Finland

We zijn alweer een klein weekje in Finland. De eerste dagen waren wat saai, na de prachtige fjorden in Noorwegen, reden we opeens alleen maar door bossen en regelmatig langs meren. Het weer was ook slecht, veel regen, dus de eerste dagen in Finland hebben we veel kilometers gemaakt. De poolcirkel zijn we inmiddels weer gepasseerd. Ton heeft in Finland eindelijk zijn rendiervacht gekocht, die nu op de bank ligt. Het is fijn dat we weer met de vertrouwde euro’s kunnen betalen. Maar tevens heel raar dat je hier werkelijk niets van de taal verstaat. De plaatsnaamborden zijn zelfs onuitspreekbaar en zo lang !! We zijn richting het oosten gereden en zitten nu ongeveer 15 km van de Russische grens.

Meer

We hebben 2 dagen op de natuurcamping in het nationaal park Oulanka gestaan. Er was mooi weer beloofd, maar helaas regende het meteen na aankomst. ’s Avonds werd het droog en hebben we een stukje gewandeld naar het informatiecentrum. Gisteren was het stralend weer en hebben we een prachtige tocht gemaakt door het gebied. Het gebied loopt door in Rusland, waar het een andere naam heeft. Er komen hier ook wolven en beren voor, maar die zijn we niet tegen gekomen. Er staan hier hoofdzakelijk naaldbomen en wat berken. Verder mooie watervallen gezien en kolkende rivieren. De camping was super rustig. Prima sanitair en een goede wasmachine, dus we kunnen er weer even tegen aan! Ook lopen hier heel wat rendieren rond, tot groot plezier van Lotte! De grote zoem vliegen vind ze daarentegen minder, en als we niet aan de wandel waren, lag ze de hele tijd in haar mandje.

Even poseren
rivier

Vandaag een klein stukje gereden naar Juuma, aan de andere kant van het park. De hele middag wederom gewandeld. Prachtige route met veel hangbruggen en vergezichten. Er was regen voor vandaag voorspeld, maar deze begon pas toen wij weer thuis waren. Goede timing. Nu moe maar voldaan met de beentjes omhoog. Geen zin meer om verder te rijden, dus we blijven hier op de parkeerplaats staan. Morgen naar het zuiden…..het goede weer tegemoet.

Best wel hoog, wiebelig, eng…..

4 gedachten over “Finland”

 1. Sprookjesachtig mooi ziet het Fins er uit, ik denk dat het door elfen is gemaakt.
  Op onze fietsreis kwamen wij er achter hoe de uitspraak het beste lukt:
  in de kleinste versnelling, heuvel af, proberen bij te houden met je benen en dan Fins praten 😉
  knuf voor alle drie

 2. Het fins staat ook bekend om de meeste letters met het kleinste woord
  . In Kumo,in het oosten tegen de russ grens,,kun je met een gids naar de beren toe. S,nachts ..in een hut op palen. Spannend.. Het lijkt er op dat het weer nu stabiler wordt….dus blijf genieten….liefs uit Vianen.

 3. Ik vind dit wel iets hebben van dieren mishandeling. Die arme Lotte. Ik vind zo,n wiebelding zelf al doodeng. EN zij kan niet tegensputteren. Zo hoog,,,zonder grond onder de voeten. Bibberde ze niet erg?? Zijn jullie nu een beetje gewend aan die stekende,,vliegende, treiter muggen? ? Er is ergens,,,ik weet zonder boeken,, niet meer precies waar,,,, een ondergronds museum, ,met prachtige schilderijen. En een waterval in de kristal zaal. Echt heel erg de moeite waard. Zoek ze… en blijf een fantastische reis maken…Liefs uit Gouda.

  1. Ging goed hoor met Lotte over de hangbruggen. Ze tijgerde erover heen, maar geen gebibber. Dappere dame is het ! Ik denk dat ik meer bibberde!
   De muggen zijn gelukkig nu we zuidelijker zitten een stuk minder geworden, en ook geen vervelende zoem beesten meer, waar Lotte zo bang voor is.
   We vliegen een beetje door Finland heen, ook omdat het weer regent. morgen hopen we in Helsinki te zijn, daarna over naar Estland. We willen warmer weer! Jammer dat je niet weet waar dat museum is. Ik heb op google niets kunnen vinden.
   Groetjes uit Rantasalmi (nat en 13 graden).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *