Oeps er ging iets fout

Dat is wat sommige te zien kregen toen ze gisteren de blog wilden openen. Tja er ging inderdaad iets fout. Ik had de blog op de telefoon geschreven en ’s avonds de foto’s erbij geplaatst op via de laptop. Toen ik later op de avond op mijn telefoon, via de app, wilde kijken of er reacties waren, kon ik daar niet bijkomen, omdat hij nog op de ‘blog bewerken’ stond. Nou ja, beetje ingewikkeld misschien, ik heb dat toen verwijderd, en daarmee is toen de hele blog van gisteren verdwenen. Ik ga hem dus opnieuw schrijven voor degenen die hem niet hebben kunnen lezen.

De blog ging dus over mijn verjaardag gisteren. 59 lentes jong, beland in mijn 60ste levensjaar. Ik vind dat wel heftig klinken, maar ja, je bent zo oud als jeje voelt nietwaar!? En ik voel me een stuk jonger al verteld mijn lijf me soms wat anders na een dag zwaar fysiek werk. Maar jemig wat ben ik dankbaar dat ik het nog altijd kan doen en er ook van kan genieten!

Het was wel een beetje een vreemde verjaardag omdat Ton er niet bij was. Zijn vader is vorige week, op 93 jarige leeftijd, rustig ingeslapen na een rijk en mooi leven. De uitvaart was afgelopen maandag. Gelukkig kon ik deze via een livesttream ook bijwonen, wat erg fijn was. Ton is nu op de terugweg en komt ws morgenavond weer thuis.

Het werk hier is natuurlijk gewoon doorgegaan. We hebben sinds 2 weken 3 nieuwe vrijwilligers; Billy en Marie, een jong Engels stel en George, eveneens een Engelsman van onze leeftijd. Harde werkers Billy en Marie vinden het heerlijk om te koken, en dat doen ze ook heel goed! Ben daar reuze blij mee, want het valt echt niet mee om dagelijks weer wat nieuws te verzinnen.

De tuinen worden steeds leger. We oogsten nog steeds volop tomaten en paprika’s. Smullen dagelijks van de meloenen, hebben een grote voorraad pompoenen, en ook de appels zijn er in overvloed. Gelukkig is iedereen dol op tomaten, want die staan dagelijks op het menu! Vanmiddag ga ik voor het eerst sambal maken, want ook pepers zijn er in overvloed. Dus ja naast al het oogsten, worden de groentes ook verwerkt in jams en sauzen.

George heeft zijn intrek in de yurt genomen, waar we een nieuwe buitendouche hebben gebouwd. Verder werken Billy en Marie in de tuinen, hakken hout, maaien gras. En natuurlijk werk ik ook lekker mee.

nieuwe buiten douche bij de yurt

Maar gisteren op mijn verjaardag heb ik lekker niets gedaan…nou ja, niets. Ik heb de vrijwilligers mee uit eten genomen voor de lunch naar een heerlijk sushi restaurant in Castelo Branco. We konden zoveel eten als we wilden ……pfff, dat deden we!! Later op de avond hebben we nog wat sla gegeten met knoflookbrood en Billy had een heerlijke chocolade hazelnoot taart gemaakt!! Smullen!! Al met al een geslaagde verjaardag. Volgend jaar als ik 60 word, dan gaan we het maar groots vieren. Bij deze zijn jullie allemaal uitgenodigd!!

10 gedachten over “Oeps er ging iets fout”

 1. Ohhhh wat een dubbel gevoel. Verdriet over Ton’s pa ondanks z’n mooie leeftijd. Nog gecondoleerd lieve Ton.
  En dan happy joy joy voor jou. 60 is niks, dan begint het pas, geloof me. Ik ben wat meer moe…. elk jaar wat meer. 🙂 Maar daarmee niet meer energiek. In m’n hoofd blijf ik 30 of zo. Dat was een mooie leeftijd.
  Mooi blog.
  Hele lieve groetjes vanuit Duitsland.
  XXX

 2. Ondanks dat Ton er niet is, ben je bepaald niet eenzaam .Ja, grappig hè,hele jaar door iets plukken,of oogsten… Nog een paar daagjes,dan kunnen jullie jouw verjaardag nog eens dunnetjes overdoen..Dat is zeker fijn,dat een ander eens het eten verzorgd.. misschien nog nieuwe ideetjes.. fijne avond….

 3. Ik zet het vast in de agenda 2021. Voor Ton gecondoleerd. Ik bewaar goede herinneringen aan je vader. Een hele lieve man.😘😘😘

 4. Gelukkig ben je niet alleen. En wat mooi dat je de dienst via livestream kon volgen.
  Ben je er toch een beetje bij.
  Jij word 60 en ik 50 volgend jaar ik vind het vreselijk. En als ik kon stond ik zeker met een luide hiep hiep hoera voor je deur. Zou graag jullie kan op willen komen maar eerst maar even kind nog wat oude. Gelukkig is je man er morgen weer. Fijn weekend beiden xx jolanda

 5. Ik kon je blog inderdaad niet openen gisteren. Gelukkig nu toch weer wat wijzer geworden van jullie bezigheden. Gelukkig je verjaardag goed gevierd. En volgend jaar heb ik alvast in mijn agenda gezet. Groot feest!
  Groet Alice

 6. Wat ben ik (stiekem ) blij dat het niet kunnen lezen van de blog bij jullie lag. Ik gaf mijn computer al de schuld. Ha ha. Ton en Annemieke gecondoleerd. Wat zijn jullie daar weer hard aan het werk zeg. En dan ook nog jarig zijn…..gefeliciteerd. Fijn dat je het met de vrijwilligers toch een beetje hebt kunnen vieren. Want pluk de dag hoor. Liefs en groetjes uit Noordwijkerhout.

 7. Gefeliciteerd Annemieke
  Mooie verjaardag zo te lezen! Ton is ondertussen iets vertraagd zullen we maar zeggen… maar hopelijk vandaag of morgen weer bij je.
  Ik ben benieuwen wat er weer in ons ‘kerstpakket’ komt bij het zien van de oogst.
  Geniet van je nieuwe levensjaar en ik vind het nog steeds leuk om op afstand mee te leven (Lezen) met jullie! Groet aan Ton

  1. Hoi Herman. Ja Ton inmiddels weer thuis.
   Dit jaar geen kerstpakketten, we hebben niet de tijd gehad om ons daar op te focussen. Maar ws naast olijfolie nog wel aanbod van ander lekkers van het land.

 8. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag
  wat verzetten jullie samen veel werk
  Geweldig heb bewondering voor jullie.
  Nog gecontroleerd met het overlijden van je schoonvader.
  erg leuk om jullie te volgen.

 9. Lieve Annemieke en Ton,

  Door vakantie, waar slecht internet was, vandaag pas de blog kunnen lezen.
  Verdriet en vreugde liggen dicht naast elkaar.
  Jullie beiden alsnog gecondoleerd met het overlijden van Ton zijn vader.
  En beiden nog gefeliciteerd met Annemiekes verjaardag.
  Jouw lief was niet bij je, Annemieke, maar het leest toch als een gezellige dag.
  Fijn dat er hulp is bij oogst en onderhoud en mensen… wat een oogst beginnen jullie te krijgen! 😄
  Liefs vanuit Nederland, tot de volgende blog.
  Ik lees ze iedere met veel plezier 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *