Oktober

Inmiddels is het oktober. De tijd gaat zo snel voorbij! We hebben vorige week nog dagelijks gewerkt in de grote olijfboomgaard.

 Het afgelopen weekend was het feest in ons dorp. Het feest van St Miguel. Het verhaal gaat dat al het fruit wat na St Miguel nog aan de bomen hangt door iedereen geplukt mag worden!  Onze buurman had ons op het feest gewezen. We vonden dat we onze gezichten maar eens moesten laten zien in het dorp, dus zijn we er zaterdagavond heen gegaan. Natuurlijk begon de live muziek pas laat, dus eerst even wat gedronken in de plaatselijke kroeg alvorens naar het plein te gaan. Halverwege de 2de band zijn we naar huis gegaan. Het was inmiddels middernacht geweest, en voor ons is dat erg laat! Lotte zat ook al lang alleen in de Magirus…dus naar huis en lekker naar bed. Helaas ging de muziek tot in de vroege uurtjes door en werd het een nacht met weinig slaap.

Zondag was er een markt in Penamacor. Leek ons leuk, dus op tijd uit de veren om na een uurtje rijden op de alternatieve markt aan te komen. Het was de eerste keer dat hij daar gehouden werd, en helaas was het erg kleinschalig. Wel met wat Nederlanders gesproken die hier ook in de omgeving wonen.

Inmiddels contact gehad met Wilco en Lieke, een jong stel die we precies een jaar eerder in Griekenland hadden ontmoet. We waren toen buren aan de baai, onze eerste plek in Griekenland. (en ook onze laatste trouwens) Zij waren in de buurt en vonden het leuk om langs te komen. We hebben een erge gezellige week met ze gehad. Dagelijks lekker samen gegeten, en Lieke had de laatste avond een heerlijke cake gebakken!

Met Lieke en Wilco

Deze week niet in de olijven gewerkt, maar wel andere klusjes verricht. Zo hebben we de caravan verhuisd naar beneden. Hij staat nu op een mooie plek en het is ons ook eindelijk gelukt om hem goed in elkaar te zetten.

Ton is ook begonnen met het maken van het compost toilet. Een hele klus, want echt goed en betaalbaar hout is hier moeilijk te vinden. Dus roeien met de riemen (lees; het hout) wat we hebben. Maar het begint al vorm te krijgen.

compost wc in de maak

Onze buurman komt nu ook wekelijks even langs met zijn paard en wagen. Telkens neemt hij iets voor ons mee, zo was het gisteren een hele schaal vol heerlijke druiven en snijbonen.

Ach en naast onze buurman die op zijn ouderwetse manier het land bewerkt, kom je wel vaker mooie plaatjes tegen hier op het land. Zo reed ik achter een kleine tractor met man en vrouw erop. De vrouw zat op een stoeltje. Was zo’n schattig gezicht!

Ook nog even wat fotootjes van de moestuin, want het groeit allemaal aardig. De komkommers en courgettes staan in bloei, dus hopelijk kunnen we er nog wat van oogsten. Ook de tuinbonen zijn opgekomen en de prei staat in de grond. Deze week heeft Ton nog doperwtjes gezaaid.

Tot zover deze keer.

3 gedachten over “Oktober”

  1. Wat leuk allemaal..dat dier voor die ik kar is een ezel,lange oren.. ja,en dat stoeltje is echt leuk…Deze week dus aanloop genoeg gehad,,nu nog echte Portugezen,,voor de taal… volgens weerbericht nu bij jullie ook de temp.een stuk minder….Moet je opletten,na die hitte heb je het heel gauw koud… Overkomt ons ook steeds…Geniet van jullie tuin!!!! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *