We doen het rustiger aan…toch?

De jaarwisseling hebben we samen doorgebracht, en het koste mij moeite om wakker te blijven tot middernacht! Na het afsteken van 1 vuurpijl (uit een pakket ooit in Frankrijk gekocht en waar we nog jaren mee vooruit kunnen), dan ook lekker naar bed gegaan om weer fris het nieuwe jaar te kunnen beginnen. Op 1 januari hadden we wat buren uitgenodigd voor een borrel en oliebollen. Dat was erg gezellig.

Ook is Sanne (Ton zijn dochter) met haar dochtertj Ronja, vriendin Loes en hun poes Eend of Muis genaamd (daar zijn moeder en dochter het nog niet over eens) een paar dagen op bezoek geweest, wat erg gezellig was. Ze sliepen in de camper en Magirus.

Wat hebben we zoal gedaan de afgelopen weken…. De kas opgeruimd en een klein begin gemaakt met het voor zaaien van wat groentes voor eigen gebruik, die we in de kas willen laten groeien. We hebben een stuk grond vlak laten maken waar de nieuwe schuur moet komen.

We hebben heel veel dennenbomen om laten zagen en er planken van laten maken. Dat was 2 dagen heel hard werken!! Nieuwe “buren” van ons, een stel Nederlandse hoveniers, hebben de bomen gezaagd, in ruil voor de helft van de opbrengst. Een prima deal. Nadat alle bomen omgezaagd waren bleef er natuurlijk heel veel takken materiaal over. Het merendeel gaat door de versnipperaar en wordt vervolgens op verschillende plekken uitgestrooid (oa in de moestuin) Heel veel werk!! Ook hebben we alle processie rups nesten verwijderd uit de omgezaagde bomen, want deze zijn heel gevaarlijk voor de honden.

Verder hebben we de houtvoorraad regelmatig aangevuld, door hout uit het dal te halen met de auto en boven te zagen en kloven. Het houtfornuis is heerlijk, maar stookt niet zuinig. We hebben hem ’s morgens altijd een paar uurtjes aan en dan weer vanaf 4 uur. Met dit mooie weer zijn we de rest van de dag toch meestal buiten.

De meneer om water te zoeken voor de borehole is langs geweest en heeft op 2 plekken water gevonden. Zo bijzonder met een wichelroede! Hopelijk komen ze over een paar weken boren en de boel installeren. Ook hebben we een satelliet schotel op het dak geplaatst. Nu we een heuse tv hebben (uit t huis van mijn ouders), is het ook wel fijn om af en toe eens een avondje voor de buis te hangen. Tot nu toe sloten we altijd onze telefoon erop aan, en keken op die manier tv. Niet echt ideaal, want soms was je accu niet voldoende opgeladen of het bereik viel opeens weg, waardoor je dan toch nog “wie is de mol” op je telefoonschermpje zat te kijken. Het lukte ons niet om de juiste satelliet te ontvangen, dus daar is een meneer voor gekomen om hem goed te installeren. Nu kunnen we weer naar BVN kijken en vele andere, met name Duitse, zenders. Nee, we hebben geen abonnement. We kijken alleen op winteravonden af en toe tv.

Verder is Ton creatief bezig geweest en is begonnen met het maken van vogelhuisjes van kalebassen die we in de tuin en kas hebben laten groeien. In de hoek van de kas willen we een klein winkeltje maken met onze zelfgemaakte spulletjes.

De tegeltjes voor de keuken zijn gearriveerd, dus ook in huis kunnen we verder met dingen afwerken. Ook willen we nog het dal winterklaar maken, voor het lente wordt. We hebben nog heel veel hout te versnipperen, de olijfbomen moeten we nog snoeien en binnenkort beginnen we met het werken in de kas…. Ondanks al het werk wat er is te doen, doen we het met veel plezier. En tjonge wat genieten we toch van onze plek en ons heerlijke huis. Dit zeggen we echt meerdere malen op een dag!! Happy us!!

4 gedachten over “We doen het rustiger aan…toch?”

  1. Hallo daar.
    Ik verbaas me iedere keer weer wat jullie allemaal verstouwen. En rustig aan doen staat volgens mij niet in jullie woordenboek.
    Fijn dat jullie op zo’n plekje mogen wonen. Geniet er van samen met de hondjes. Dat zijn ook bofkonten maar je krijgt er heel veel liefde voor terug. Dank je wel dat ik weer even om het hoekje heb mogen kijken. Groetjes en tot de volgende blog.

  2. Ach, zo is de term ” rustig aan” voor iedereen anders . En zolang het plezier is en geen moeten zou ik zeggen geniet lekker verder. Bedankt voor wederom een leuk stukje leesvoer.

  3. Jullie zijn weer lekker bezig, dit soort werk en bezigheden geeft je veel voldoening.
    Mooi apparaat die plankenzaagmachine.

  4. Zo grappig. Onze buren..hoe veel km ? En?? Is het wel hout genoeg voor de nw schuur 😁Wat een idee voor Hollandse jonge mannen om daar….. Een hoveniers bedrijf op te zetten…maar wat een pracht machine. Jongelui ik zou zo zeggen ,,,blijf genieten als het werk maar af komt. Het is nooit klaar, maar bij beetjes tegelijk.. ik kreeg nu de mail pas binnen,vandaar mijn late…… Werk prettig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *