Visites en testrit

De afgelopen week was een vol geplande week. Zo kwamen Jan en Gerda, globetrotters van het eerste uur langs. Elk voor-, en najaar brengen ze ons een bezoekje, onderweg naar Marokko en in het voorjaar weer de weg terug. Zij zijn toch wel een inspiratie bron voor ons. Ze leven al 12 jaar in hun camper. Jan de 80 al gepasseerd en Gerda hoopt het volgend jaar te worden.

luifel getest

Afgelopen donderdag gingen we op pad naar de Aveyron, zowel met de Magirus als ons busje. De dag ervoor de Magirus helemaal ingepakt, zodat er niets kon liggen schuiven in het ruim en onder de banken. Een heuse testrit. Alle gerepareerde technische mankementen functioneerden prima, dus wat dat betreft kunnen we morgen op pad.

Er moet alleen nog een kleine lekkage bij de watertank gerepareerd worden. De fietsen stonden stevig op hun plaats en zo ook de motor. We hebben een nachtje op ons oude stekkie gestaan achter de schuur van Robert, een heel vertrouwd gevoel. (Ton heeft daar een jaar gewoond in de oude Saviem bus) We mogen daar ook altijd terug komen, wat fijn is om te weten !

Bij Robert

Bij thuiskomst besloten om de Magirus recht voor het huis te zetten, om zo langzaam maar zeker het huis steeds leger te maken en de Magirus als thuis basis te gebruiken. We slapen er nu permanent in, en ook Lotte haar mand en etensbakken zijn er definitief ingezet. Na 1 dag besloten om de keuken en badkamer in huis nog maar te blijven gebruiken, want in huis hebben we nog de mogelijkheid om afval te scheiden, in de Magirus hebben we daar nog geen oplossing voor gevonden. Het voelt zo niet goed om alles in 1 afvalbak te doen !! Het is al met al een hoop heen en weer geloop tussen huis en Magirus, maar gelukkig is het weer prima en leven we toch grotendeels buiten. Voor Lotte is het nog wel een beetje lastig. Ze gaat daarom vaak in de stoel tussen huis en Magirus liggen.

Er tussenin
Lotte tussen huis en Magirus

Ook hebben we ontdekt dat we helaas onze chromecast niet kunnen gebruiken zonder vaste wifi aansluiting. Het werkt niet op de hotspot van onze IPhones.(iemand een idee hoe dit op te lossen?) Gelukkig kunnen we via Netflix films downloaden en op onze laptop bekijken. Ondanks dat houden we ons aanbevolen voor films die men nog heeft liggen en niet meer bekijkt, of stickies met films daarop. Ik geef graag het adres door waar je dit heen kunt sturen.

Nog ruim 2 weken voor de huurders komen, we gaan nu bijna de dagen aftellen. En eigenlijk kan het niet snel genoeg gaan. Klaar met regelen en ruimen, gewoon weg, op pad, de wijde wereld in.

5 gedachten over “Visites en testrit”

  1. Wow. Geweldig … en moedig ook. Zo veel onzekerheid. Maar natuurlijk ook verwondering, verrassing. Het leven zelf. Toitoi. Ik blijf jullie ‘volgen’ …

  2. Dat is zeker een grote stap verder. Dat chromecast???? Gebeuren ( ik weet niet eens wat dat is ) kun je dat opnemen met de provider waar je dat abonnement hebt afgesloten? Die Lotte in haar stoel, prachtig. Waterlekkage bij de watertank,, in ,, of uitgaand water? Wij hebben het vaak bij het vullen, eerst zie je niets maar na een poosje rijden ligt er water op de vloer binnen?.?.? Waarschijnlijk bij te veel ,,,, of te snel vullen !.! EN, ja,,,, gescheiden afval ????? Gaan jullie maar lekker naar het buitenland, ,,, bijna nergens… Wel vaak glasbakken, , maar de rest,,,, fijn EEN Europa. ..lachen.. Nou lieverds,,, nog heeeeeel veel sterkte deze laatste weken..

  3. For the Chromecast to work, get an extension for your Chrome browser and you can cast directly from your phone to TV. and watch YouTube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *