Volop zomer

Bijna dagelijks komen de temperaturen boven de 30 graden uit. Tot een uur of 5 ’s middags is het aangenaam in huis, daarna, als de zon aan de voorkant komt, dan wordt het warmer. Tegen de tijd dat we gaan eten, rond half 8, is het koeler buiten als binnen, dus eten we buiten. Dan gaan ook de ramen en deuren weer open. Zodra het kwik boven de 32 graden uitkomt, gaan deze dicht, om de warmte buiten te houden. ’s Morgens ben ik vaak voor 6 uur al wakker, dan gaan ook de deuren weer wagenwijd open, om de frisse ochtendlucht binnen te laten. Zo houden we het aangenaam binnen. Werken doen we veelal alleen ’s morgens, de middaguren kunnen we in huis wat klussen, naar het meer gaan, of gewoon niets doen.

De verandering in ons wagenpark gaat verder. De jeep inmiddels weer verkocht en de ambulance is na wat gedoe ook verzekerd als personen auto. De brancard is eruit gehaald en Ton heeft een knop gemonteerd om het stroomcircuit te onderbreken, want de accu liep steeds leeg. Toch nog wat apparatuur die deze leeg trok aanwezig. De handrem is gerepareerd en de ambulancia stickers zijn verwijderd. Er komen nog 2 nieuwe banden op, en dan is hij helemaal klaar voor gebruik.

Ook hebben we een tractor met maaier aangeschaft. Helaas mogen we deze ivm brandgevaar nu niet gebruiken, dus ben ik nog steeds ‘lekker’ met de bosmaaier aan het werk. Want het land schoon hebben is ook belangrijk als brandpreventie. In het najaar gaan we de trekker gebruiken!

En dan hebben we onze nieuwe camper gevonden en aangeschaft. Een heuse Mercedes Hymer uit 1994 (zelfde jaartal als de ambulance). Een klassieker. Niet zo ‘plastic’ als de meeste nieuwere campers van binnen, maar alles met hout, en zelfs ‘vloerbedekking’ op het plafond. Hij is voorzien van alle gemakken, zelfs een airco aanwezig. Zonnepanelen op het dak, gaskachel, douche, wc, afzuigkap, twee 2 persoons bedden en een zithoek. We vonden een oude folder van onze Hymer, en zagen dat de prijs in 1994, 166.000 gulden was voor een nieuwe!! Daar kon je toen ook een huis voor kopen!! We zijn erg happy met ons nieuwe huis op wielen. De honden passen er ook goed in en hebben hem al goedgekeurd. Boris wilde er helemaal niet meer uit!! Natuurlijk is Ton de volgende dag het ding meteen uit elkaar gaan halen, nou ja, het motorblok deels demonteren om alle filters te controleren en te verschonen (alle diesel filters waren volledig volgebaggerd).

Hij heeft heel wat jaren geen onderhoud gehad, dus het kan geen kwaad. Beter nu, als dat je onderweg met pech komt te staan. Te zijner tijd zullen we de buitenkant een leuk kleurtje gaan geven en natuurlijk wordt ook de binnenkant gepimpt. Maar alles op zijn tijd.

Ons nieuwe huis op wielen

Door het project ‘Hymer’ liggen de werkzaamheden in het huis weer even stil. Maar er zijn wel vorderingen gemaakt hoor. Zo is de meeste elektra nu aangesloten; lichtknopjes en schakelaars doen het. De looplamp is vervangen door een echte tiffany lamp boven de tafel. Deze hing voorheen bij Ton zijn vader boven de keukentafel. Ook is in de badkamer de vloer betegeld. Tegels voor de wanden moeten we nog uitzoeken.

En toen hadden we opeens toch een vrijwilliger: George, die hier vorig jaar een paar weken is geweest, wilde graag langskomen voor een paar dagen. Hij is hier inmiddels een week en is elke dag hard aan het werk. Zo heeft hij het kippenhok omgetoverd tot compost wc!! Die stond al zolang op mijn wensenlijstje. Echt mooi geworden, de wc is groter als de badkamer in huis….haha. Het pad naar het hok was in 4 weken tijd helemaal dichtgegroeid, maar nu weer prima begaanbaar. Erg blij dat we eindelijk een wc in het dal hebben!

Moet nog een klein beetje grint bij….

En dan last but not least….4 augustus gaan we tekenen voor de verkoop van ons huis in Frankrijk, en de laatste spullen daar ophalen. We hebben even overwogen om het met de nieuwe camper te gaan doen, maar die willen we toch eerst beter leren kennen, alvorens er een grote reis mee te maken. We gaan dus met het busje. Boris naar het honden hotel en wij (met Lotte en Gipsy) racen even heen en weer met de nodige pcr testen op zak…..moeten we nog wel even uitzoeken, want hij mag maar 24 uur oud zijn in Frankrijk.

Tot zover de laatste nieuwtjes uit het warme Portugal. Fijne zomer allemaal!

7 gedachten over “Volop zomer”

 1. Gosh you have done so much to the house, it looks a amazing.
  I am back in uk in quarantine , had to book extra tests as well , first one has come back negative. £600 for tests for my son and myself, someone making a lot of money from this virus! Boris changed the ruling at the last minute so I am house bound. I’m not sure if we will be down in August because Phil doesn’t want to be in quarantine. (Work). Take care x

  1. Yeh, the tests are so expensive, should be free if you forse you to take them. They’re more expensive than a flight!
   Well enjoy yourself in quarantaine.
   We’re planning to be in France 3-4 august.

 2. Jeetje wat een hoop nieuws en nieuwe projecten. Wat een super gave camper hymers blijven mooie praktische campers en…. ze zijn ook gewoon leuk om te zien.
  Men zegt steeds je moet een camper niet kopen voor het oog maar voor de prestatie, maar ik kan er niks aan doen ik ben er gevoelig voor. Ik val direct voor de kleine hamers de HY busjes en andere oldies. Hopeloos ik weet het.
  De ambulance is ook zooooo gaaf!!!
  Leuk weer een blog te lezen van jullie.
  Hou het cool,en moest toch even grijnzen bij de maai tractor. Heb je hem… mag je hem niet gebruiken nog !! Aargh hahaha.
  Groetjes Jo

 3. Hallo daar.
  Leuk om weer even bij jullie om het hoekje te kijken. Het ziet er super uit en heerlijk dat de hondjes het zo naar hun zin hebben. Jullie zijn lekker bezig. Groetjes en tot de volgende blog.

 4. Hallo Ton en Annemieke,

  Wij zijn Rob en Annemarie en hebben jullie, al weer wat jaartjes terug, een keer ontmoet op een Magirus bijeenkomst in Zeeland en jullie kaartje bewaard. Wij hebben een Iveco Magirus, zie onze reissite waar we mee begonnen zijn.

  Leuk om al jullie ontwikkelingen zo te lezen en dat jullie een plek hebben gevonden in Portugal.

  Wij staan aan het begin van ons nieuwe leven om te gaan wonen in de wagen en op pad te gaan en alles te verkopen in Nederland.
  Wij hebben een vraag en hopen dat jullie hier antwoord op hebben als ervaren reizigers en truckbewoners.

  In NL moet je, je uit laten schrijven als je langer dan 8 maanden weg bent. Dat gaan wij ook doen, maar dan mag je geen kenteken op je naam hebben. Een beetje onhandig als je met de wagen wilt rondtrekken…. Hoe hebben jullie dat gedaan? Zijn de regels in Frankrijk/Portugal anders. Of zijn jullie gewoon gegaan….

  Ik hoop dat jullie deze nog onervaren toekomstige truckbewoners kunnen helpen.

  Groet,
  Rob en Annemarie

  1. Hoi Rob en Annemarie.
   Leuk dat jullie gaan vertrekken. Wij hadden ons huis in Frankrijk verhuurd, en dus nog een adres in Frankrijk waar elk jaar de verzekerings papieren naar toe gestuurd werden. Onze huurster scande dat in voor ons en mailde het door. Nu zitten we aan de vooravond van de verkoop van ons huis daar. De Magirus nog altijd op Frans kenteken en wij al 3 jaar in Portugal, en vanaf morgen geen adres meer in Frankrijk. Zelfde probleem dus. We overwegen om ons Tiny house op wielen een mooie plek op ons terrein te geven en te verhuren. Of toch verkopen. We hebben inmiddels een camper met op Portugees kenteken gekocht.
   We weten van verhalen dat het in NL erg lastig is als je geen adres meer hebt, zelfs met postadres is het moeilijk. We hebben helaas ook geen pas klaar antwoord op jullie vraag.
   Ik hoop dat jullie een oplossing vinden, er zullen toch echt meerderen zijn die hier tegen aan lopen.
   Mochten jullie in Portugal komen, zijn jullie van harte welkom!

   1. Hi, ik schaam me rot…. Had niet door dat jullie al gereageerd hadden via deze weg. Dacht dat er een email zou komen…..🥴 Maar ontzettend lief dat jullie al zo snel antwoord hebben gegeven. Dank hiervoor. En als we inderdaad in Portugal zijn komen we graag langs om te zien hoe jullie het voor elkaar hebben 😃

    Is het mogelijk om nog wat vragen te stellen, maar dan via de email? Ik geef onze email en hoop dat we zo in contact kunnen komen. Rob.annemarie@gmail.com Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *