Verhuizen

Klussen, dat deden we! De slaapkamer werd als eerste afgemaakt. We hadden nog 2 bedframes over, want de matrassen waren ooit aangevreten door de muizen. We besloten de frames naast elkaar te plaatsen, zodat we een bed van 1.60 m breed zouden krijgen. Nu was het best wel zoeken naar een geschikt matras, want standaard maat is hier 1.50 x 1.90 m. Dat zou te klein zijn, alhoewel de lengte nog zou kunnen, 2 meter bleek namelijk te lang voor het frame. Uiteindelijk er 1 gevonden van 1.60 x 1.95 m. en deze past perfect! En hij was nog in de aanbieding ook; 50% goedkoper! Ton heeft een houten omhulsel om de frames getimmerd, zodat we nu een prachtig bed hebben. Tja, en daar wilden we in slapen natuurlijk!

Maar ja…uhhh tanden poetsen, spullen liggen nog in de vrachtwagen. Honden voeren…..alle bakken ophalen. Schone onderbroek voor morgenvroeg….ontbijtspullen…Ja, voor je het weet ben je aan het verhuizen. En dat gebeurde gewoon door heel vaak tussen huis en Magirus heen en weer te lopen. Het komt er op neer dat we nu alleen nog om ons op te frissen/ douchen naar de vrachtwagen moeten, de rest doen we in het huis. Natuurlijk is er nog geen sanitair, maar de buiten wc is in de buurt.

De volgende dag van 2 boekenkasten en een tak uit het bos, een kledingkast gemaakt. Dat werd eerst flink sjouwen met alle boeken die in die kasten stonden en later met alle kleren uit de Magirus. Maar we zijn blij dat we nu weer kunnen zien wat voor een kleren we hebben. Het past er allemaal precies in. We hadden nog een kledingkast uit Frankrijk, maar deze was krom getrokken door vocht, dus niet meer bruikbaar. En eigenlijk is deze veel mooier!

Natuurlijk wilden we ’s avonds na het eten even lekker op de bank kunnen zitten/hangen. Omdat we geen geschikte bank hadden gevonden, besloten om deze zelf te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Voordat de lockdown van kracht werd, nog snel wat kleden en kussens gekocht, zodat we de bank ook konden “aankleden”. Ton heeft in 2 dagen tijd een prachtige bank in elkaar getimmerd en aan mij was het om de boel verder af te maken. Natuurlijk gelijk de zithoek gezellig gemaakt met allerlei trofee’s van verschillende reizen.

Nu hebben we dus een huis wat voor 1/3 zo goed als klaar is (elektra ontbreekt nog), en voor 2/3 een bouwput is. Maar ohhhh wat genieten we ervan! Wat is het heerlijk om weer ruimte om je heen te hebben. Langzaam maar zeker zal de rest ook echt leefbaar worden……we gaan lekker verder met bouwen en afwerken!

7 gedachten over “Verhuizen”

  1. O jongens,,wat ziet dat er al leuk uit. En weer een trap in de kamer. Het is al echt een zitkamer geworden…wat klinkt dat hè..Al een kachel erbij of pas na de l…… n. Wat vinden de honden ervan,mogen ze op de bank??? En Boris zo,n groot hok heeft hij nog nooit gehad….Lieverds het groeit al geweldig ,,,,ben heel benieuwd of en vooral wanneer jullie weer wat gaan camperen…liefs uit nat Nederland…

  2. Hallo daar. Gefeliciteerd met jullie nieuwe onderkomen. Wat zijn jullie toch super handig zeg. Niet normaal wat jullie allemaal verzetten . Al is het huis nog niet helemaal af het is dubbel genieten omdat jullie alles zelf hebben opgebouwd. Leuk dat we weer even mee mochten kijken.
    Groetjes uit Nwhout en……. tot de volgende blog.

  3. Geweldig, wat hebben jullie al weer veel werk verzet! En wat ziet het er gezellig uit! Zo creatief ook, gouden handjes hebben jullie! Heel veel geluk en warmte daar! Liefs!

  4. Wat word het een knus huis zeg. En het is inderdaad heerlijk om ruimte om je heen te hebben. Laat het nu maar stormen Jullie zitten hoog en droog. Leuk opgelost de kledingkast heel crea. Heel benieuwd naar de rest van jullie plannen. Hier een koude en natte boel in NL en wereldje word kleiner en kleiner. Maar dat is niet erg je doet het voor je gezondheid.
    Blijf veilig.. en groetjes uit Koedijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *