoying life x

  1. Hello Chris.
   Portugal is a kind of new home. Good to have a place where we can be, work a bit in the garden and feel like being in paradise, without traveling!! But we still want to travel as well, just a bit less! Our truck will be our home, wherever we go!!

 4. Geniet van jullie vakantie.Wat een heerlijkheid al dat fruit van eigen landgoed… hoeveel km is die oprijlaan lang?? Sukses Ton,met die eigenwijze camper,jij fixt het wel.liefs uit guur Holland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *