In Nederland

13000 km’s verder en weer terug in de plaats waar we ruim 3 maanden geleden elkaar het ‘Ja’ woord gaven. Het rondje is rond. Nederland.

Nederland

Na 4 maanden reizen, nu weer een kleine tussenstop in Nederland. Hoofd reden is de afwachting van de geboorte van het eerste kleinkind. Verder zit er een tandarts bezoek in de planning, moet er een nieuw paspoort aangevraagd worden (afspraak 5 september), en is mijn moeder eind van de maand jarig. Natuurlijk bezoeken we de familie en wat vrienden. We zullen naar schatting een week of 3 in Nederland zijn alvorens weer verder te reizen.

Een terugblik op de afgelopen maanden. We hebben veel, héél veel gereden, en dan ook heel veel gezien. De Magirus heeft zich prima gehouden en ook ons huis bevalt ons super goed. We hebben nooit zonder stroom gezeten en water was ook overal verkrijgbaar. Overnachtings-kosten zijn minimaal geweest, desondanks ons budget ruim overschreden. Maar goed, we hebben de duurste landen nu gehad, en heel veel km’s gemaakt. Hoogtepunten waren toch wel de Lofoten, en bezoek aan Skjervøy in het noorden van Noorwegen en het terug zien van de oude bekenden daar, met name Astrid, Adolf en Gøril. Ook waren de vele nationale parken de moeite waard, de mooie wandelingen, het kano varen. Bezoek aan de verschillende hoofdsteden. Ja we hebben intens genoten.

Hoe verder? We gaan minder rijden, dat staat vast. We zullen na Nederland zuidwaarts gaan, vermoedelijk richting Griekenland of Italië. We willen vaker langer op 1 plek blijven, zodat we ook meer tijd hebben om creatief bezig te zijn. Ook willen we deze winter gaan werken via Work away, of indien het zich aandient, betaald werk. De afgelopen maanden zijn we vooral toerist geweest, waar niets mis mee was, maar trucknomad zijn is een lifestyle, en die moeten we nog een beetje vorm gaan geven. Dus na Nederland gaan we het anders doen. Natuurlijk blijven we jullie op de hoogte houden van al onze avonturen, daar zal niets in veranderen. De komende weken zal het wat rustig zijn op de site. Wel zal ik alle foto’s eerdaags plaatsen, want daarmee loop ik nog al wat achter! Tot de volgende keer !!

6 gedachten over “In Nederland”

 1. Dank jullie wel voor de verhalen en foto’s, ik heb er van genoten! Ik blijf jullie graag volgen. Veel plezier komende tijd met kleinkind, moeder etc.

 2. Hallo dan.
  Welkom terug in Nederland. Bedankt dat ik mee heb mogen liften met de fantastische reis. Nu even bijkomen en bij kletsen maar vooral wachten op de ontmoeting van jullie kleinkind. Spannend en super mooi.

  Groetjes Ria.

 3. Oh, wat leuk, een kleinkind!
  Lekker om weer even met de familie te zijn, als is de tandarts wat minder.
  Ik heb genoten van de foto’s en de verhalen en kijk alweer uit naar het volgende avontuur.
  Ook hoe jullie het nu willen gaan inrichten, vind ik spannend. Ik verbaasde mij al over de haast van deze tocht, maar dat heeft zijn redenen, las ik hierboven.
  Geniet van jullie tijd in Nederland!

  Liefs, Ine

 4. Dat budget?? Ga je zo te boven alleen al door de diesel.Italië is ook duur hoor en vergeet nederland niet, met de dure camperplekken. Wij zijn wel heel benieuwd hoe en waar jullie willen werken… Is ons nog niet gelukt. Te OUD?? En idd. wel blijven schrijven er zitten soms juweetjes bij. En dan hebben we de foto,s nog.liefs uit mooi belgië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *