Veranderen

De zomer staat voor de deur, al hebben wij de afgelopen weken al mogen genieten van zomerse hitte. Gelukkig nu een weekje minder heet en zelfs dagelijks regen. Fijn net voor de echte zomer los gaat barsten. We hebben al ervaren bij 30+ graden dat het huis redelijk koel blijft. Daar zijn we erg blij mee!

Een paar weken geleden hebben we besloten dat er een aantal zaken gaan veranderen. Na 3 jaar hard werken, wordt het tijd om het rustiger aan te doen en het ons wat gemakkelijker te maken. We waren steeds zo moe ’s avonds en zagen ook op tegen de vrijwilligers die zich hadden aangemeld. We moesten nog van alles voorbereiden voor hun komst en hadden daar eigenlijk de puf niet voor. Dus we hebben ze afgezegd. Dat luchtte enorm op. Natuurlijk betekent dat extra werk voor ons, maar het geeft ook een stuk rust. Hoe gezellig we het ook vonden de afgelopen zomers. Het kost ook veel energie om ze te begeleiden, van eten te voorzien, kortom nu een zorg minder.

Ook komt er een kleine tractor, want ik zag er tegen op om weer al het hoge gras de komende maanden met de bosmaaier te kortwieken (zo’n 3 a 4 hectares). Dit gaat heel veel werk schelen! De kippen hebben we weggegeven, om zo wat meer vrijheid te hebben. We moesten immers elke ochtend en avond het hok open – en dicht doen. Nu kunnen we wat vaker een paar dagen er tussen uit, de honden gaan dan mee.

Om dit te kunnen doen zijn we op zoek naar een andere camper, waar de honden alledrie in passen en het net wat ruimer is als het busje. Afgelopen week naar de Algarve geweest waar een leuke camper te koop stond (mercedes 508). Dit bleek echter een enorm restauratie project te zijn, iets wat teveel werk zou zijn. Jammer, want het was een leuke camper. Besloten is om de Magirus te verkopen. Deze staat immers nog altijd op Frans kenteken en aangezien we straks beiden ons Portugese rijbewijs hebben en ons huis in Frankrijk verkopen (dus geen adres meer daar hebben), is het beter om deze te verkopen. Ook is deze minder geschikt met 3 honden.

Ook wilde ik graag in een wat comfortabeler auto in december naar Nederland kunnen rijden. Het busje is fijn, maar het bankje zit niet lekker en kun je niet stellen in een relax stand, dat wat juist zo fijn is op lange afstanden, zeker als je elkaar afwisselt met rijden. Dus op zoek naar iets wat comfortabel is, de honden ruimte hebben, en waar we alle olijfolie ed. in kunnen vervoeren. We kwamen uit bij een jeep. Omdat de kippen al verhuisd waren hebben we er een uitje naar de kust van gemaakt.

De jeep gekocht en konden we na het nodige papier werk meenemen. Toch heerste er niet echt een jubel stemming over deze aankoop, wat ons heeft doen besluiten dat hij ook weer verkocht gaat worden.

De jeep…..is te koop!!

Vandaag hebben we een andere auto gevonden die beter aan onze wensen voldoet!! Deze week komt er een heuse mercedes ambulance (laag model, geen busje) voor de deur te staan! Genoeg ruimte en comfortabel !!

Onze nieuwe aanwinst

Verder nieuws laat ik jullie zien in 3 video’s. Veel plezier met kijken.

De struikjes die ik noem zijn bessen struiken


8 gedachten over “Veranderen”

  1. Ja, de Magirus ….is wel een dingetje…. Maar dat tijdperk gaan we toch afsluiten. Tijd voor wat anders.

 1. HALLO Ton en Annemieke.
  Wat leuk dat ik weer even bij jullie om het hoekje mag komen kijken. Ik verbaas me elke keer weer wat jullie allemaal doen. Super leuk om te zien. Jullie hebben groot gelijk dat jullie een tandje terug schakelen. Er is meer dan alleen hard werken , al zal er altijd wel iets te doen zijn. Ook leuk die nieuwe auto. Jullie maken er vast weer een juweeltje van. Ook fijn dat de honden straks lekker mee kunnen. Geniet van alles wat er op jullie pad komt en tot de volgende blog.
  Groetjes uit Noordwijkerhout.

 2. Wat een leuke filmpjes, Annemieke. En jeetje wat hebben jullie veel verschillende soorten groente en fruit! Wij proberen hier wat courgettes en pompoenen te kweken (en dat vinden we al heel wat!), maar helaas wordt het meeste opgegeten door de woelmuizen.
  Fijn dat het regent, dan herademt de hele natuur. Hier regent het deze week ook , van die plensbuien.
  Mooie ambulance hebben jullie gekocht. Doet me terugdenken aan lang geleden ….
  Liefs, Liesbeth

  1. Ha Liesbeth,
   Ja die woelmuizen, die doen ook hier hun best hoor, maar gelukkig staat er zo veel dat er genoeg over blijft. Samen deken zeg maar. En die ambulance; ja, jullie hadden ook zo’n prachtige Mercedes ambulance destijds. Oude tijden herleven soms .

 3. Hayyy Annemieke&Ton Ziet er fantastisch uit allemaal.Goede zet om jullie rust te pakken, beter nu dan gedwongen door ziek zijn. Nog nooit gehoord van Soufa plant! Ff opgezocht, kan je die in Nederland kopen?Suc66666 met alles en genieten.Doegie Gerda&EdGerda

  1. Lofa of loofah op zijn Engels. Lijkt op een komkommer, maar als de schil eraf is hou je een spons over. Die sponzen kun je wel kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *