Olijfolie 2020

Nog een week of 4 en we beginnen weer met de jaarlijkse olijfpluk, zin in !! De schade van de enorme hagelbui eind mei (* zie blog;”kut natuur”), lijkt uiteindelijk mee te vallen en de kwaliteit lijkt veel belovend, alhoewel we op de hoeveelheid wel wat zullen moeten inleveren dankzij dat noodweer.

De olijfgaard is weer gemaaid (30000m2 met bosmaaiers, hulde aan maaikoningin Annemieke) en alle 200 bomen zijn weer ontdaan van de jaarlijks terugkerende uitlopers onder aan de stammen. De bomen die vorig jaar ten prooi vielen aan schildluis en bladverlies, hebben zich dankzij flink pamperen middels mest en snoeiwerk, redelijk goed hersteld.

De prijzen van de olijfolie zijn identiek aan afgelopen jaar, te weten; €8 per halve liter, glazen fles met schenkdop, €42, voor een 3 liter donkere kunststof fles en €65 voor een 5 liter jerrycan. Uiteraard weer gelabeld met ons mooie Quinta Arrancada etiket; 100% gifvrij, handgeplukt, koud geperst binnen 3 dagen na de pluk.

Hoe te bestellen; Dat kan gewoon hieronder in de commentaren, via messenger of als reactie op onze blog op Facebook. Uiteraard via de mail kan ook, stuur dan een mailtje naar amalut11@gmail.com of trucknomads@gmail.com

De oplage is natuurlijk beperkt, dus hanteren we net als anders “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”. We hopen in december te kunnen leveren (als corona geen roet in het eten gooit!).Net als vorig jaar via een aantal aflever adressen in het land, dat werkte uiteindelijk goed. (aanmelden als leverpunt kan altijd)

Hadden we vorig jaar nog ons “daar word ik nou blij van”-pakketten, dat is ons helaas dit jaar niet gelukt door het hele corona festijn. Tot juli waren we hier met zijn tweetjes aan het werk en ontbrak domweg de tijd voor andere bezigheden dan onze tuinen en het bouwen van het huis. Wel is het mogelijk om naast de olijfolie (ook zonder olie bestelling overigens), jam te bestellen. Zo is er de Portugese pikante tomatenjam (extra pikant of iets milder), rode en gele variant (heerlijk bij of op een stukje kaas), appel/bramenjam, incabessenjam en zoete kruisbestomatenjam. Kleine potjes 125 gram kosten €2,-, grotere potjes 260 gram €3,50 Ook hiervoor geldt; op = op.

Tot zover de jaarlijkse zakelijke mededelingen! Heb het goed en blijf gezond!

Love you, Ton

34 gedachten over “Olijfolie 2020”

 1. Graag wil ik een 5 liter kan bestellen. Ik ben zo benieuwd naar jullie olijfolie. Vorig jaar is het niet gelukt, maar we weten dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst……duzzz…. er is hoop🧚‍♀️
  Fijn jullie te volgen…….blessed be💗

 2. Hallo toppers!
  Lekker bezig daar. Jaloers.🤗
  Voorlopig nog aan de regio hier gebonden maar er komt een dag dat….🍀🙏
  Bij deze wil ik gelijk graag een 5liter fles olijfolie bestellen.

  Bedankt en een fijne herfst gewenst!😘
  Joost

 3. Hallo Ton en Annemiek,
  Ook ik heb weer graag 1l olijfolie, begreep 2 halve l en nog een klein potje pittige tomatenjam+ 2 kleine potjes incabessenjam. Ik wens jullie een fijne oogsttijd en dank jullie voor jullie enorme inzet.

 4. Hallo Ton en Annemiek,

  De olie was heerlijk afgelopen jaar maar wel te weinig voor het hele jaar dus voor ons graag 5 liter.
  Succes met de pluk

  Alice

 5. Hoi Annemiek en Ton!
  Fijn dat er weer olie besteld kan worden. Ik bestel graag weer en 5 liter jerrycan. Ik heb die van vorig jaar bewaard. Willen jullie die terug?
  Wens ik jullie veel succes en een goede pluktijd! Bij deze kan je ons wel weer als afhaal station noteren.
  Liefs en groet uit het hoge noorden

 6. Hoi! Wij zouden ook erg graag weer olie willen bestellen.
  Een kan van 5 liter en een fles van 0,5 liter. Daarnaast graag van elke jam een klein potje. De milde variant.
  Mocht het nodig zijn kunnen wij ook als afhaalpunt fungeren.

  Dikke liefs uit het hoge noorden.
  Thea en Richter.

 7. Moi Ton&Annemiek,

  Wow, weer nieuwe aanvoer! Het is geweldig!
  Graag 5 L voor mij en 5 L voor Jet.
  Hoop dat het lukt
  Alvast dank !

  xxxJacqueline en Willem

 8. Hooo ik vergis me;
  3 L voor ons en 5 L voor Jet.
  Dat laatste even ovb. Kan mss 3 L worden..
  Groetjes en succes met de oogst!

 9. Volgens mij heb ik ook al besteld maar voor de zekerheid nog maar een x 😜
  5 liter en 3 potten jam, doe maar wat uitkomt. Heb ik toch nog een verrassingspakket!
  Succes met oogsten

 10. Hi, ik wil graag 2 x halve liter. En ik wil ook pikante tomaten jam, een rode en een gele. Lijkt me heerlijk! En prima om weer afleveradres te zijn. 😘 Herman en Lieke

 11. Dat klinkt heerlijk allemaal!
  Als jullie nog niet uitverkocht zijn zou ik graag 4x halve liter olijfolie, 2x grote pot Portugese tomatenjam mildere versie ( 1 rood, 1 geel) en 2x grote pot kruisbestomatenjam.
  Grote knuf voor allemaal

 12. Wat leuk dat er toch zoveel olie te persen valt..maar,,, hoe zit het met de helpers? Wij willen wel!! Maar of het kan??? We hebben geen idee of we de grenzen over kunnen…EN wat zijn jullie bezig geweest met alle jams. Geniet nog maar van het mooie weer. Liefs uit koud Amsterdam..

  1. De grenzen zijn nog altijd open, hopelijk blijft het zo! Nog onduidelijk of we helpers genoeg hebben. We zullen zien. Vanaf zaterdag hier regen, veel regen!

 13. Hallo Ton en Annemiek,
  Hierbij onze bestelling.
  Als het lukt willen we zeker meehelpen met de pluk en het evt. zelf mee terugnemen?! We wachten af.
  Wij willen graag:
  3x halve liter olijfolie ,
  1 pot kruisbes/tomaat, 1x incabes en 1x appelbraam ( grotere pot).
  Groetjes, Peter en laura

 14. Hayyy Ton&Annemieke Ik had al eerder gereageerd moet ik het hier ook doen? Ik had 3ltr gevraagd mag ook 5 ltr zijn. Ik kan hier punt zijn om als aflever punt of bij Clara&Rene. Ik zie hier boven ook een Gerda uit Amsterdam ,wat een toeval! Heeel veeel suc666 met de oogst!Doegie Gerda Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *