Wow

Het is onmogelijk om te stoppen bij elke parkeer plaats om foto’s te maken. Op die manier zouden we weken zoet zijn hier in de Lofoten. De uitzichten zijn fenomenaal,het Wow gehalte is enorm. Na elke bocht is het weer een verrassing welk vergezicht er tevoorschijn komt, de één nog mooier als de ander! De ruige bergen met hier en daar nog sneeuw, de fjorden met zijn prachtige blauwe en turquoise kleuren,ja zelfs prachtige witte zandstranden, het is bijna een overprikkeling van bepaalde zintuigen, in dit geval de ogen. De vele lange tunnels zijn steeds even een rustpunt.

Gisteren en vandaag bij mooi weer gereden. En dat is dus echt veel mooier als bij regen. Gisteren een klein stukje, omdat we ’s middags het Lofoten Viking museum hebben bezocht. Interessante geschiedenis over dit stukje wereld en verder leek het een beetje op het Archeon, met alle medewerkers in prehistorische kleding gehuld en oude ambachten uitoefenend.

Replica van een oud viking huis
Viking Ton

En dan was er gisteren nog een hoogtepunt; Ton heeft zijn eerste vis gevangen. Weliswaar na het avondeten, maar vanavond gaat hij op de bbq!

Vandaag naar Bleik gereden, een plaatsje in het noorden van de Lofoten. Bekend om zijn papegaaiduikers en zeearenden. We zijn op de camping gaan staan, want er moet weer eens een was gedraaid worden. We hopen de vogels te spotten en dompelen ons onder is het camping leven.

12 gedachten over “Wow”

 1. Gefeliciteerd met je eerste vis, Ton ! Je hebt hem koelbloedig uit het water gehaald. Zo te horen aan Annemieke met gevaar voor eigen leven. Volgens Paul is het inderdaad een Pollak, er moeten haast wel nog meer Pollaks zwemmen daar. Eet smakelijk vanavond, groetjes Paul en Ellen

 2. Hoi Annemiek,
  Leuk om mee te lezen hoe het gaat met jullie. Hebben jullie je draai al kunnen vinden in het reisritme? Wij gaan in de vakantie ook naar de Lofoten! Het museum is een leuke tip. Veel plezier en rust gewenst!
  Groet Eline

  1. Ja, we hebben een rustig ritme. Al zouden we graag eens ergens langer als 2 nachten staan. We zijn nu op zoek naar zo’n plekje. De Lofoten is echt de moeite waard. Er zijn ook vele kleine musea, die leuk zijn om te bezoeken. En prachtige witte stranden!! Veel plezier daar deze zomer, en hopelijk mooi weer!!

 3. Ben benieuwd of er veel graten in zaten. Viel het mee? Pastte hij/zij,,, op de BBQ?. Is de zon nu eens gebleven? Machtig hè ,s,nachts nog zo licht. Hoe vonden jullie die huisjes op palen boven het water . Misschien kunnen jullie langer staan op de Vesterälen ,,,of zoiets…is groter. EN ook zo mooi. En,,,,,daar zijn ook ,,als je veel geluk hebt DE walvissen. . Ik lees het nog wel.X X

  1. Ton had de vis gefileerd, dus geen graten. Hij had daar wel veel werk aan.
   We hebben gelukkig een donkere slaapkamer, want besef van tijd zijn we een beetje kwijt nu het niet donker wordt.
   Huisjes op palen waren bijzonder. En walvissen hebben we helaas niet gezien. Nu weer een aantal dagen kou en regen; binnenzit dagje, lekker bij de kachel. We gaan naar Skjervøy, daar wonen een aantal bekenden (ex schoonzus en ouders) Heb ik 30 jaar niet gezien.

  1. De papegaaiduikers zaten op het eiland voor de kust. Je kon daar met een bootexcursie naar toe. Ik heb geen zeebenen en Ton had hier geen zin in. We hebben ze zien vliegen op grote afstand door de verrekijker. We zijn nog naar het nationaal park in de buurt gefietst en er gelopen, in de hoop dat er daar ook wat waren, maar nee, ze zaten echt op het eiland. 2 zeearenden onderweg gezien, ook op behoorlijke afstand. Geen plaatjes van de vogels dus.

 4. Annemiek, zo herkenbaar. Het oergebied Lofoten, zo moet het vroeger op vele plekken eruit gezien hebben. Zo imponerend. Het eiland Bleik soya zijn wij met een kleine boot naar toe gevaren. Duizenden en duizenden puffins en daarboven af en toe cirkelende zeearenden. Ik zie het zo weer voor me. Goede tip die park for night, gaat zeker van pas komen op onze trip binnenkort naar Denemarken met de camper.
  Geniet ervan, wij lezen jullie stukjes met plezier.
  Groeten, Miranda en Frank

  1. Leuk, ga zeker naar het noordelijkste puntje van het eiland Fugen, waar wij ook zijn geweest; echt prachtig!
   Wij hebben de vogels alleen van grote afstand gezien in Bleik. Hebben jullie inmiddels zelf een camper?

   1. Ja sinds vorig jaar, zal wat foto’s naar je mailen. Moet even kijken of we op eiland Fugen komen. Zag wel een foto van jullie camper staan op die plek in de app. Zeker mooi stekkie. Dus wie weet.
    Plan is om het grote eiland rond te gaan, hebben maar 2,5 week.

    Groeten, Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *