Woodstock forever

Woodstock forever festival, wat een heerlijk kleinschalig festival. Vandaag hebben we het festival terrein verlaten na een paar heerlijke dagen ondergedompeld te zijn in muziek.

Het kampeerveld

Via Facebook (bedankt Dirk) kwamen we achter het bestaan van dit festival. In het Thüringenwald, voormalig Oost-Duitsland. Gelegen op een 700 meter hoge heuvel met geweldig uitzicht, net buiten het dorp Waffenrod. Kamperen kan op de velden rond het festival terrein, alles in loopafstand van een paar minuten, wat echt heel fijn is. Het festival zelf is klein, pak um beet 5000 bezoekers (natte vinger werk) Er zijn 4 podia waar bands optreden, in totaal ruim 20 bands te bewonderen. Van een kleine bühne tot groot buiten en binnen podium.

Klein podium
Grote podium

Het fijne van het festival is dat alles mag, in die zin; geen strenge controles, je mag je eigen drank meenemen, ja zelfs honden mogen mee, en gewoon los lopen! Op het veld mag je bbq-en en bij niet al te droog weer een fikkie stoken.

Groot vuur op het festival terrein

De gemiddelde leeftijd van de festivalgangers was waarschijnlijk 50+, zodat het helemaal ons ding was. Weinig jongeren en een hoog ‘senioren-blond’ gehalte! Natuurlijk echt Duits, met veel bier en braadworsten. Vele liepen er uitgedost bij als ouwe hippies, (morgen ws weer 3 delig op kantoor), maar ook echte ouwe hippies waren aanwezig. De sfeer was gemoedelijk, vriendelijk, het ‘alles kan’ gehalte alom aanwezig.

Natuurlijk ook goede muziek gehoord, van de zingende zaag t/m Focus. Beiden hadden we Focus nooit eerder gezien, en het was zeker de moeite waard. Oude Thijs van Leer doet het nog goed!

Voor Lotte was het ook een feestje. De hele dag los, vele soortgenoten aanwezig waar al dan niet mee gespeeld werd. Veel aandacht van buren op het terrein en iedereen die wel haar balletje wilde gooien. En natuurlijk kon ze ook kuilen graven in het veld. Happy doggie, happy baasjes! Voor herhaling vatbaar !!!

5 gedachten over “Woodstock forever”

  1. Met recht ouwe hippies. Leuk he..dat mag ik zeggen. De echtgenoten. ,,hebben dus echt.genoten…fijne terugteis. Liefs uit Terneuzen.

  2. Hallo Annemieke , Ton en Lotte.
    Wat heerlijk dat er nog plekken zijn waar de mensen met plezier, liefde en respect met elkaar om gaan. Heerlijk om te zien en te horen.
    Groetjes uit Noordwijkerhout.

  3. Ik kom hier al jaren, voor mij het mooiste festival wat er is. Ga al 40 jaar naar festivals maar hier is nog de spirit zoals het ooit begon in 1969. Hopelijk gaat het dit jaar door, mis dit Peace voel gebeuren..
    Groetjes . Old hippie Leo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *